Bozdoğan; “İhmali olanlarla yollarımızı ayıracağız”


Geçtiğimiz günlerde AFAD tarafından Tarsus Belediyesine teslim edilen depremzede yardımlarının özel bir depoya konulup satışa çıkarılması olayına ilişkin konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Tarsus Belediyesi olarak olayı hukuki boyutta sürdürüyoruz. İsmi geçen, olayda ihmali olup konunun netleştirilmesi için açığa aldık. Gerekenleri ışık hızıyla yaptık. O kişinin de aklanacağına inanıyorum. Ulaş’taki bu yardım paketlerinden Tarsus Belediyesi’nin haberi yok. Ali Beye sorduğum da o da bana, “Dağ köylerine daha rahat ulaştırmak burayı kiraladık” dedi. Olayı jandarmadan öğrendiğim de hemen açığa aldım. Dava neticesinde aklananlarla yola devam edeceğiz. Ama ihmali olanlarla yollarımızı ayıracağız. Aslanları çal çakala yedirmeyiz. Aslanları çakala yedirmeyiz” dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2023 Salı 17:38

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Oldukça gergin geçen toplantıda CHP’li meclis üyeleri AK Parti ve MHP’li meclis üyeleriyle birlikte Başkan Bozdoğan’a cephe aldı. Toplantıda daha önce birçok kez Tarsus Belediye Meclisi'ne getirilen ve meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrak yine gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Tarsus Belediyesi'nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi amacıyla meclise; Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi'ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 'Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi' yapılması konusunu içeren teklif getirilmişti. Başkan Bozdoğan kamu hizmetinin aksatılmasına neden olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşıdı. Yargı sürecinin ardından gerekçeler değerlendirilerek yürütme durduruldu. Yürütmenin durdurulması nedeniyle, Atatürk Mahallesi'nde bulunan taşınmazdaki Tarsus Belediyesi'ne ait hisse için taşınmazın hissedarı olan Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 'Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi' yapılması konusunda belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ CHP’Lİ BAŞKANA KARŞI

Daha önce birçok kez meclise getirilen ve birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrakın Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hukuki süreci başlatılmıştı. Israr kararı alınmasına rağmen reddedilen ve böylelikle kamu hizmeti aksatıldığı gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettiren Başkan Bozdoğan, davayı kazandı. Başkan Bozdoğan “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” demişti. Toplantıda Bozdoğan, satış için tekrar yetki istedi. Mahkeme kararı uygulanarak belediyeye ait taşınmazın satışı için yapılan oylama öncesi belediye bürokratları süreçle ilgili meclisi bilgilendirdi. Konuyla ilgili söz alan CHP’li Meclis üyesi Ali Dinsever, yürütmeyi durdurma kararının 30 gün içinde uygulanması gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde suç işlenmiş olacağını söyledi. CHP’li Meclis üyesi Mert Keleşoğlu da yargı süresinin henüz başlamadığını söyleyerek, itiraz hakkı bulunduğunu söyledi. Belediye bürokratları ise evrakın geliş metodu nedeniyle sürenin başladığını savunarak, gerekli işlemin yapılması gerektiğine dikkat çekti. CHP’li Meclis üyesi Ünzile Kuru da “Karar bize ulaşmadı divan oku, oradan okunan kısma göre yürütmeyi durdurma kararı var. Buna da bir itiraz hakkı var. Başkan bey biz meclis üyelerine karşı dava açıyor. Gerekçe de ‘bütçe de bu husus kabul edildi, o yüzden bu hukuka aykırıdır’ deniliyor. Ama mahkeme, bu mecliste bütçeyi tamamlamak için başka kararlar var mıdır? Başka taşınmaz taşılar ıra mıdır? Bu değerlendirmeler yapılmıyor. Acaba bizim hukuk işlerimiz bir hafta içinde bu yürütmeyi durdurma kararına itiraz edecek midi? Çünkü hukuken etmelidir çünkü bizi, meclisi temsil etmektedir. İçeriği yanlıştır. Gülümsemenize gerek yok ben açıklama yapıyorum” dedi

BAŞKAN BOZDOĞAN; “GARP CEPHESİNDE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Başkan Bozdoğan ise, “Ben de istemem meclise dava açmayı ama Tarsus’un menfaati varsa ben bu davayı açmak zorunda kalırım. 9 ay geciktik, daha fazla gecikmeden bu evrakı işleme koyalım. Mahkeme kararına yorum yapmanın bir anlamı yok. Evrakın gündeme alınıp alınmamasını oymamak istiyorum. Garp cephesinde değişen bir şey yok. Neredeyse Encümen’in vereceği karara da karışacaksınız” tepkisi verdi. CHP Grup Başkanvekili Gürbüz Günaştı ise, “Konu ek gündem maddesi ile geldi. İçeriğini tam bilmiyoruz. Bu nedenle bu Cuma görüşelim” dedi. Bozdoğan ise “Biz iki saat önce grup toplantısında tüm grup başkanlarına 3 saat önce verdik. Ek gündemi bir gün önce verme şansımız yok, elimizde daha önce olsaydı, daha önce verirdik” dedi. Bunun üzerine Günaştı ise “Mahkeme sürecinde ise bilgilendirilmedik. Ali başkanın savunma yaptığı için bize bilgi vermesi gerekiyordu bize hiç bilgi verilmedi” dedi. CHP’li Ali Dinsever ise “Öyle yerlere gidiyoruz ki yapmayalım. Hukuku katletmeyelim. Kusura bakmayın meclise karşı açılmış bir davada savunma dilekçemizi yazarak sunduk. Ama her bir meclis üyesini arayıp ben şöyle yazdım’ demenin de bir anlamı yok. İsteniyorsa ara verilsin gruplar kendi arasında değerlendirme yapsın” dedi. Başkan Bozdoğan meclis üyelerine tepki göstererek, “Adaletsizlik, medeniyeti çökertmesin, yanlış yapmayalım. Olabilir gündeme alınmayabilir. Biz başımızın çaresine bakarız. Pazartesi meclis yaparız. Bir sondaki meclise getiremeyiz çünkü bir aylık süreyi dolduruyor. Olağan üstü yaparak geçirebiliriz” dedi. Ancak CHP, AKP ve MHP’nin teklifin oylanması yönünde talepte bulunması üzerine yapılan oylamada teklif oy birliğiyle reddedildi.

ALTINSUCU: “RESMİ OLARAK KAYIT ALTINA ALINDI MI?”

Toplantının dilek temenniler bölümünde AFAD yardımlarının satılmasıyla ilgili konuşan AK Partili Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Sayın başkan öncelikle sizin bu yardım malzemelerinden haberiniz var mıydı? Eğer haberiniz varsa bu yardım malzemeleri neden gelir gelmez belediye tarafından resmi olarak kayıt altına alınmadı? Malzemeler neden 3. Kişilerin deposuna teslim edilirken teslim tesellüm evrakı düzenlenerek teslim edilmedi? Belediyemizin bu kadar değerli kıymetli personeli çalışanı varken neden oradaki depoya belediyemizin personelleri görevli veya güvenlik anlamında yerleştirilmedi veya görevlendirilmedi? Tarsus Belediyesine ait olup da eş dost arkadaş ilişkisi içerisinde 3. Kişilerin depolarına teslim edilmiş başkaca kamu malları var mı yok mu? Tarsus halkı depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olmak için seferber olmuşken Tarsus Belediyesi idaresi depremzedelere gönderilen malzemelere dahi sahip çıkamamasını neyle izah edeceksiniz? Geçen düzenlemiş olduğunuz İncir Festivali’nde de depremzedelere gönderilmek üzere bazı malzemelerin orada İncir Festivali’nde dağıtıldığına dair duyumlar var. Bunu da açıklamanızı istiyorum” dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN; “İHMALİ OLANLARLA YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ”

AK Partili Altınsucu’ya yanıt veren Başkan Bozdoğan ise, “Tarsus Belediyesi ile hiçbir alakası olmayan deposunu insani yardım malzemelerine açan bir vatandaşın tutuklanması ile devam eden bir süreç. Kurumsal olarak da hukuken de biz takip ediyoruz. Bu tırların ismi insani yardım. İŞGEM depolarına gitti. Bağlardaki semt pazarına gitti. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderdim. Tarsus Belediyesi kendi kapasitesini, depo kotalarını aştığı andan itibaren de bu işte görevli olan arkadaşlar AFAD’dan aradıkları, zabıtada Kayhan Bey’in tavsiye ettiği Ali Haydar Ölmez Bey direkt olarak bura ile irtibatta oluyor; “Başka nerelerde depo bulabiliriz, vatandaşlarımıza daha ne kadar aktarabiliriz” diye. Bu tırlar bize yeni gelmiyor. Biz Almanya’dan da deprem döneminde çok aşırı tır getirttirdik. Yerel basında, sosyal medyada, felaket senaryosu yazan çiçeği burnunda ilçe başkanları ve onların halkın haklarını gasp eden gaspçı yandaşlarına özellikle bildirmek isterim. Konuyu yeniden bir kez daha tane tane anlatacağım. Tarsus halkının bunları çok iyi bilmesi gerekiyor. İsmi insani yardım olan yardımlar gündeme geldiğinde belediyemizin tüm birimleri başta muhtarlarımız, hayırsever iş insanlarımız bazı meclis üyelerimiz ve gerçek yardım severler biz ne yapabiliriz diye kapımızı çaldılar. Tırlar madem ki depremzedeler ya da insani yardım için yardım taşıyordu hayırsever muhtarlarımız imdadımıza koştular. Özellikle Hakan Çiftçi muhtarımız. Muhtarım dedik sen kooperatiftesin fiyatı yarıya indir belediyeye katkın olsun. Bu tırları kiralayalım o şekilde bu malzemeleri getir ve arkadaşımız elinden geleni yaptı. Gerçekten de kimi tırları ücretsiz verdi kimi tırları da ücretli olarak verdi. Bu işin koordinasyonunu da o zaman görevden henüz yeni aldığım Sayıştay soruşturması ile ilgili Ali Haydar Bey yürütüyordu. Ben bu işle ilgilenirim dedi. Bu arada tabi iş insanlarımız, meclis üyelerimiz, birim amirlerimiz, siyasi çevreden dostlarımız o malzemeleri kendi depomuzda gözü gibi bakan insanlar. Bu yardım malzemelerini Tarsus Belediyesi depolarına aynı inci dizer gibi dizdi bu personel arkadaşlarımız. Şu anda da buradalar, ben görüyorum. Ben o arkadaşların yanına da Cumartesi günü gittim. Önce Bağlar’a gittim. Bağlar’daki depoları gezdim. Oradaki arkadaşlara sayım yapmaları gerektiğini AFAD’ın yanlış yaptığını çıkışta sayım yapmamasının büyük hata olduğunu anlattım” şeklinde konuştu.

“ASLANLARI ÇAL ÇAKALA YEDİRMEYİZ”

“AFAD İl Müdürlüğü koca bir müessese, kurum. Sen sayım yapmadan malları nasıl veriyorsun? Ona rağmen gelen malları mutlaka sayın dedim. İŞGEM’e geçtim. Bağlar’daki ikisini bitirdim. Temizlik’e geçtim. Temizlikteki arkadaşlar gecenin saat 1’inde 2’sinde tırları boşaltma işleri yapmışlar. Başkan Yardımcısı, Temizlik Müdürü, çavuşlar orada. Gece çok çalıştık dediler. Fen Müdürlüğü’nden, Park Bahçeler’den geldi. Bunları indirmek de kolay değil. Elinize sağlık dedim. Tam belediyeye doğru gelirken direkt olaraktan bana Whatsapp’tan mesaj geldi. İndirme işlemi yapılırken oradaki arkadaşlardan 6 kişiye oradaki insani yardım için gelen malzemelerden siz çok çalıştınız denilerek verilmiş. Hemen geri dönüm. Bakın bu olay Cumartesi sabah oluyor” ifadelerini kullanan Başkan Bozdoğan, “Bununla ilgili de soruşturma açtırdım. Berkan Çavuş aynen şunu söyledi. Başkanım dedi, o verdiğimiz işçinin küçük çocuğu vardı sen bunların hepsini geri getirttin ama o çocuğun ayakkabısını geri getirmek çok zorumuza gitti dedi. Ben alayım dedim. Bunların geliş nedeni amacı farklı dedim. Ama yine de soruşturma açtım. Devam eden bir soruşturma. Ancak çığırtkanların ve özellikle de siyasi bazı soytarıların sosyal medyada çıkarttıkları ilginç bir yaygara var. Dün Mersin Valiliği’nin yaptığı açıklamada belirtildiği gibi depo sahiplerinden oluşan kişilerin tutuklanmasına, gözaltına alınmasına sebep olan bazı soruşturmalar yapıldı. Biz de tabi Tarsus Belediyesi olarak olayı hukuki boyutta sürdürüyoruz. İsmi geçen, olayda ihmali olup konunun netleştirilmesi için açığa aldık. Gerekenleri ışık hızıyla yaptık. O kişinin de aklanacağına inanıyorum. Ulaş’taki bu yardım paketlerinden Tarsus Belediyesi’nin haberi yok. Ali Beye sorduğum da o da bana, “Dağ köylerine daha rahat ulaştırmak burayı kiraladık” dedi. Olayı jandarmadan öğrendiğim de hemen açığa aldım. Dava neticesinde aklananlarla yola devam edeceğiz. Ama ihmali olanlarla yollarımızı ayıracağız. Aslanları çal çakala yedirmeyiz. Aslanları çakala yedirmeyiz. Siyasi şovmenler Tarsus halkı üzerinden rant elde etmeye çalışıyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA