Başarır; “Arsa satarak nereye kadar?”


TOKİ’nin arsa satışlarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “TOKİ her gün binlerce metrekare arsamızı zaten satışa çıkarmış durumda. Şimdi, satarak satarak satarak satarak nereye kadar? Eğer Mehmet Şimşek’in yüzyıl programı, ikinci yüzyıla giderken muhteşem ekonomik programı limanları, köprüleri, yolları, HES’leri satmaksa, özelleştirmekse bu bir felaket” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 14:21

Necdet TAŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomiyle ilgili açıklamalarına TBMM Genel Kurulu’nda yanıt veren CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Kötü giden bir ekonomi ama bunun önlemiyle ilgili yeni özelleştirmeler, satışlar yapacağını söyledi, “Bazı HES’leri, limanları, otoyolları özelleştireceğiz.” dedi. Ben buradan sormak isterim, bakın, Antalya Limanı, Galataport Limanı, Trabzon Limanı, Taşucu Limanı, Alanya Limanı, Hopa Limanı, Kuşadası, Çeşme, Mersin, İskenderun, Sinop, Tekirdağ ve birçok liman zaten elli yıllığına verilmiş durumda. Kaldı mı liman, merak ediyorum. Birkaç tane liman var, onları da özelleştireceğini söylüyor, arsaların satılacağını söylüyor. TOKİ her gün binlerce metrekare arsamızı zaten satışa çıkarmış durumda. Şimdi, satarak satarak satarak satarak nereye kadar?” diye sordu.

“HANGİ LİMANLARI KİME VERECEKSİN?”

“Eğer Mehmet Şimşek’in yüzyıl programı, ikinci yüzyıla giderken muhteşem ekonomik programı limanları, köprüleri, yolları, HES’leri satmaksa, özelleştirmekse bu bir felaket. Bakın, zaten AKP iktidarı, geldiğinden beri fabrikaları, bankaları, köprüleri, limanları özelleştirdi; bir anlamda cumhuriyetin kazanımlarının tasfiye memuru gibi, tasfiye heyeti gibi davrandı; satamadığı kâğıt fabrikalarını hurdacıya verdi. Yani şimdi, bu yüz yılda, cumhuriyetin 2’nci yüzyılına giderken “Ekonomik sorunları satarak, özelleştirerek çözeceğiz.” diyorsa muhalefet buna izin vermeyecektir, vermemelidir” ifadelerini kullanan Başarır, “Tüm birikimlerimiz verildi. Şimdi, ben soruyorum: Hangi limanları kime vereceksin? Antalya Limanı’nı Katar’a vermişsin, Mersin Limanı’nı yandaşlara vermişsin. Mersin Limanı’nı verdiğin rakamın, adam üç yıl sonra 3 katına yarısını vermiş, bu şekilde mi vereceksin? Yani verilmesi bir vahamet, verilen rakamlar bir vahamet ve olan halka oluyor. Bu kadar özelleştirme yapıldı, bu kadar liman kiraya verildi; peki, neden halk bu durumda? Çünkü bu paralar faize ve vermiş olduğunuz bu şirketlerin bir işi daha var, garantili kamu projeleriyle onlara dağıtıldı. Emeklinin, işçinin, köylünün, insanların, öğrencilerin durumu ortada. Diğer bir durum, hep söylüyoruz, AKP’de maalesef işe, göreve göre kişi seçilmiyor; kişiye göre iş seçiliyor. Sabiha Gökçen’deki yeni atamalar; ya, 6 Yönetim Kurulu üyesi atanıyor, 5’inin havacılıkla hiçbir ilişkisi yok. 5’inin havacılıkla tek ilişkisi uçak seyahatleri. Neden? Birisi AKP Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı “Murat Gül” diye birisi atanıyor, adam beş yerden maaş alıyor, bu görevle hiçbir alakası yok. Şimdi, buraya atanan 5 kişiden 2’sinin de Sabiha Gökçeni işleten şirketle ilgili yapmış olduğu diğer bir alandaki inşaat şirketinden, rezidanstan aldığı daireler konuşuluyor, bunları gündeme getirdik. Neden, Türkiye'de binlerce, yüz binlerce genç bu görevde olabilir, neden AKP sürekli olarak hiçbir alakası olmayan, mesleğiyle alakası olmayan bu isimleri bu görevlere atıyor” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP MErsin Milletveili Ali Mahir başarır

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA