Kocamaz; “Bunun adı demokrasi olamaz”


Meclis, CHP’li milletvekillerinin verdiği “Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mevkisindeki Akbelen Ormanı’nda yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması” önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı. Konuşmaların ardından yapılan oylamada genel görüşme talebi reddedildi. Akbelen ormanlarıyla ilgili görüşme talebinin reddedilmesine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bunun adı demokrasi olamaz. Orada Ormanlarımızla ilgili Genel Görüşme talebi kabul edilse de, insanlar düşüncelerini Yüce Meclis’te ortaya koysa fena mı olurdu? Maalesef yapılan bütün fedakarlıklar yine boşa gitti. Bunun adı, çoğunluğun azınlığa tahakkümü anlamına gelir ki, bu anlayışın demokrasi ile bağdaştırılabilmesi asla söz konusu olamaz, yazık” dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2023 Çarşamba 11:51

Necdet TAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, iki hafta aradan sonra yine olağanüstü toplandı. Gündem bu kez, Akbelen'deki maden gerginliğiydi. Müzakerelerin ardından muhalefetin verdiği genel görüşme ve Meclis'in çalışmalarına devam etmesi önergeleri reddedildi. Böylece TBMM 1 Ekim'e kadar yeniden tatile girdi.

“FEDEKARLIKLAR BOŞA GİTTİ”

Akbelen ormanlarıyla ilgili görüşme talebinin reddedilmesine tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Meclis Akbelen Ormanları için olağanüstü toplandı ve iktidar partileri, yapılan konuşmaların ardından, yine tahmin ettiğimiz gibi Meclisteki çoğunlukları nedeniyle Genel görüşme talebini reddetti. Bunun adı demokrasi olamaz. Demokrasi, doğru da olsa muhalefetten gelen her öneriyi, bizim Meclisteki sayımız daha fazla diyerek reddetmek anlamına gelmez. Demokrasi, uzlaşma rejimidir. Biliyorsunuz ki, TBMM şu anda tatilde ve Milletvekilleri kendi seçim bölgelerine dağılmış durumda. Dünkü toplantıya da herkes, bölgelerindeki çalışmaları ya da tatillerini keserek, fedakarlık yaparak geldiler. Orada Ormanlarımızla ilgili Genel Görüşme talebi kabul edilse de, insanlar düşüncelerini Yüce Meclis’te ortaya koysa fena mı olurdu? Maalesef yapılan bütün fedakarlıklar yine boşa gitti. Bunun adı, çoğunluğun azınlığa tahakkümü anlamına gelir ki, bu anlayışın demokrasi ile bağdaştırılabilmesi asla söz konusu olamaz, yazık… Bu yanlış anlayışı inatla devam ettirerek demokrasimizi geliştiremeyiz. Hayırlısı olsun. Her şey, Milletimizin gözleri önünde gerçekleşiyor. Aynı olay, yapılan zamlar ve emeklilerimizin maaşlarına yönelik toplantıda da gerçekleştirilmişti. Her neyse, milletimiz, elbette biraz geçte olsa durum değerlendirmesini yapacak ve kimin Ülke ve Millet menfaatlerini korumak istediğini, kimin de aksine hareket ettiğinin mutlaka farkına varacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA