Mecliste ’Çapsız’ tartışması!


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank arasında gerginlik yaşandı. Varank’ın muhalefeti eleştirmesi üzerine CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çok şeyini eleştirebiliriz; ekonomiyi, adaleti, dış politikayı bu hale getirmesi üzücü ama en çok üzüldüğüm şey bu tip çapsızların bakan olması” dedi. Başarır’a yanıt veren Varank ise, “Burada bir çapsız arıyorsan aynaya bakman gerekiyor. Ben şu anda bakan değilim, Bursalı hemşehrilerimizin şerefli oylarıyla seçilerek bu Meclise geldim, bu kürsüye çıktım. Çapsız birini arıyorsan aynaya bakabilirsin” dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2023 Salı 11:59

Necdet TAŞ

TBMM Genel Kurulunda 12'inci Kalkınma Planı ile ilgili yapılan görüşmelerde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşması sırasındaki muhalefet eleştirisi üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında gerginlik yaşandı.

VARANK; “NEREDE MUHALEFET?”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Bugün ülkemizin 12. Kalkınma Planı'nı Gazi Meclisimizde tartışırken, muhalefet partilerinin genel başkanları burada yoklar. CHP sıraları boş. Muhtemelen delegelerle oy için görüşmeler yapıyorlar. Hani parlamentoyu güçlendirecektiniz? Nerede genel başkanlarınız? Bırakın genel başkanı Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP'nin grup başkanı bile yok" dedi. Varank'ın eleştirileri üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır söz hakkı isteyerek kürsüye çıkıp, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok şeyini eleştirebiliriz; ekonomiyi, adaleti, dış politikayı bu hale getirmesi üzücü ama en çok üzüldüğüm şey bu tip çapsızların bakan olması. Sen benim milletvekili arkadaşlarıma oy pazarlığı yapıyor diyemezsin, seviyesiz bir adamsın" ifadelerini kullandı.  AK Partili vekillerin sıralara vurarak tepki gösterdiği Başarır'ın konuşmasının ardından yeniden söz hakkı alan Varank ise  "Burada bir çapsız arıyorsan aynaya bakman gerekiyor. Ben şu anda bakan değilim, Bursalı hemşehrilerimizin şerefli oylarıyla seçilerek bu Meclis'e geldim, bu kürsüye çıktım. Sizin pazarlık yapmanız sadece pazarlıkta kalmıyor. Birbirinizi koridorlarda da yumrukladığınızı biz gazetelerden okuyoruz. Onun için siz kendinizle uğraşmaya devam edin. Sizin geçen hafta konuştuklarınızı ben bu kürsüden söylemeyeceğim. Cumhuriyetle ilgili söylediklerinizi ben bu kürsüden ifade etmeyeceğim." karşılığını verdi.

İŞTE O DİYALOGLAR;

Ali Mahir Başarır: “Yakışıyor mu şu konuşmalar ya?”

Mustafa Varank: “Gayet yakışıyor.”

Ali Mahir Başarır: “Yakışıyor mu şu Bakana Allah aşkına?”

Ali Mahir Başarır: “Senin seviyene hiçbiri düşmedi.”

Mustafa Varank: “Elbette cari açığı kapatma konusunda yaptıklarımızı, yapacaklarımızı tartışalım ama şu Meclis tablosunda çok daha temel bir problem, çok daha büyük bir açık var. O da nedir biliyor musunuz? Muhalefet açığı. Siz bırakın cari açığı, biz onunla zaten uğraşıyoruz, yıllardır onu yönetmeyi başardık ama siz muhalefet açığına bakın. Bugün ülkemizin On İkinci Kalkınma Planı’nı Gazi Meclisimizde tartışırken muhalefet partilerinin genel başkanları burada yoklar. Nerede genel başkanlarınız? Hani Parlamentoyu güçlendirecektiniz? Bakınız, bırakın genel başkanı cumhuriyetin kurucusu olduğunu iddia eden CHP’nin Grup Başkanı bile şu an burada yok.”

Ali Mahir Başarır: “Senin Genel Başkanın nerede! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok şeyini eleştirebiliriz; ekonomiyi, adaleti, dış politikayı bu hale getirmesi üzücü ama en çok üzüldüğüm şey bu tip çapsızların bakan olması. Sen benim milletvekili arkadaşlarıma oy pazarlığı yapıyor diyemezsin, seviyesiz bir adamsın”

Mustafa Varank: “Değerli arkadaşlar, çok atlayıp zıplamanıza gerek yok. Burada bir çapsız arıyorsan aynaya bakman gerekiyor. Ben şu anda bakan değilim, Bursalı hemşehrilerimizin şerefli oylarıyla seçilerek bu Meclise geldim, bu kürsüye çıktım.”

Ali Mahir Başarır: “O şerefli oylara layık ol! Layık ol! Şereften bahsediyorsun sen!”

Mustafa Varank: “Sizin pazarlık yapmanız sadece pazarlıkta kalmıyor, birbirinizi koridorlarda yumrukladığınızı da biz gazetelerden okuyoruz.”

Ali Mahir Başarır: “İşte seviye bu! Seviye bu!”

Mustafa Varank: “Onun için siz kendinizle uğraşmaya devam edin. Sizin geçen hafta konuştuklarınızı ben bu kürsüden söylemeyeceğim.”

Ali Mahir Başarır: “Söyle! Ya, söyle!”

Mustafa Varank: “Cumhuriyetle ilgili söylediklerinizi bu kürsüden tekrar ifade etmeyeceğim.”

Ali Mahir Başarır: “Söyle!”

Mustafa Varank: “Tekrar söylüyorum: Çapsız birini arıyorsan aynaya bakabilirsin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA