Mut’ta zeytin hasadı başladı


Mersin’in Mut ilçesinde zeytin hasadı başlarken, bu yıl 296 bin dekar alanda, 130 bin ton zeytin ve 10 bin ton zeytinyağı rekoltesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2023 Perşembe 11:10

Türkiye'de zeytin üretiminin ise yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Mut'ta, 296 bin dekar zeytin alanında 12 milyon 500 bin kayıtlı, orman işletmesinin diktirdiği, yeni dikilen meyvesiz ve kayıtsız toplam 15 milyon zeytin ağacı bulunuyor. Orta doğu üzerinden dünyaya zeytinin Mut üzerinden yayıldığını aktaran Mut Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Mut, zeytinimizin ve zeytinyağımızın gerek iklimsel avantajıyla kaliteli, natürel, organik üretimin avantajıyla yurt içine ve yurt dışına satımı yapılmaktadır. Fransa’ya, Japonya’ya ve Arap ülkelerine ilçemizden ihracat yapan firmalar bulunmaktadır” dedi.

ZEYTİN ÜRETİCİLERİNE UYARI

Yılmaz, zeytin üreticilerini uyararak. “Zeytinde erken hasat yağ kalitesini olumsuz etkilemektedir. Erken hasat ayrıca fiyatın düşmesine neden olmaktadır. Erken hasat yaparak kaliteyi, fiyatı ve rekolteyi düşürmeyelim. Zeytin hasadı yapılırken olgun meyveleri toplayalım. Olgun olmayan meyveleri ise Ekim ayının ilk haftasından sonra yapmaya gayret gösterelim. Bereketli bir zeytin sezonu olmasını temenni ediyorum. Bol kazançlar dilerim” diye konuştu. Fiyatlardan memnun olan üretici Mustafa Yıldız, “Bu yıl zeytin rekoltesi düşük. 296 bin dekar alanda 130 bin ton zeytin ve 10 bin ton zeytinyağı bekleniyor. En yüksek fiyatı 60 lira en düşük fiyatı ise 10 lira. İnşallah fiyatlar bu şekilde devam eder” dedi. (İha)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA