‘Başarır’ kazandı, ‘Seçer’ kaybetti


CHP’nin ‘İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi’ sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, “-değişimcilerin adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Kurultay’da son kez aday olduğu mesajı veren Kemal Kılıçdaroğlu kurultay yenilgisiyle veda etti. Mersin özelinde ise kazanan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır olurken, kaybeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu. İkili arasındaki rekabet kurultaya da yansıdı. Özellikle kürsüye çıkan Ali Mahir Başarır, Mersin’den götürülen partililer tarafından yuhalandı. Duruma tepki gösteren Başarır, “Belediye işçileri getirilip tribünler dolduruldu. Adana, Mersin Belediyesi’ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz” dedi.

 

Tarih : 5 Kasım 2023 Pazar 12:33

Necdet TAŞ

CHP’de genel başkanlık seçimi ilk kez ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı. Hiçbir aday genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Özel ikinci tura, hem moral hem de sayısal destek üstünlüğüyle girdi. Kılıçdaroğlu’nun yarışı geride tamamlaması, ikinci turda Özel’in oylarını önemli oranda artırdı. Özel ikinci turda oylarını 130 artırarak 812 oyla CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’nun oyları ise 536’ya geriledi. Bu sonuç, ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy veren 130'ya yakın delegenin, ikinci turda Özel’e oy verdiğini ortaya koydu.

BAŞARIR, ÖZEL’İ, SEÇER İSE KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEDİ

CHP Kurultayında Mersin’de payını aldı. Kurultay sonucuna göre kazanan ve kaybeden isimler vardı. Şüphesiz Mersin özelinde kurultayın kazananı CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit oldu. Hem Başarır hem de Özyiğit, Özgür Özel’e kongre sürecinde açık destek vermesiyle öne çıktı. Kurultay salonunda bir televizyon kanalına canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i canlı yayında eleştirmiş, Mersin ve Adana’dan getirilen işçilerin üstünlük kurmak için genel merkez tarafından salona yerleştirildiğini iddia ederek, “Belediye işçileri getirilip tribünler dolduruldu. Adana, Mersin Belediyesi’ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz. Adana, Mersin Belediyesi’ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz. Kurultay’da adalet olmalı, eşit fırsat verilmeli” dedi. Bu açıklamasının ardından kürsüye çıkan Başarır, Adana ve Mersin’den Ankara’ya götürülen partililer tarafından yuhalandı. Özyiğit de, ilçesindeki delege seçimlerinde değişimci isimleri açıkça desteklemişti. Yeni Genel Başkan Özgür Özel’le de meslektaş olan ve Türk Eczacılar Birliği’nden birliktelikleri olan Özyiğit ve Özel, yeni dönemde de ilişkileri daha da arttıracak görünüyor.

KAYBEDEN SEÇER, KIŞ, DİNÇER VE ÇAKIR OLDU

CHP’nin bir de kaybeden isimleri var. CHP’deki değişim rügarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve 14 Mayıs milletvekili listesine yazdırdığı öne sürülen Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır’ı vurdu. Özel ekibi tarafından Kılıçdaroğlu’na verdiği destek ve kongre günü Kılıçdaroğlu lehine yapmaya çalıştığı manipülasyon nedeniyle tepki gösterilen Vahap Seçer’in partideki etkinliği kayboldu. Yine Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de destek bildirisini imzalayan, imzalamakla kalmayıp Meclisteki basın açıklamasında ön saflarda yer alan Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır da kaybeden isimler oldu. Sonuçların belli olmasının ardından Seçer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; “38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Özgür Özel’i kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıl önce olduğu gibi bugün de cumhuriyet değerlerinin, demokrasinin ve aydınlık, çağdaş Türkiye’nin teminatı olmaya devam edecektir.” Dinçer ise, “Dünyaya örnek olan demokrasi şöleni içinde geçen 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel'e başarı dileklerimle, partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na demokrasi, hak, hukuk ve adalet yolunda verdiği büyük mücadele için çok teşekkür ediyorum” dedi. Kış da, “Partimizin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığımıza seçilen Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ülkemiz için verdiği demokrasi mücadelesi ve emekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA