CHP’nin yeni PM Üyeleri belli oldu


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi tamamlandı. Bin 277 delegenin oy kullandığı seçimlerde, ilk sonuçlar gelmeye başladı. İlk sonuçlara göre; İstanbul milletvekilleri Gökan Zeybek ve Özgür Karabat gibi isimlerin en çok oyu aldığı görüldü. Seçimde 9 isim de anahtar listeyi delerek Parti Meclisi’ne seçildi.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 12:18

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri tamamlandı. Seçimlerde bin 366 delegeden, bin 277’si, 60 kişiden oluşan PM ve 15 kişilik YDK üyelerinin seçimi için oy kullandı. Sonuçlara göre; Gökhan Zeybek ve Özgür Karabat gibi İstanbul milletvekillerinin en çok oyu aldığı görüldü. Oğuz Kaan Salıcı’nın hazırladığı listeden bazı isimlerin, Özgür Özel’in listesini delip delmeyeceği de merak ediliyordu. İlk sonuçlara göre; Müslüm Sarı, Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Orhan Sarıbal, Ali Haydar Hakverdi, Deniz Yavuzyılmaz, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka, Saliha Barut’un, Özgür Özel’in hazırladığı “anahtar liste”yi deldiği görüldü. Özgür Özel’in “anahtar liste”sinde bulunan Sezgin Tanrıkulu ise 406 oy aldı. PM seçiminde “anahtar liste” sunan bir diğer isim olan Oğuz Kaan Salıcı ise 363 oy alarak listeye giremedi.

CHP’NİN A TAKIMI BELLİ OLDU

Sonuçların ardından CHP'nin A takımı belli oldu. CHP’de 60 kişilik Parti Meclis’inde yer alan isimler şu şöyle: Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Bedirhan Berk Doğru, Ozan Işık, Deniz Yücel, Gamze Taşcıer, Murat Bakan, Suat Özçağdaş, Cem Aydın, Baki Aydöner, Ensar Aytekin, M. Gül Çiftci Binici, Selin Sayek Böke, Canan Taşer, Pınar Uzun Okakın, Mahir Yüksel, Erhan Adem, Burhanettin Bulut, Ecevit Keleş, Ali Abbas Ertürk, Hikmet Erbilgin, Ali Haydar Fırat, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Hüseyin Yaşar, Berker Esen, Ulaş Karasu, Müslim Sarı, Deniz Yavuzyılmaz, Zeliha Aksaz Şahbaz, Özgür Ceylan, Hikmet Yalım Halıcı, Erbil Aydınlık, Sevgi Kılıç, Yalçın Görgöz, Orhan Sarıbal, Turgay Özcan, Melisa Uğraş, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Mehmet Necati Yağcı, Sinem Kırçiçek, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İsmail Atakan Ünver, Semra Dinçer, Nevaf Bilek, Hüseyin Can Güner, Ahmet Hakan Uyanık, Bora Terzi, Ertan Akbaba, Dursun Bulut, Oğuz Kaan Salıcı, Şengül Yeşildal, Emin Umut Dikili, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Sinan Adıyaman, Mustafa Adıgüzel, Erdal Aksünger, Murat Çan, Veli Özdemir, Necdet Saraç.

Bilim Kültür Sanat Platformu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; Yankı Bağcıoğlu, Yalçın Karatepe, Volkan Demir, Baran Bozoğlu, İlhan Uzgel, Gülşah Deniz Atalar, Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen

Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri de şu isimlerden oluştu; Ayça Akpek Şenay, Esin Fatma Temel, Hümeyra Akkuş Sandıkcı, İsmail Emre Telci, Ekincan Aksoy, Özkan Tice, Aysemin Gülmez, Deniz Çakır, Süleyman Bülbül, Deniz Demiröz, Nurdan Yücal, Turan Taşkın Özer, Ali Balta, Özgür Sağlam ve Remzi Kazmaz

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA