Kurs Merkezleri aileleri bilgilendirdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 18 LGS Kurs Merkezi’nde eş zamanlı olarak veli bilgilendirme toplantısı düzenlendi. LGS’ ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin de faydalandığı kurs merkezlerinde, tüm branş öğretmenleriyle veliler bir araya geldi. Halkkent LGS Kurs Merkezi’nde düzenlenen veli toplantısına katılan aileler hem çocuklarının başarı durumları, hem de sınıf içi davranışları hakkında bilgi edindi.

 

Tarih : 18 Ekim 2023 Çarşamba 09:09

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren 18 LGS Kurs Merkezi’nde, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte eş zamanlı olarak veli bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. LGS’ ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yanı sıra 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin de faydalandığı kurs merkezlerinde, tüm branş öğretmenleriyle veliler hem tanışmak, hem de bilgi alış verişinde bulunmak için bir araya geldi. Halkkent LGS Kurs Merkezi’nde öğretmenler velilere, çocuklarının sınıf içi başarı durumları ve gelişim süreçleriyle ilgili bilgiler aktardı. Velilere toplantıda, okul ve kurs sonrası çocukların yapması gerekenler hakkında da bilgi aktarıldı.

 “VELİLERİMİZLE İLETİŞİM HALİNDE OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Toplantıya katılan velilerin çok ilgili olduğunu ifade eden Halkkent LGS Kurs Merkezi’nde görev yapan Rehber Öğretmen Jiyan Akbalık, “Kursumuza gelen 6,7 ve 8. sınıflarımızın veli toplantısını gerçekleştirdik. Yoğun bir katılımımız var. Öğrencilerimiz de kurs merkezlerimize severek geliyor. Bizler hem öğrencilerimizin durumunu paylaşmaktan, hem de velilerimizle iletişim halinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Toplantıda velilere aktarılan bilgilere de değinen Akbalık, velilerle olan iletişime çok önem verdiklerini dile getirerek, “Öğrencilerimizin buradaki sınav sonuçlarını veya devamsızlık bilgilerini, velilerimize mesaj ya da arama yoluyla iletiyoruz. Öğrencilerimize kaynak kitap desteğinde bulunuyor ve haftalık deneme sınavları yapıyoruz. Bilgi eksikliklerini göz önüne alıp, birebir etüt desteği de sağlıyoruz. Velilerimiz de bu durumdan gayet memnunlar. Bu şekilde iyi bir veli-öğretmen ilişkisi sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

“İLETİŞİM KANALLARININ CANLI OLMASI BAŞARIYI GETİRİYOR”

Öğrencilerle hem okul, hem sınav başarılarını artırmaya yönelik konuşmalar yaptıklarını ve bu süreçte onların kitap okuma alışkanlıklarını da geliştirdiklerini belirten Akbalık, okul çıkışı kurs merkezinden faydalanan öğrencilerin, öğle yemeklerini de ücretsiz bir şekilde kurs merkezinden karşıladıklarını ifade etti. Akbalık, öğrencilere yıl içinde motivasyon etkinlikleri de düzenlediklerini ve bu sene de benzer etkinliklerin yapılacağını belirtti. Öğrencilerin evdeki çalışma ortamını görmek, daha düzenli bir ders çalışma disiplini oluşturmak ve öğretmen ile veli iletişimini korumak adına, yeni dönemde de ev ziyaretlerine başladıklarını söyleyen Akbalık, “Velilerimizin izni dâhilinde, ev ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğretmenler ve veliler iletişim halinde oldukça, öğrencilerimiz de takip edildiğini hissediyor. Bu sayede, sorumluluklarının daha fazla farkına vardıklarını gözlemledik. İletişim kanallarımızın canlı olması, öğrencinin akademik başarısına da olumlu katkı sağlıyor” diye konuştu. Veli bilgilendirme toplantılarını yıl içinde birkaç kez yaptıklarını sözlerine ekleyen Akbalık, “Velilerimiz de sürekli çocuklarıyla ilgili bilgi almak için kuruma gelip, bizleri ziyaret ediyorlar. Bizler de onları arayıp dönütlerde bulunuyoruz. Bu şekilde iyi bir veli- öğretmen ilişkisi sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARININ GELİŞİM SÜREÇLERİYLE İLGİLİ ÖĞRETMENLERDEN BİLGİ ALDILAR

Bu sene LGS’ye hazırlanan kızını Büyükşehir’in kurs merkezine yazdırdığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkânların çok iyi olduğunu vurgulayan velilerden Ali Çağanay, “Ekonominin kötü olduğu bu zamanlarda, Büyükşehir Belediyesi’nin bu kurs merkezlerini açıp öğrencilere destek olması iyi bir şey. Çocuğum ilk defa bu kurs merkezine geliyor. Hem sosyal medyadan, hem de çevremden burayı duydum. Merak edip hocalarımızla görüşmeye geldim. Öğretmenlerin kalitesi çok iyi” dedi. Veli bilgilendirme toplantılarının yapılmasını da faydalı bulduğunu ifade eden Çağanay, “Öğretmenleri tanıyoruz, ne kadar ilgili olduklarını ve çocuklarımızın başarı durumunu görüyoruz” şeklinde konuştu. Kurs merkezindeki öğretmenleri oldukça ilgili bulduğunu söyleyen bir başka veli Rukiye Varlı ise, “Veli toplantıları, çocuklarımızın başarı durumunu daha iyi takip etmemizi ve bilgilenmemizi sağlıyor. Hangi derste daha iyiler, hangi derste daha gerideler onları öğrenip, üzerinde durmamıza yarıyor” dedi. Kendisinin 4 çocuk okuttuğunu ve 2 çocuğunun üniversite eğitimi aldığını söyleyen Varlı, kurs hizmetinin büyük bir kolaylık sağladığını ifade ederek, “Bizim için gerçekten çok güzel bir hizmet. Bütçemize katkı sağlıyor. Ben mesela çocuğumu bu kursa göndermeseydim, belki de çocuğum derslerinden daha geri kalacaktı. 2 çocuğum üniversitede okuyor ve masraflarını zor karşılıyorum. O yüzden burası bize çok büyük bir nimet” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA