Narenciye çözüm bekliyor!


Türkiye’deki narenciye üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Mersin’de limon üreticileri başta olmak üzere narenciye üreticisinin büyük bir kriz yaşadığını, yüksek orandaki rekolte artışı ve ihracat miktarının yetersizliği sebebiyle fiyatların çok düştüğünü ifade eden DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Tarım Bakanı Yumaklı’ya bakanlığın herhangi bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 11:15

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de verdiği soru önergelerinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya limon başta olmak üzere narenciyede yaşanan krizi ve bakanlığın yürütmesi gereken çalışmaları sordu. Limon üreticilerinin ağaçlarını bahçelerinden sökme noktasına geldiğini belirten Ekmen, tarımsal planlama, ihracat desteği, narenciye ürünlerine fiyat fark desteği ve buğdayda TMO, pamukta Çukobirlik’in yaptığı gibi narenciyede de satın alım yapacak bir kurumun olması gerektiğini vurgulayarak şu soruları sordu: “Narenciye üreticilerinin mağduriyetini gidermek için bir çalışma yürütüyor musunuz? Limon üreticilerinin mağduriyetini gidermek için bir çalışma yürütüyor musunuz? Türkiye’deki narenciye üretiminin önemli bir bölümünü karşılayan Mersin ili için narenciye üretiminde tarımsal planlamaya yönelik bir çalışma yürütüyor musunuz? Narenciye üreticilerinin ürünlerinin ihracatının kolaylaştırılması için herhangi bir destek planınınız var mı? Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek için sulama ve gübre desteği programlarınız nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tarımda beden işçiliği sorununu çözmeye yönelik bir çalışması var mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA