Özdamar; “Bu sektörün içinde yok oluyoruz”


MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, akaryakıt sektörünün ülke ekonomisi için önemine dikkat çekerek, “Çok büyük ve önemli bir sektör ancak yaşanan sıkıntılar, karşılaştığımız sorunlarla sektör içinde giderek yok oluyoruz” dedi.

 

Tarih : 10 Ekim 2023 Salı 16:14

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 10 No’lu Akaryakıt, LPG, Madeni Yağın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi Üyeleri ‘Sektör Toplantısı’ düzenlemeye hazırlanıyor. Ümit Saltık başkanlığındaki Komite Üyeleri, ortak sorunları tespit edip toplantı gündemini belirleyecek hazırlık toplantısında bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar koordinesinde düzenlenen toplantıya Komite Üyeleri yanında Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Mersin Bölge Başkanı Nihat Kürklü, Genel Sekreteri Ömer Tunç, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Mersin Temsilcisi Mesut Selim Özcömert de katıldı. Haksız rekabet, küresel fiyat dengesizlikleriyle, aşırı şekilde artan maliyetlerle, artan kredi kartı komisyonlarıyla, kayıt dışılıklarla mücadele gerekliliği toplantıda belirlenen ortak sorunlar arasında yer aldı. Araç yıkama, marketlerin daha verimli çalıştırılması gibi akaryakıt istasyonlarının gelirlerini artırabilmek adına neler yapılabileceği değerlendirildi.

“YANLIŞ YAPANLARIN BEDELİNİ DÜZGÜN ÇALIŞAN FİRMALAR ÖDÜYOR”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, akaryakıtın Mersin ve ülke ekonomisi için önemine dikkat çekti. Tüm sektörlerin hareketini akaryakıtın sağladığını kaydeden Özdamar, şunları söyledi:  “Ayrıca, yarattığı katma değerle, vergi değeriyle ve daha önemlisi ülkemizin ve kentimizin sosyal huzur meselesi olan yarattığı istihdamla çok kıymetli bir sektördür. Bizler, başta MTSO olmak üzere, sektörün tüm dernekleri, meslek odaları, sendikaları ve iş insanları olarak, sektörün daha kaliteli hale gelmesi için çaba gösterirken; sektörün yaşadığı küresel fiyat dengesizlikleriyle, aşırı şekilde artan maliyetlerle, artan kredi kartı komisyonlarıyla, kayıt dışılıklarla, sektördeki çürük elmalarla mücadele ederken, ayakta durma savaşı verirken,  Bugün petrol istasyonları kapanıyor. Sektöre destek verilmek bir yana köstek olunuyor. Yanlış yapanların bedelini düzgün çalışan firmalar ödüyor. Biz kalite artıralım derken, sektör yok ediliyor.”

“SORUNLARI HALININ ALTINA SÜPÜREREK ÇÖZEMEYİZ”

Sorunları tespit edip çözmek için mücadele verirken sektörün kendi eksikleriyle yüzleşmesi gerektiğine de dikkat çeken Özdamar, sorunların halının altına süpürülerek çözülemeyeceğini vurguladı. Yüzleşmekten, sektörün ve bireylerin hatalarını söylemekten korkmamak gerektiğini belirten Özdamar sözlerini şöyle tamamladı:  “Mersin akaryakıt sektörünün doğduğu yerdir. Mersin bugün, ulusal akaryakıt markalarının doğduğu, akaryakıtın süper ligidir. Ne yazık ki, böyle bir enerji sektörünün merkezi olan Mersin firmaları enerjisini bir birlerine zarar vermek için tüketiyor. Kendi aramızdaki acımasız ve haksız bir rekabeti aslında bizler yaratıyoruz. Yanlış yapan, içimizdeki bazı firmalardan dolayı, aç gözlülükle tüm kuralları yok sayanlardan dolayı, işini düzgün yapanlar da zarar görüyor. Artık sektör firmaları birbirlerini kırmaktan vazgeçmelidir. Devlet denetimlerini yapmalı, asla karşı değiliz. Ama doğru ve dürüst çalışan firmaları değil, çürük elmaları bulmalı ve denetlemeli. Kamu etkin çalışırsa, sektör enerjisini işine ve kaliteye verirse, sivil toplum ve dernekler, sendikalar, meslek odaları sektörü bir araya getirip, birlik ve beraberliği sağlarsa, inanın çözülemeyecek hiç bir sorunumuz yok. Biz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yanınızdayız. Biz bir ve beraber olursak her sorunu çözeriz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA