Başarır; “Kılıçdaroğlu kazanırsa istifa ederim”


Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda başladı. 81 ilden bin 367 delege yeni genel başkan ve yeni PM’yi seçecek. Kurultayın yapacağı salonda konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde görevini devredeceğini açıkladı. Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kurultay salonuna Mersin’den belediye çalışanlarını getirdiğini iddia eden Başarır, “Belediye işçileri getirilip tribünler dolduruldu. Adana, Mersin Belediyesi’ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz. Kurultay’da adalet olmalı, eşit fırsat verilmeli” dedi.

 

Tarih : 4 Kasım 2023 Cumartesi 15:25

Necdet TAŞ

 

Uzun süredir merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci olağan kurultayı başladı. Yarış mecvut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında geçecek. Genel başkan seçiminin de yapılacağı kurultay salonunda bir televizyon kanalına canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, gündem olan sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Adana, Mersin Belediyesi’ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz. Kurultay’da adalet olmalı, eşit fırsat verilmeli” dedi.

“BEN BU KOLTUKTA OTURABİLİR MİYİM?”

Genel Başkanlık yarışı için Özgür Özel’i desteklediğini ifade eden Başarır, “Benim imzam Sayın Özgür Özel’e. Artık yeter’ diyorum; delegelerimiz benim ailem. Delegelerimizin aileleri biliyorum onları ‘değişim, değişim, değişim’ diyerek yolcu ettiniz. Biz değişirsek, parti kurucu değerlerine dönerse kazanırız. Gönlüm, iradem Özgür Özel’den yana. Ha olmadı sayın genel başkan kazanırsa etik davranıp görevi devrederim. Bu bir etik meselesi. Beni grup başkanlığı var etmedi, sokak var etti. Daha gencecik milletvekili olan arkadaşlarımız var. Faik Bey var, Engin Altay var. Gönül rahatlığıyla onlara veririm. Hatay’ı dizayn Ali Öztürk var. Onlara veririm. Ben 5 yıldır milletvekiliyim, onlar 5 aylık milletvekili. Bu 5 ayda gördüğüm şeyler, yaşadığım durumlar beni çok üzdü. Bakın arkadaşlar ben bu koltukta oturuyorum, bir arkadaşımız bana saldırıyorsa, Sayın Genel Başkan ‘Gereğini yapacağım’ diyorsa, iki gün sonra Divan Kurulu Başkan Yardımcısı yapıyorsa ben bu koltukta oturabilir miyim?” diye sordu. Başarır ayrıca yarışı 750 oyla Özel’in kazanacağını söyledi.

MAHMUT TANAL İLE ALİ MAHİR BAŞARIR BİRBİRİNE GİRDİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Genel Kurul'da imza toplanınca CHP'li milletvekillerinin WhatsApp üzerinden birbiri ile yaptıkları tartışma ortaya çıkmıştı. Tartışmanın devam ederek fiziki kavgaya dönüştüğü iddia edildi. Gazeteci Altan Sancar, "Mahmut Tanal, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a yumruk atmaya çalıştı" iddiasını gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabından iddiaları anlatan Sancar, Mahmut Tanal'ın Ali Mahir Başarır'a yumruk attığını söyledi. Sancar paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "CHP’li Mahmut Tanal, grup başkanvekili Ali Mahir Başarır’a hakaret ederek yumruk atmaya çalıştı CHP’de kurultay için Meclis Genel Kurulu’nda imza toplanması ve Whatsapp grubunda buna Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın itiraz etmesi üzerine Mahmut Tanal, Başarır’a yönelik fiziki müdahalede bulundu ve hakaret etti. İmza toplandığı bilgisinin ortaya çıkması üzerine CHP’den bazı isimler ve Başarır “Genç ve yeni vekiller kendilerini baskı altında hisseder” diyerek itiraz etti. Whatsapp grubundaki yazışmaların basına sızmasını da gösteren Başarır’a ve ailesine yönelik ağır ifadeler kullanan Tanal, Başarır’ın göğsüne yumruk salladı. Sesleri duyan Meclis polisi de olay yerine gelse de tartışmanın vekiller arasında olduğunu görünce olaya müdahale edemedi. Olay partililerin araya girmesi ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, kemal kılıçdaroğlu, özgür özel, ali mahir başarır, vahap seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA