Hükümet artık freni boşa almış!


Ülkenin iyi yönetilmediğini ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Hükümet artık freni boşa almış. Ne diyordu Zat-ı muhterem; “Verin yetkiyi, görün etkiyi!” Millet verdi yetkiyi, gördü etkiyi. Her konuda izlenen yanlış politikalar ülkeyi ne hale getirdi. Millet anasından doğduğuna pişman edildi. İnsanların mutsuzluk katsayısı tavan yaptı. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Herkes seçim öncesi verilen vaatlerle kaldırıldığını düşünüyor. Emekliler, dar gelirliler perme perişan. Gece yatarken zam, sabah kalktığımızda zam… Tek kişilik Hükümet acımasız bir şekilde, freni patlamış kamyon gibi Milletin üstüne geldikçe geliyor” dedi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2023 Pazar 15:21

Necdet TAŞ

Hükümetin ülkeyi iyi yönetmediğini ve ekonomik olarak ülkenin her geçen gün daha da kötüye gittiğinin altını çizen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Seçim öncesi bol keseden harcayan siyasi iktidar, vatandaşın oyunu alıpta bir beş yılı daha garanti ettikten sonra, zamlarla vatandaşı oy verdiğine pişman edercesine çileden çıkarmaya devam ediyor. Akaryakıta uyguladığı yeni ilave ÖTV, bu güne kadar yapılan zamların tuzu biberi oldu. Zira akaryakıta yapılan zam domino etkisi yaratarak iğneden ipliğe her şeyi etkiliyor” dedi.

EL İNSAF!

“Sayın Cumhurbaşkanı da hala Avrupa’da en ucuz akaryakıt bizde diyerek sanki Milletin damarına basıyor. Tabi ki bunu söylerken, Avrupa’daki asgari ücretin, Türkiye’deki asgari ücretin en az 4-5 katı olduğundan hiç bahsetmiyor. Yine Avrupa’da asgari ücret alanların oranı yüzde 5 iken, bizde asgari ücretin artık ortalama ücret haline geldiğinden, büyük hayallerle Üniversiteyi bitiren ve beyaz yakalı olması gereken gençlerin, Avukatların, Mühendislerin, Ekonomistlerin dahi asgari ücretle çalışmak zorunda kaldığından, gelecekleri ile alakalı olarak Ülkelerinden ümitlerini kesmiş ve gözlerini yurt dışına dikmiş olduklarından hiç bahsetmiyor” ifadelerini kullanan Kocamaz, “Sayın Cumhurbaşkanı, ülkeyi sanki başkaları bu duruma getirmiş gibi konuşuyor. El insaf! Yazıktır, Günahtır… Şunu asla unutmayınız ki, Bu Aziz Milletin ahını alan onmaz. Seçimden bu yana gelen zam sağanağının altında Milletin dayanacak mecali kalmadı. Rabbim Milletimize sabır versin ve de yardım eylesin. Ülkeyi yönetenlere de akıl fikir versin. Allah’ım sonumuzu hayreylesin. Bu sıkıntıların bir an evvel ortadan kalkması için dua etmekten başka çaremiz kalmadı. Ama yapacak bir şey yok. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Seçim aslında son bir şanstı. Onu da Milletimiz kullanamadı. Şimdi sonucuna katlanmak zorunda. Milletin içinde bulunduğu bu durum iktidar mensuplarının umurunda bile değil. Milletin kaygısını çekmek yine bizim gibi Vatan Millet ve Bayrak sevdalılarına düşüyor” dedi.

GECE YATARKEN ZAM, SABAH UYANIRKEN ZAM!

İktidarın ülkeyi 20 yılda getirdiği noktanın çok üzücü olduğunu kaydeden Kocamaz, “Yirmi bir yılda Ülkenin geldiği nokta maalesef bu… Hükümet artık freni boşa almış. Ne diyordu Zat-ı muhterem; “Verin yetkiyi, görün etkiyi!” Millet verdi yetkiyi, gördü etkiyi. Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekten çağ atladık. Her konuda izlenen yanlış politikalar ülkeyi ne hale getirdi. Millet anasından doğduğuna pişman edildi. İnsanların mutsuzluk katsayısı tavan yaptı. Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Herkes seçim öncesi verilen vaatlerle kaldırıldığını düşünüyor. Emekliler, dar gelirliler perme perişan. Gece yatarken zam… Sabah kalktığımızda zam… Tek kişilik Hükümet acımasız bir şekilde, freni patlamış kamyon gibi Milletin üstüne geldikçe geliyor. Millet enflasyon altında ezilirken her gün açıklanan zamlarla adeta cehennem ateşinde yanıyor. Memleketi bu hale getirenler belli. Bu suçu işleyenler belli. Onlar, gayet rahat bir şekilde gününü gün ediyor. Zavallı Halkta işlemediği suçun cezasını çekiyor. Şayet bu suç ise, bu iktidarın yalanlarına inanıp oy vermesi. Bunun yanında tüm dünyada bu güne kadar görülmeyen sıcaklıklar yaşanıyor. Ankara dahil ülkemizin de her tarafı yanıyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok çok üzerinde seyrediyor. Bu nedenle mecbur kalmadıkça güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamak gerekiyor. İnsanlar bir taraftan zamlarla yakılırken, diğer taraftan da güneşin azizliğine uğruyor. Rabbim özellikle açık alanda çalışan vatandaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

MERSİN’E NE KADARLIK, NE YATIRIM YAPTINIZ?

Öte yandan Kocamaz, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bakanlığın 2022’den bu yana Mersin’e yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımları sordu. İYİ Partili Kocamaz, hayvancılık ve arıcılık sektörünün Mersin’de yaşadığı sıkıntılara da soru önergesinde yer verdi. İYİ Partili Kocamaz, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplandırası istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkalığı’na soru önergesi verdi. Bakanlığın 2022’den bu yana Mersin’e yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımları sordu. Milletvekili Kocamaz, hayvancılık ve arıcılık sektörünün Mersin’de yaşadığı sıkıntılara da soru önergesinde yer verdi. Kocamaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Mersin’in 2 milyona yaklaşa nüfusuyla Türkiye’nin 11büyük ili durumunda olduğunu ve vergi gelirleri bakımından 2021’de 7. ve 2022’de 6. sırada yer aldığını hatırlatan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kentin her bakımdan ekonomiye olumlu katkılar sunduğunu soru önergesini verme gerekçesinde belirtti. Kocamaz, gerekçesinde “Bütün bu katkılara rağmen kamu yatırımları konusunda Mersin ne yazık ki önemli sorunlar yaşamaktadır. Yıllardır aktarılan yetersiz kaynaklar nedeniyle Mersin’de bazı kamu yatırımları ya tamamen durdurulmuş ya da durma noktasına gelmiştir. Bu kapsamda verilen sözlere rağmen bazı kamu yatırımları da zamanında hizmete açılamamıştır” ifadelerine yer verdi.

PROJELERİN YÜZDE KAÇI TAMAMLANDI?

İYİ Partili Kocamaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya cevaplanması istemiyle şu soruları sordu; “Bakanlık olarak Mersin’de kaç adet kamu yatırımı projesi yürütülmektedir? Bu yatırımlar içinde tarihinde veya söz verildiği halde tamamlanamayan toplam kaç adet yatırım projesi bulunmaktadır? Bu kamu yatırımı projelerinin karakteristik özelliği ve ilçelere göre dağılımı, hangi şekildedir? Projelerin başlama ve bitiriliş tarihleri nedir? Yeni ve eski kamu yatırımlarının her birisi için ayrı ayrı proje tutarı (Dış kredi toplam) ne kadardır? Bu kapsamda 2022 ve 2023 yılında hangi yatırıma toplam kaç para ödenek aktarılmıştır? Projelerin yüzde kaçlık bölümü tamamlanmıştır? Yatırımların zamanında tamamlanması ve hizmete sunulması açısından aktarılan bu ödenekler yeterli midir? Bakanlık olarak 2023 yılı içerisinde Mersin’de hizmete açmayı düşündüğünüz kamu yatırımları var mıdır? Var ise bu kamu yatırımları, hangi yatırımlardır? Bölgemizde son iki yıl içerisinde kapanan ya da yeni açılan hayvancılık tesisi var mıdır? Varsa sayısı ve kapasitesi nedir? Arıcılık konusunda bazı sıkıntılar olduğu ve bu nedenle arıcıların ve kovan sayılarının azaldığı yönünde bilgiler gelmekte, bunların sayısı ya da miktarı nedir?”  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA