CHP’li başkanlara kurultay şoku!


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Mersin Olağan İl Kongresi’nde tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Koral Ömür yeniden il başkanı seçilerek güven tazeledi. Ancak seçimin asıl kazananı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ekibi oldu. İlçe kongrelerinde il ve ilçe yönetimini Seçer’e yakın isimlerden alarak üstünlük sağlamak isteyen CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan kurultay delegesi listesinde yer almadı.

 

Tarih : 24 Eylül 2023 Pazar 12:10

Necdet TAŞ

CHP Mersin İl Örgütü, 38. Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede liste mevcut il başkanı Koral Ömür güven tazelerken, CHP’li ilçe belediye başkanları 26 kişilik kurultay delegesi listesinde yer almadı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile arasında gerginlik olan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 3 başkanı da kurultay delegesine yazdırmadı. Başkan Seçer ise kurultay delegesi olarak listede yer aldı.

“BU SEÇİMDE ÇOK KONUŞAN DEĞİL, ÇOK ÇALIŞAN KAZANACAK”

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’e çıktığı yolda başarılar dilerken, “Her birimizin başarısı hepimizin başarısıdır, her birimizin kazancı partimizin kazancıdır. Mücadelemiz bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, asla ve kat’a moralimizi bozmadan, birbirimize düşmeden, ayrılmadan, ayrışmadan sonuna kadar devam edecek. Bizim referansımız Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi. Mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Mersin’de iyi bir sonuç alındığını vurgulayan Başkan Seçer, “Elbette ki bizim görevimiz daha iyisini aramak. Ama Türkiye koşullarını değerlendirdiğiniz zaman keşke sonuçlarda Mersin gibi olsaydı. Keşke ile değil de bunun çalışarak olması gerektiğini söyleyebiliriz. Gerçek budur, çalışmak, azmetmek, istikrarla bunu sürdürmek. Elbette ki parti tartışır, bunu kurultaylarda yapar. CHP etiğine yakışır, birbirimize saygı, sevgi çerçevesinde partinin tüzüğü de, programı da, söylemleri de, yönetim anlayışı da tartışılır ama belediye başkanınız olarak şunu söylemek isterim; bir taraftan tartışırken, görevimizi unutup da rehavete düşmemek lazım. 6 ay sonra seçim var. Bu seçimde çok konuşan değil, çok çalışan kazanacak” ifadelerini kullandı.

“BU SEÇİM HİZMET EDENLERİN SEÇİMİ OLACAK”

Mersin’in Anamur’dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar küçük bir Türkiye niteliğinde olduğuna da vurgu yapan Seçer, “Bu seçim mezhep, meşrep ayrımı yapmadan, sen yoksulsun, sen zenginsin, sen ihracatçısın, sen çiftçisin, sen işçisin, sen emeklisin, sen kadınsın, sen çocuksun, sen yaş almışsın ayrımı yapmadan hizmet edenlerin seçimi olacak. İdeolojik bir tartışma olmayacak” dedi. Türkiye’de iktidar olmanın yolunun yerel seçimlerden geçtiğine dikkat çeken Seçer, “2019 Mart’ında halkımız bize yetki ve şans verdi ve belediye başkanı olduk. Yaptığımız hizmetlerde ayrım yapmadık. Bugüne kadar siyasi ve etnik nedenlerle gidilmemiş her mahalleye gittik. Çiftçisine destek olduk, hayvan verdik, makine verdik. Bizim partimiz CHP. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Biz onun yolunda gidiyoruz ve gitmeye de devam edeceğiz” dedi. Türkiye’nin CHP’den beklentisi olduğunu belirten Seçer, genel ve yerel seçimlerde oy alabilmenin yolunun insanlara temas etmek olduğuna işaret ederek, parti örgütlerinin de bu konuda aktif olması gerektiğini söyledi. Seçer,  “Örgütlerimizin aktif olduğu bir beldede, ilçede ve ilde sonuçlar da değişir. Tıpkı Mersin’de olduğu gibi” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’İ AÇIK ARA FARKLA ALACAĞIZ”

İl kongrelerinin ve CHP Kurultayı’nın tamamlanmasının ardından tüm partililerin yerel seçimlere odaklanması gerektiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti: “Bundan sonra Mersine ve Mersin seçimlerine odaklanalım. Genel merkez Türkiye seçimlerine odaklanacak. Partimizin tüm Türkiye'de yerel yönetimlerde başarılı olması için çalışacağım. Ama bizim görev ve sorumluluk alanımız Mersin. Hep beraber en sade üyemizden adaylarımıza kadar çalışacağız. Büyükşehir’i açık ara farkla alacağız. Yaptığımız emeklerin, halka dokunuşumuzun, insanlara olan sevgimizin, saygımızın davranışımızın semeresini göreceğiz. Halk kendini yönetenden, kendinin kaynaklarıyla kendisine hakça hizmet etmesini bekler. Bizim yapacağımız sadece bu. Adaletli olacağız. Geliri hakça dağıtacağız. Mersin’de Büyükşehirde Anamur’dan Tarsus’a Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar 13 ilçemizde partimiz iddia ortaya koyacak. Son seçimlerde partimiz bunu gösterdi. Hep beraber Mersin’de yeni bir iddia ortaya koyacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” Sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, kongrenin oldukça demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, yeni yönetimin de örgütü 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlere götüreceğini söyledi. Mersin’in CHP’nin başarı sağladığı önemli kentlerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, “Çünkü burada çalışan, başaran belediye var, belediyecilik anlayışı var. Halkla bütünleşen, partili-partisiz ayrımı yapmadan bunu gerçekleştiren, bizim parti programında yer alan sosyal demokrat belediyecilik anlayışını tam olarak da uygulayan bir Mersin modeli var. Bütün bunlar bize göreceksiniz seçimlerde çok farklı bir sonuç aldıracak. Bunu belediye başkanı olarak şimdiden söylüyorum, bunun tarihe not düşünmesini istiyorum. Hizmet yapıyorsan, elini tutuyorsan, sıcaklığını hissediyorsan, sevgi saygı hissediyorsan gerisi onun için teferruat. Bunu Mersin gösterecek. 31 Mart 2024’te gösterecek” diye konuştu.

ÖMÜR: “CHP’Yİ, ÖNCE YEREL İKTİDARA VE SONRA DA GENEL İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

Yeniden il başkanı seçilen CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise, “Geride bıraktığımız dönem olduğundan uzun sürdü, olağanüstü bir dönemdi. Pandemi ve deprem yaşadık. Zor bir genel seçim yaşadık. Genel seçim sürecini Mersin İl Örgütümüz başarıyla tamamladı. Partimize, şehrimize ve halkımızın geleceğine katkı sunduk. Geride bıraktığımız dönemde emeği geçen, görevi devraldığım benden önceki İl Başkanı Adil Aktay’a, il yönetim kuruluna, ilçe başkanları ve yönetimlerine, kadın ve gençlik kollarına, belediye başkanı ve meclis üyelerine, tüm mersin il örgütüne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Siyasal yaşamımda her zaman birlikte olmak dileğiyle” dedi. Kongrenin başarıyla tamamlanmasının ardından CHP Mersin İl Örgütü’nün birlik ve beraberlik içerisinde mücadelesine devam edeceğini aktaran Ömür, “100 yıllık bir geçmişe sahip olmanın verdiği gurur ve sorumlulukla kongremizi geride bırakıp birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. CHP’yi, daha da güçlenmiş ve kenetlenmiş bir biçimde hep beraber daha ileriye, önce daha güçlü bir yerel iktidara ve sonra da genel iktidara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “TÜRKİYE'Yİ MERSİN GİBİ YAPMALIYIZ”

Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz ise, genel seçimlerde CHP’nin Mersin’de aldığı başarıya dikkat çekerek, “Mersin’de 14 Mayıs'ta 5 milletvekili çıkardık. 385 bin oy aldık. Genel Merkezimize de yüzde 60 civarında bir oyla destek olduk. Bugün de ülke nüfusumuzun yarısından fazlasını taşıyan belediye başkanlarımıza sımsıkı bağlanıp Mersin'i yeniden kazanmamız lazım. Her yeri Mersin gibi yapmalıyız, Türkiye'yi Mersin gibi yapmalıyız” dedi. CHP’nin genel seçimlerde Mersin’de elde ettiği başarıda Başkan Seçer’in ve gerçekleştirdiği hizmetlerin önemine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise, “Hepimizin bildiği gibi bu parlak sonuç asla tesadüf değil. Bu mücadelemizin asıl hedefine ulaşması, milletvekili sayımızın 3’ten 5’e çıkması, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60’ın üzerinde oy almasının en önemli kriterlerinden biri de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’dir. Bize düşen değerli başkanımızın arkasında durmak ve genel seçimlerde aldığımız başarının üzerine koyarak yeniden büyükşehirde ve 13 ilçemizde CHP’nin bayrağını dalgalandırmak önümüzdeki en büyük sorumluluktur aslında. Çünkü partimiz ve Mersin bunu hak ediyor” dedi.

DİNÇER: “MERSİN TÜRKİYE'DE ÖRNEK”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer de, Mersin’in Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayarak, “Mersin’de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li belediyeler o kadar güzel hizmet veriyor ki. Bu seçimlerde her yöreye gittik, en küçük köye kadar ulaştık. Hepsinde de belediyelerimizin izini bulduk. Şu an CHP’de genel olarak baktığımızda Mersin Türkiye'de örnek. Bunu daha yükseklere çekmek zorundayız.” dedi. Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Dinçer, “O yüzden çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Önemli olan halkın umudu olabilmek, halka umut verebilmek. Halkın bizden beklentileri yüksek ve bu beklentiye cevap verebilecek bir şekilde yola devam etmemiz lazım” diye konuştu. CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ise, “‘Gidin Bulgar Bozoğlan'da Yörük tarlalarının tepesinde bir duman tütüyorsa, hala bir umut var’ demiş Büyük Önder Atatürk. Lafı evirip çevirmek benim şahsiyetime yakışmaz. Ben bu seçimde 5. sıradan milletvekili adayı oldum. Çok gürültülü bir zamandı. Hakkımda söylenmedik, ağza alınmadık ifadeler kalmadı. Ama onun cevabını büyük Mersin Yörükleri bağıra bağıra verdi. Kurultayda desteğim Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana olacaktır. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

KIRILMAZ; “TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZI MERSİN GİBİ OLALIM”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz da, “CHP; Kurtuluş Savaşı’nda on beş yaşında canını seve seve veren gençlerin partisidir. Bu parti, ölü toprağını üstünden atıp küllerinden yeniden doğan Anadolu halkının partisidir. CHP; bilimin, felsefenin, sanatın ve sanatçının partisidir. Teğmen Kubilay'ın, Sütçü İmam’ın, Salih Bozok'un partisidir. En önemlisi CHP; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Türkiye'nin parlayan yıldızı Mersin gibi olalım. Mersin’i yöneten lider gibi olalım. Biz inanıyoruz, siz de inanın; CHP gençliği bu ülkeyi her türlü kötülükten kurtaracak” dedi. CHP Kadın Kolları Mersin İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç ise, genel seçimlerde Mersin’in büyük bir başarı elde ettiğini ve bu başarının tüm partililere ait olduğunu belirterek, partililerin çalışmalarda önünü açanın ise 13 ilçede başarılı çalışmalar yapan ve her yere hizmet götürenin Başkan Vahap Seçer olduğunu söyledi. Genç, “Bir dönem bize kapılar kapandı, broşürler atıldı, hakaretler edildi.  CHP’li belediyelerin ‘Sen kadınsın, erkeksin, bana oy verdin, vermedin’ demeden yaptığı kıymetli çalışmalarından dolayı bizim yüzümüze kapatılan kapılar sevgiyle açıldı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA