Bunun adı yangından mal kaçırma!


Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın, “Önceki dönemden büyük bir borç ve icra dosyaları teslim aldık” açıklamasına tepki gösteren Anamur Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı İYİ Partili Mehmet Türe, “1 Nisan 2019 tarihinde devrettiğimiz borç, 29 milyon, alacağımız 23 milyondur. Kasada İller Bankası’ndan gelen hariç 6 milyon TL vardı. Bu miktar Türkiye’de en az borçla devredilmiş Belediye borçlarındandır” dedi. Seçime 7 ay kala Başkan Kılınç’ın 20 milyon borçlanma, 29 dönüm arazi satışı ve belediye tesislerinin bir tanesini 10 yıllığına kiralamak için belediye meclisinden yetki istemesine de tepki gösteren Türe, “Bunun adı yangından mal kaçırma. Bu ne acelecilik? Bu nasıl bir yanlış? Bu nasıl bir batakçılık? Bu nasıl bir yağma ve bu nasıl bir belediye başkanlığı?” diye sordu.

 

Tarih : 28 Temmuz 2023 Cuma 13:30

Necdet TAŞ

Anamur Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı İYİ Partili Mehmet Türe, Anamur Belediye Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın festival programında yaptığı konuşmanın kendisi ile ilgili bölümüne yazılı olarak cevap verdi. Başkan Kılınç’ın ‘Önceki dönemden büyük bir borç ve icra dosyaları teslim aldık.’Şeklindeki ifadesinin kendisine cevap hakkı doğurduğunu ifade eden Mehmet Türe, “1 Nisan 2019 tarihinde devrettiğimiz borç, 29 milyon, alacağımız 23 milyondur. Kasa 6 milyon (iller Bankası nisan ayı payımız) Bu miktar Türkiye’de en az borçla devredilmiş Belediye borçlarındandır. 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Belediye’nin hiçbir icralık durumu söz konusu değildir” dedi.

“10 YILDA KULLANDIĞIM KREDİYİ 6 AYDA KULLANDI”

Görevde bulunduğu 10 yıllık sürede tamamını hayata geçirdiği projelerde kullandığı ve yüzde 80’nini ödediği kredi miktarının daha fazlasını mevcut Belediye Başkanın ilk 6 ayda kullandığını iddia eden Türe, “Konuyu bilenler bilir ki, bir Belediye yasal yetkisi kadar kredi çekebilir. Borç limitini aşarsa kredi çekemez, oysa görevi devraldıkları ay kredi başvurusu yapıp, çekerek kullanmışlardır. Özellikle tüm hemşerilerimizin dikkatini çekmek istediğim bir konu; bizim başlattığımız ve ucuz maliyete vermemek İçin mücadele ettiğimiz “SERA-CTY Anamur Evleri ve Alışveriş Merkezi” projemizi mevcut Belediye Başkanı, tek kalemde ve tek firmanın katıldığı İhale İle 49 milyona zahmet çekmeden ve değerinin çok çok altında satmıştır. Farz edelim ki bıraktığımız 29 milyon borç çok para, sattıkları proje tutarından daha az miktarla, tek gelir kalemiyle bu borçları kapatmış olmuyorlar mı?” diye sordu. Belediye Başkanı Hidayet Kılıç’a bir de tavsiyede bulunan Türe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile güçlü bir diyalog kurarak Anamur’a daha fazla hizmet alabileceğini ifade etti.

BUNUN ADI “YANGINDAN MAL KAÇIRMA”

Seçime 7 ay kala Başkan Kılınç’ın 20 milyon borçlanma, 29 dönüm arazi satışı ve belediye tesislerinin bir tanesini 10 yıllığına kiralamak için belediye meclisinden yetki istemesine de tepki gösteren Türe, “Bunun adı yangından mal kaçırma. Anamur Belediye Başkanı seçimlere 7 ay kala, 20 milyon borçlanma, 29 dönüm arazi satışı ve belediye tesislerinin bir tanesini 10 yıllığına kiralamak için belediye meclisinden yetki istiyor. Bu ne acelecilik? Bu nasıl bir yanlış? Bu nasıl bir batakçılık? Bu nasıl bir yağma ve bu nasıl bir belediye başkanlığı? Siyasi partilerimizin yöneticileri, meclis üyelerimiz ve Anamur’u seven, Anamur’un geleceğini düşünen, vicdan sahibi herkes bu yanlışa dur diyeceklerdir. Her defasında, devraldığı belediyeyi eleştiren, hem de satışlardan ve borçlardan suçlayan mevcut belediye başkanı 7 ay sonra devredeceği belediyeyi batakçılığa sürüklemektedir. Bizim görev süremizde her türlü kredi talebimize ve yapılacak projelere karşı gelen meclis üyelerimizin birçoğu şu anda meclis üyesi, en başta bu arkadaşlarımızın bu yanlışa dur diyeceğini bekliyorum. İstenen Bu Yetkilere ‘Evet’ diyen meclis üyelerimiz, önce Anamur halkına karşı sorumlu, aynı zamanda hukuken de sorumludurlar. Sonuç olarak bu Konunun takipçisi olacağız. Belediye başkanımızdan bu yanlıştan ivedi dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA