Prof. Dr. Yaşar; “Mersin Üniversitesi eviniz”


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri’nin ortaklaşa düzenlediği 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Törende mezunlara seslenen Prof. Dr. Yaşar, “Sizlerin başarısı Mersin Üniversitesi’ni daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Unutmayın ki mezuniyetinizle bizden ayrılmıyorsunuz. Mersin Üniversitesi sizlerin kalıcı evi ve kapılarımız her zaman sizlere açık” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2023 Cumartesi 13:43

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri’nin ortaklaşa düzenlediği 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Amfitiyatrosu’nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, öğretim elemanları, mezunlar ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, fakülteye bağlı 14 bölüm öğrencileri kortej geçişi gerçekleştirerek, tribündeki yerlerini aldı. Tören, açış konuşmalarıyla devam etti.

“MEÜ 50 BİN KİŞİLİK BİR AİLE”

“Bilimin ve Çağdaşlığın Işığında Bir Dünya Üniversitesi” parolasıyla 1992 yılında kurulan MEÜ’nün bugün 50 bin kişilik büyük bir aile olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, mezunların da bu büyük ailenin bir parçası olarak yeni hayatlarına başlayacaklarını ifade etti. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Yaşar, “Zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Kendinize, ailenize, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumluluğu olan bireyler olarak yeni yaşamınızda ilerleyeceksiniz. Bilimsel bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoşgörülü, şefkatli, merhametli olmalısınız. Mesleki yaşam sınavınız şimdi başlamaktadır ve ömür boyu sürecektir. Sizlerin başarısı Mersin Üniversitesi’ni daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Unutmayın ki mezuniyetinizle bizden ayrılmıyorsunuz. Mersin Üniversitesi sizlerin kalıcı evi ve kapılarımız her zaman sizlere açık” ifadelerini kullandı. Velilere ve öğretim elemanlarına da teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Kıymetli Veliler, evlatlarınızı kucağınıza aldığınız andan itibaren üzerlerine titreyerek, her türlü kötülükten koruyarak, büyük emekler vererek özenle yetiştirip, üniversitemize ve bizlere emanet ettiniz. Artık göz bebeğiniz olan evlatlarınızı Üniversitemizden uğurlama vakti geldi. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Üniversite hayatları boyunca çocuklarınızın yanında olup onları desteklediğiniz için tüm mezunlarımız adına sizlere de teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi can-ı gönülden kutluyorum. Değerli Öğretim Elemanlarımız, bu önemli günün en önemli mimarlarından birisi de sizlersiniz. Öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sundunuz. Üstün gayretiniz ve çalışmalarınız için sizlere de şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar konuşmasını, mezunlara yeni hayatlarında başarılar dileyerek tamamladı.

PROF. DR. ÖZEN; “SİZLER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ KÜLTÜRÜ ALDINIZ”

Daha sonrasında söz alan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen “Sevgili mezunlarımız, uzun çalışmaların sonucunda hak etmiş olduğunuz diploma ile yeni yaşamınızda çok başarılı olacağınıza inancım tamdır. Her biriniz akademik eğitim almış genç bireylersiniz. Değerli akademisyenlerimiz; bu sürecin en büyük mimarı sizlersiniz. Öğrencilerimizi iş ve sosyal yaşamlarında başarılı olacak bireyler olarak yetiştirmelerini sağladınız. Değerli veliler, göz bebekleriniz evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz. Evlatlarınız sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla çalışıp, fakültelerinden mezun oldular. Tüm mezunlarımız adına sizlere de teşekkür ediyorum. Değerli mezunlarımız; sizlerden isteğim, ailenizi, ülkemizi ve üniversitemizi unutmamanızdır. Hepinize yeni yaşamınızda üstün başarılar diliyorum.” dedi. Törende konuşan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Taşkıner Ketenci ise; “Değerli mezunlarımız; dört yıl önce üniversitemize geldiğinizde size ihtiyacımız vardı. Siz olmasaydınız bildiklerimizi kimseye öğretemezdik. Aradan dört yıl geçti. Memleketimizin sizin aldığınız eğitime, bilgiye, görgüye ve enerjinize çok ihtiyacı var. Elbette yurt dışına gidin görün gezin ama muhakkak ülkenize geri dönün. Sizler sadece Mersin Üniversitesi diploması almadınız. Sizler, Mersin Üniversitesi kültürü aldınız. Sizler artık Mersin Üniversitelisiniz ve sizin ayrıcalığınız var. Hoş görülü bir kentte, üniversitede, insanlar arasında yetiştiniz. Değerli veliler, her birinize emekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umut ediyorum gençlerimiz de sizin verdiğiniz emeklerin karşılığını verecekler. Gençlerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mezunlar adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi fakülte temsilcisi Yağmur Deniz de kalplerini geleceğin umuduyla doldurduklarını belirtti. Deniz, “Tüm arkadaşlarımdan dileğim; ülkemiz ve dünya geleceğinin mimarları olarak unvanlarınız ne olursa olsun doğru ve vicdanlı karar alan neferler olmalarıdır. Buradan tüm mezunlarımız adına ailelerimize, fakülte akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunu Bahar Tuğçe Amoonaraquah plaketini ve temsili diplomasını Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’ın elinden aldı. Fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Ayşe Ardıç’a plaketini ve temsilini diplomasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Taşkıner Ketenci, fakülte üçüncüsü Psikoloji Bölümü mezunu Hilal Karabulut’a plaketini ve temsilini diplomasını ise Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen takdim etti. Dereceye giren öğrencilerin plaket ve temsili diplomalarını almalarının ardından diğer mezunlar da temsili diplomalarını Fen Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının elinden aldı. Mezuniyet töreni, mezunların keplerini atmasının ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA