Mersinli çiftçi, “İmdat” diyor!


Narenciye üreticisi başta olmak üzere çiftçilerin yaşadığı sorunları meclis kürsüsünden haykırmaya devam eden CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Çiftçi “İmdat.” diyor; Erdemli, Toroslar, Tarsus, Silifke, Mersin “İmdat.” diyor. 1 milyon 200 bin ton limonun olduğu yerde bu işin yüzde 93’ünü Adana ile Mersin götürüyor. Ağaçları kesiyoruz. Bir limon ağacı tam altı yılda meyveye oturuyor, senede 4 defa ilacı var. Biz, buradan bağırdığımız zaman kimse üstüne alınmasın. Millet perişan, çare Ticaret Bakanlığında, Tarım Bakanlığında” dedi.

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 12:46

Necdet TAŞ

Narenciye üreticisi başta olmak üzere çiftçilerin yaşadığı sorunları meclis kürsüsünden haykırmaya devam eden CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Mersin’imizin sorunu, çiftçinin sorunu, üreticinin sorunu her geçen gün daha ağırlaşıyor. Limon başında kaldığı gibi eğer bu sene bu limonu başından kesmezsek yeni sene rekolte yüzde 50 düşecek ve limonu 50 liraya yiyecek Ankaralılar ve enflasyon tabii yükselecek. Çözüm ne dersek; çözüm, Mısır ülkesi gibi tarım ürünlerinin tamamına faturanın yüzde 8’ini ihracatçıya ödemektir. Böylelikle, bu da üreticiye fayda getirecek ve bu milletin derdi, kederi sona erecek. Çiftçi “İmdat.” diyor; Erdemli, Toroslar, Tarsus, Silifke, Mersin “İmdat.” diyor. 1 milyon 200 bin ton limonun olduğu yerde bu işin yüzde 93’ünü Adana ile Mersin götürüyor. Ağaçları kesiyoruz. Bir limon ağacı tam altı yılda meyveye oturuyor, senede 4 defa ilacı var. Biz, buradan bağırdığımız zaman kimse üstüne alınmasın. Millet perişan, çare Ticaret Bakanlığında, Tarım Bakanlığında” dedi.

“MİLLETİN SESİ OLACAĞIM”

“Ben milletin sesi olacağım, mecburum buna; yoksa beni Mersin’e eletmezler. Gelelim muza. Siz Afrika’dan muzu getiriyorsunuz, muz buraya girerken uyuşturucuyla giriyor. Maalesef, narkotik köpekleri gelen muzun kokusunu ayırt edemiyor. Keselim şu gelen ithal muzu, Anamur muzu yükselsin, gitsin. Neden bunlara çare bulunmuyor?” diye soran Çakır, “Muhalefet olduğumuz için değil, doğruları söylüyorum. Yarın gelin Erdemli’ye, gelin Anamur’a, gelin Tarsus’a, millet sizi perişan eder, sizinle beraber bizi de perişan eder. Ben burada particilik yapmıyorum, vallahi “İmdat!” diyorum. Erdemli bana bunu söylüyor, yakamıza yapışır, milletin çocukları olarak bunlar gerçekler. Öte tarafa gelelim, şimdi, bir de emeklilik sorunu var. Adam çalışıyor, adam taşın darabanın içinde, zaten aldığı üç kuruş para, eğer tespit edilirse o 5 bin lirayı da alamıyor. Ne diyeceğiz bu adamlara biz? Çapayla çalışıyor, ineğin altında süt sağıyor; süt para etmiyor, et para etmiyor, koyun para etmiyor, keçi para etmiyor. Ne yapacağız? Bunları konuşunca bizi terörist mi ilan edeceksiniz? Ya, Allah aşkına, ben ilk defa Mersin Milletvekiliyim, 5’inci sıradan seçildim ben, dizlerim ağrıyor; millete söz verdim, tarıma söz verdim, üreticiye söz verdim. Demagoji asla yapmam ben. Ben çiftçinin, Yörük’ün, yukarıda dağda taşta yaşayanların, milletin sözünü yerine getirmeye geliyorum. Dün buradaydı Mersin ihracatçıları, dün buradaydı Ticaret Bakanı, sayın vekiller gittiler. Artık, sonuç istiyoruz. Millet “İmdat!” diyor” şeklinde konuştu.

AK PARTİLİLERLE CHP’Lİ ÇAKIR ARASINDA LAF DALAŞI

CHP’li Çakır konuşmasını bitirirken, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, “Biraz daha bağır! Bağır bağır, birazcık daha bağır” diye seslendi. Bunun üzerine Çakır, “Olur olur, hoşuna giderse bağırırım! Rahatsız olmayın! Erdemli’ye gelin, Erdemli’ye! Mersin’e gelin” diye karşılık verdi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise, CHP’li Çakır’a, “Sakin, sakin” diye seslendi. Bunun üzerine CHP’li Çakır bir kez daha , “Olur olur Sayın Bakanım, bir dahakine öyle yaparız. Siz limona parayı verin, sakin olalım” diye cevap verdi. Bunun üzerine AK Partili Varank, “İktidar olup verseydiniz” dedi. CHP’li Çakır ise, “Sen ver, seni alkışlayalım! Sen ver. Hayır, iktidarsın, ver arkadaş. Demagojiyi bırak Erdemli’ye gel, Erdemli’ye” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, çiftçi, üretici, mustafa varank, osman gökçek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA