“Toroslar’ı kazanacağız”


CHP Toroslar İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “CHP’nin Mersin’de güçlü ve güçlü kalacak. Sahipsiz değiliz. Büyükşehir belediye başkanınız CHP’li. 3 değerli büyük ilçenin belediyesi, CHP’lidir. Haritada Mersin’de kırmızı boya eksik olmayacak. CHP yazısı da asla silinemeyecek. Moralinizi yüksek tutun. Yerel seçimlerde Toroslar’ı da CHP kazanacak. Hamaset değil hesap yapıyorum. Dokunduğum yerleri, mahalleleri biliyorum” dedi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da, “2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP yeniden Büyükşehir Belediyesini alacak. İlçe belediyesi sayısını artıracağız ve Toroslar ilçesinin de tarihinde ilk kez sosyal demokrat belediyecilikle buluşacak” dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2023 Pazartesi 14:53

Neşet TORUN

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’ne katıldı. Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, PM Üyesi Emre Yılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Akdeniz İlçe Başkanı Semir Palamut, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede mevcut başkan Cumali Akbaş güven tazeledi.

“MERSİN’DE HARİTAYI KIRMIZIYA BOYAYACAĞIZ”

Kongrede konuşan Başkan Seçer, geçtiğimiz aylarda tamamlanan seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bir seçim sürecini hep beraber yaşadık. Bizler bu partide yeni değiliz. Hepimiz herkesi tanıyor. Genetik kodlarımızda CHP var. Bugünlere geldik. Mersin’de CHP son seçimlerde başarılı olmuş bir siyasi partidir. Bunun aksini iddia eden yok. Mersin’de CHP 2018 seçimlerinde aldığı 304 bin oyu 385 bine çıkarmıştır. 2018’de 3 milletvekili olan sayısını 5 milletvekiline çıkarmıştır. İlk kez son 21 yılın tarihinde 5 milletvekilini çok rahat çıkartıp 6. milletvekili için mücadele edecek bir konuma gelmiştir. Bunu görmek lazım. Güneş balçıkla sıvanmaz. CHP Mersin’de güçlü ve güçlü kalacak. Sahipsiz değiliz. Büyükşehir belediye başkanınız CHP’li. Özü sözü CHP’lidir, CHP’li kalacaktır. Mersin’de bir önceki seçimde AKP’nin 4 puan gerisindeydik. Şu anda 6 puan önündeyiz. Hiç kimse 8 ay sonra yapılacak seçimde CHP’nin Mersin’de göstereceği başarının önüne set koyamayacak. Mersin’de CHP güçlüdür ki CHP Genel Başkanı bir milletvekilini Grup Başkanvekili yapmıştır. Bütün milletvekillerimiz komisyonlarda görev alıyorlar. 3 değerli büyük ilçenin belediyesi, CHP’lidir. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’lidir. Haritada Mersin’de kırmızı boya eksik olmayacak. CHP yazısı da asla silinemeyecek. Toroslar’da arkadaşlarımız başarı gösterdi. Cumali Başkan nezdinde tüm partililer çok güzel performans gösterdiler” ifadelerini kullandı. 

 “TOROSLAR’I KAZANACAĞIZ”

Yaklaşan seçimlerle ilgili partililere ‘Moralinizi yüksek tutun’ diyen Seçer, yerel seçimlerde Toroslar’ı CHP’nin kazanacağının altını çizdi. Mersin’deki seçimlerde ortaya çıkan aritmetiğin aynısının Toroslar’da da çıktığını hatırlatan Seçer, “CHP dışında diğer partiler oy kaybetti. En az kaybeden 1,5 puan kaybetti. CHP 4 puandan fazla oy kazandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Toroslar’a çok hizmet yaptık. Adaletli yaptık. Hiçbir köy için ‘CHP’ye oy çıktı, çıkmadı’ tartışması yapmadık. Yolu gerekiyorsa gittik, yaptık. Hiçbir mahalleye farklı bakmadık. Bugüne kadar büyükşehrin arabalarının girmediği mahallelere girdik, görevlilerin girmediği evlere büyükşehir görevlileri girdi. Toroslar zor bir yer ama önümüzdeki seçimlerde Toroslar’ı kazanacağız. Hamaset değil hesap yapıyorum. Dokunduğum yerleri, mahalleleri biliyorum. İnsanlar seçimlerde hizmete ve başkan adaylarına bakacak. Onun için eminim, hamaset yapmıyorum. 300 km sathi kaplama yaptık. Grup yollarını biliyorsunuz. Burada köylü ağırlıklı delegelerimiz var. Köylerden gelen muhtarlarımız var. Toroslar’da yüzölçümü geniş. Üretici yolun değerini bilir. Ürünü kente getirirken sağlıklı bir yolda gelmesi için bu hizmetler buraya geldi. Toroslara yapıldı. Altyapı çalışmalarını başlattık. Sağlık Mahallesi’ne her yağmurda su basardı eskiden, altyapısını, yağmur suyu sistemlerini yaptık. Sosyal hizmetlerden alt ve üst yapıya, sağlıktan eğitime kadar Mersin’e birçok çalışma yaptık ancak en önemli çalışmamız Mersin’e huzur getirmek oldu. CHP, dünyadaki en saygın partilerin başında geliyor. Partimizin kıymetini bileceğiz. Yolda yürürken başınızı öne eğdirmeyeceğiz. Biz belediyeye tertip getirdik, israfı yolsuzlukları kaldırdık. Tiril tiril bir belediye ve kent yarattık. Bu emeğin karşılığı sandığa yansıyacaktır. Daha da güzel yapacağız, eksiklerimizi göreceğiz, daha genç kadrolarla, daha çok kadınla daha çok iş yapacağız. Birlikte güzel günlerimiz olacak. Yeni yönetime gelecek sayın başkana ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KIŞ, “TOROSLAR’DA İLK KEZ CHP KAZANACAK”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise, “Toroslar ilçemiz köyleriyle, mahalleleriyle, her kültürden insanlarıyla Mersin’in özetidir. 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP yeniden Büyükşehir Belediyesini alacak. İlçe belediyesi sayısını artıracağız ve Toroslar ilçesinin de tarihinde ilk kez sosyal demokrat belediyecilikle buluşacak. İlkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu hepimiz yaşıyoruz. Enflasyon, hayat pahalılığı mutfaklara adeta ateş düşürdü. Paramızın değeri, alım gücü düştü. Mazot fiyatları uçtu. Zaruri ihtiyacımız olan ne varsa pahalandı. Her şeyin fiyatı hızla artarken emeklilerin, işçilerin, memurların maaşı aynı hızla artmadı. Başta emekliler olmak üzere vatandaşlarımız enflasyona ezdirildi. Bütün bunların sorumlusu elbette AKP iktidarı. 20 yıldır ülkeyi tek başına yönetenlerin, 20 yıldır ülkemizin değerlerini satanların, har vurup harman savuranların ülkemizi getirdiği nokta maalesef bu. Artık yoksul daha yoksul, halk daha umutsuz. Ülkemizin gerçek gündemi budur. Ülkemizin gerçek gündemi hayat pahalılığıdır, yoksullaşmadır, paramızın pul olmasıdır, emeğimizin zayi olmasıdır, gençlerimizin umutlarının çalınmasıdır. Bütün bunların yegane sorumlusu da AKP iktidarıdır. Bunları gittiğimiz her yerde vatandaşımıza anlatmamız gerekiyor. Kahvehanelerde, parklarda, otobüslerde, dolmuşlarda, hastane kuyruklarında, ekmek kuyruklarında bu gerçekleri anlatmamız lazım. Ülkeyi bu hale AKP getirdi. Ülkeyi yeniden düzlüğe çıkaracak olan ise CHP’dir” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA