O tiyatro oyunu hakkında soruşturma açıldı


Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro gösterisinde çarşaflı kadın tiplemesi üzerinden İslami değerler ayaklar altına alındığı gerekçesiyle AK Parti Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mersin Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

 

Tarih : 2 Ağustos 2023 Çarşamba 15:45

Tarsus Belediyesi, 'tiyatro günleri' kapsamında Yarbay Şemsettin Mahallesi'nde bir etkinlik düzenledi. Çocukların da izlediği açık hava tiyatro etkinliğinde 'Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi' adlı oyun oynandı. Çarşaflı kadının ahlak dışı ifadeler sarf ettiği görüntüler, sosyal medyada yayınlanınca tepki çekti. Çarşaflı kadın tiplemesi üzerinden İslami değerler ayaklar altına alındığı gerekçesiyle AK Parti Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mersin Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Altınsucu tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadeler yer aldı; “30.07. 2023 tarihinde Tarsus’ta açık havada müstehcen içerikli Tiyatro gösterisinin sahnelenmesi nedeniyle sorumlular hakkında TCK 226 ve 216 Kapsamında gerekli soruşturmanın yapılarak tespit edilen şüpheliler hakkında kamu davası açılması talebidir.”

MERSİN VALİLİĞİ SORUŞTURMA AÇTI

Öte yandan Mersin Valiliği söz konusu tiyatro oyunuyla ilgili soruşturma açtığını duyurdu;  İşte o açıklama; “Tarsus İlçemizde 30.07.2023 Pazar günü Yarbay Semsettin Mahallesi (Pazar Yeri)'nde Tarsus Belediye Başkanlığınca düzenlenen "Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi” isimli tiyatro oyununda "Müstehcen" ve "Dini inanç Değerlerini Aşağılayan" ifadeler kullanıldığı, gösteri yapıldığı ve bu oyunun çocuklar tarafından da izlendiği tespit edilmiştir. Valiliğimizce konuya ilişkin kapsamlı inceleme başlatılmış, aynı mahiyette Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de müdahil olmuştur. İcra edilen gösterinin suç unsuru teşkil etmesi ve mağdurların çocuk olması sebebiyle 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri gereğince; Aile yapımız ve milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan, müstehcenlik içeren bir gösteriyi çocukların izlemesine sebebiyet veren, bahse konu gösteriyi düzenleyen, sergileyen ve ilgisi bulunanların tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu’nun 226/1-a,b maddelerine istinaden işlem yapılması talebiyle Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili olarak ayrıca idari tahkikat başlatılmıştır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA