Adabı muaşeret içinde eleştiri sunalım!


CHP Tarsus İlçe Örgütünün olağan kongresine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kol kırılır yen içinde kalır. AK Parti’de, MHP’de, İyi Parti’de parti içi mücadele yok mu? Kıran kırana var. Daha fena var. Ama bizimki kadar duyulmaz. Kavga edelim, mücadele edelim, birbirimize adabı muaşeret içinde eleştiri sunalım ama dışarı çıktığımız zaman unutmayın ki Cumhuriyet Halk Partiliyiz” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2023 Salı 15:28

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Tarsus İlçe Örgütünün olağan kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada CHP’deki başkanlık yarışına ve il ilçe kongrelerinde yaşanan gerilimlere değinen Seçer,  “Bu mücadeleler olacak. Bu süreçlerde kıran kırana mücadele olabilir. Bazen haddi bile aşılabilir. Ağızdan kırıcı laflar çıkar, kırıcı davranışlar olur ama emin olun belli bir süre sonra hepimiz yeniden bir araya geliriz. Bir çatı altında Altı Ok’u, Mustafa Kemal’i savunuruz. Son seçimde arzu ettiğimiz başarıyı elde edemedik. Kaybettik demiyoruz. İstediğimiz başarıyı elde edemedik diye yumuşatıyoruz. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİM RETORİĞİNE ÇOK TAKILMAYIN”

CHP’deki genel başkanlık tartışmasına da değinen Seçer, “Değişim, dönüşüm, yenileşim bunlar güzel, kulağa hoş gelen sözler. Bunları herkes söyleyebilir. Herkes hangi açıdan bakarsa bakabilir. Karşısındaki de istediği yerden anlayabilir. Demokrasi budur. Değişimse bir süreç var, kongre süreci. Dönüşümse bir süreç var, kongre süreci. Her şey burada konuşulur. Program değişecekse değişir, tüzük değişecekse değişir, aktörler değişecekse değişir. Sadece aktörlerin değil kafaların da değişmesi lazım. Onun için bu değişim retoriğine çok takılmayın. Daha sakin, daha itidalli bakarak sürece devam eder. Seçime 7 ay kaldı. Göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Yaz tatili bitecek ondan sonra Ahmet mi aday olsun, Mehmet mi aday olsun. Büyük şehirlerde kim aday olsun? Televizyon ekranlarında bunlar başlar, manipülasyonlar başlar. Partiler adaylarını çıkarır, bir bakarız ki 31 Mart 2024 gelmiş. 2019’da yapılan yerel seçimlerde millet CHP’ye önemli bir sorumluluk verdi ve 11 Büyükşehir Belediyesi ile 250’ye yakın il, ilçe ve belde belediyesi CHP’li başkanlara emanet edildi. Bu illerin değeri kaybedildikten sonra anlaşılır. Belediyeler değerlidir, belediyeler önemlidir. Çalışırsanız, bir arada tutarsanız, iyi kadrolarla yürürseniz, sokakta olursanız, halka dokunursanız, size ayrılan kaynakları babanızın malı gibi değil halkın emaneti gibi kullanırsanız, kuruşa tenezzül etmezseniz, yolsuzluklara müsaade etmezsiniz, israfı önlerseniz yapamayacağınız iş yok” şeklinde konuştu.

PARTİLİLERE UYARI

CHP’li belediyelerin başarılı olduğunun altını çizen Seçer, “Birçok belediyemiz yerel yönetimlerde ders niteliğinde çalışmalar yapıyor. CHP’lilerin başının dik gezmesini sağladılar. Moralinizi yüksek tutun. Mersin genelinde ve Tarsus’ta yaptıkları başarılı çalışmaların partililer tarafından halka anlatılması gerektiğini söyleyen Seçer, “Partililik kardeşlik demektir. Aynı yolda yürüyorsun. Bizim başarımızı partilimiz anlatmazsa bilakis parti içi rekabetten dolayı yererse bu nasıl olacak? Kol kırılır yen içinde kalır. AK Parti’de, MHP’de, İyi Parti’de parti içi mücadele yok mu? Kıran kırana var. Daha fena var. Ama bizimki kadar duyulmaz. Kavga edelim, mücadele edelim, birbirimize adabı muaşeret içinde eleştiri sunalım ama dışarı çıktığımız zaman unutmayın ki Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Bizim belediyeciliğimiz sosyal demokrat belediyecilik, halkçı belediyecilik. Çalışanı, üreteni seviyor halk. Büyükşehir Belediyesinde her türlü hizmet var. Belediye herkese bakar. Oy böyle alınıyor arkadaşlar. Belediyeciliğin sihri bambaşka. Belediyelerin kıymetini bilelim. Türkiye çapında bırakın başarısız sonucu çok daha fazla belediye kazanabiliriz. Daha büyük başarılar bizi bekliyor. Rahat olun biz varız. Bu kadar emek ediyoruz. Bırakır mıyız ortamı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA