İşletmeler boğuluyor, hükümet izliyor!


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, hükümetin son dönemdeki Esnaf Kefalet Kredileri politikalarını sert bir dille eleştirdi. Talat Dinçer, esnafın omuzlarına bindirilen yüksek faiz oranları ve kredi kısıtlamalarıyla, işletmelerin sırtına bir darbe daha vurulduğunu ifade etti.

 

Tarih : 26 Temmuz 2023 Çarşamba 11:55

Haber Merkezi

Dinçer, daha önce yüzde 7,50 faiz oranıyla sağlanan ve 500 bin TL azami tutara kadar verilen Esnaf Kefalet Kredileri'nin, hükümetin yeni politikalarıyla adeta işletmelerin nefesini kestiğini belirtti. Yıllık faiz oranının yüzde 12,50'ye çıkarılmasıyla birlikte, esnaf ve sanatkarlarımızın işletmelerini ayakta tutmalarının giderek zorlaştığına dikkat çeken Dinçer, Hükümetin esnaf sanatkarlarla ilgili politikaları tam bir fiyasko ve vurdumduymazlık örneğidir” dedi. Dinçer, "Kahveci ve internet kafe işletmecilerinin zorlu pandemi döneminde yaşadıkları 16 aylık kapanmanın ardından, işletmelerin üzerine bir de enflasyon, personel ve kira giderleri gibi dayanılmaz zorluklar ekleniyor. İşletmelerimizin ayakta kalma mücadelesi devam ederken, tam da bu zor dönemde hükümet tarafından 200.000 TL azami kredi sınırlandırması dayatılıyor! İşte böyle bir dönemde, bu kredi limitlerini düşürenlerin oyun bilgisayarlarının fiyatından haberi var mı?” ifadelerini kullandı.

ESNAFIN SIRTINA AĞIR VERGİLER YÜKLENDİ

Esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik dengeleri koruyabilmeleri ve işletmelerini sürdürebilmeleri için uygun koşullarda kredi kullanmaya ihtiyacı olduğunu hatırlatan Dinçer, "Hükümet, esnafımızın sırtına bir yandan ağır vergiler yüklerken, diğer yandan işletmelerin finansman imkanlarını kısıtlamak suretiyle onların var olma mücadelesini sabote etmektedir. Bu politikalar, sadece işletmelerimizi değil, tüm ekonomimizi olumsuz etkilemektedir." dedi. CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, hükümeti esnaf ve küçük işletmelerin yanında olmaya ve onları desteklemeye çağırdı. "Esnaf ve sanatkarlarımız, ülkemizin temel taşlarıdır. Onları ayakta tutmak, ekonomimizi güçlendirmek demektir. Hükümetin kısa vadeli siyasi çıkarlar yerine, uzun vadeli ülke ekonomisine odaklanması gerekmektedir. Esnaf Kefalet Kredileri politikalarını derhal gözden geçirerek, esnafımıza ve küçük işletmelerimize daha iyi olanaklar sunmalıdır." şeklinde sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA