İYİ Partili Kocamaz; “Vatandaş zorda!


Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle vatandaşların zor durumda olduğunun altını çizen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Seçimden bu yana üç ay geçti. Dikiş tutturulamayan ekonomi ve seçimden sonra bir kez daha değiştirilen ekonomi yönetimi de bu yaraya merhem olacağa benzemiyor. Zira ortaya koyulan enflasyon hedefleri bir türlü gerçekleştirilemiyor. Daha 2023 yükünün 2/3’ü tamamlandı. Yolun sonuna da 4aylık bir süre var. Vatandaş yine zorda. Bu insanların ahı inanın sizleri iflah etmez” dedi.

 

Tarih : 7 Eylül 2023 Perşembe 15:58

Necdet TAŞ

Hükümetin vatandaşı enflasyona ezdirdiğini ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ekonomideki kötüye gidiş bir türlü durdurulamıyor. Ünlü ekonomistlerin inatla ve ısrarla uyguladığı yanlış politikalar, ülke ekonomisini serseri mayın gibi kaosa sokarken, milletimizi de canından bezdirdi. Seçimden bu yana üç ay geçti. Dikiş tutturulamayan ekonomi ve seçimden sonra bir kez daha değiştirilen ekonomi yönetimi de bu yaraya merhem olacağa benzemiyor. Zira ortaya koyulan enflasyon hedefleri bir türlü gerçekleştirilemiyor. Önce yüzde 38 olarak belirlenen enflasyon hedefini yeni ekonomi yönetimi yüzde 58 olarak revize etti. Ağustos ayı sonunda, aylık enflasyon oranı yüzde 9,09 olarak gerçekleşince hedeflenen yıllık enflasyon  oranı yüzde 65 olarak tekrar revize edildi” dedi.

“VATANDAŞ ZORDA”

Daha 2023 yılının bitmesine 4 ay olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “Daha 2023 yükünün 2/3’ü tamamlandı. Yolun sonuna da 4aylık bir süre var. Vatandaş yine zorda. Güya vatandaş enflasyona ezdirilmiyor. Oysa, yapılan maaş zamları daha ücretlilerin eline geçmeden eriyor. Emeklilerin hali zaten perişan. Çiftçilerin durumu çok vahim. Girdileri her gün, her an, her saniye artarken, ürettikleri ürünlerin fiyatı bir önceki yılın dahi altında kalıyor. İzlenen yanlış politikalarla buğday mısır ve narenciye üreticileri, özellikle de limon üreticileri yaptıkları masrafı bırakın, emeklerinin karşılığını dahi alamıyor! Her geçen gün biraz daha batağa sürükleniyor. Soruyorum; Nedir bu insanlardan alıp veremediğiniz? Beyler; Lütfen kendinize geliniz. 2002 yılından bu yana bilinçli ya da bilinçsiz olarak izlediğiniz politikalarla tarımı ve hayvancılığı bitirdiniz. Tohum gübre ilaç ve yem fiyatları tavan yaptı. Çiftçiler üretimden çekiliyorken, süt ve et üreticileri ağılları boşaltıyor, sağmal inekler dahi kesime gönderiliyor. Buna rağmen sebze meyve et ve süt ürünlerine vatandaş erişemiyor” ifadelerini kullandı.

“BU İNSANLARIN SUÇU ÜRETİM YAPMAK MIDIR?”

“Yurt dışından hayvan ithal ederek bu işlerin çözülemeyeceği ortadayken hala bu yanlış politikalarda ısrar etmenin anlamı nedir?” diye soran Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Anlamakta zorluk çekiyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın ama bu tutum ve davranışlar artık gaflet ya da dalalet sınırlarını aştı. Bu düpedüz üretim yapan çiftçiye ve hayvan üreticilerine yapılan bir ihanettir. Bu insanların suçu üretim yapmak mıdır? Bu insanların suçu nedir Allah aşkına? Yazıktır… Günahtır. Bu bir kul hakkıdır. Bu insanlar belki bu dünyada çile çekiyor, için için yanıp tutuşuyor. Bu insanlar her türlü sıkıntılarına rağmen risk alıyor, üretime devam ediyor. Siz Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) silolarını Rusya’nın, Ukrayna’nın buğdayları ile dolduruyor bu insanları açıkladığınız taban fiyatın çok çok altında ürünlerini tüccara vermek zorunda bırakıyorsunuz. Sahi sizin bu insanlara karşı uyguladığınız kin ve nefret politikasının nedeni ne? Sizin bu insanlara çektirdiğiniz çileler ve yaptığınız zulümle öteki dünyada haliniz nice olur? Gerçekten merak ediyorum. Bu insanların ahı inanın sizleri iflah etmez” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA