HAYDİ MERSİN MAÇA!


TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk için gün sayan temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu sezonun son haftasında evinde Yomraspor’u konuk edecek. Rakibi yenmesi halinde şampiyon olacak kırmızı şeytanlar uzun yıllar sonra TFF 2. Lige dönecek. Mersin için tarihi öneme sahip maç 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Mersin Stadyumu’nda oynanacak ancak Mersin İdman Yurdu yönetimi karşılaşmanın 21 Mayıs Pazar günü daha ileri bir saatte oynanmasını talep ediyor.

 

Tarih : 17 Mayıs 2023 Çarşamba 16:19

 

Necdet TAŞ

 

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk için gün sayan temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu sezonun bitmesine 2 maç kala 33. Hafta karşılaşmasında Gümüşhane temsilcisi 1954 Kelkit Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı lacivertli temsilcimiz en yakın takipçisi Belediye Kütahyaspor’un yenildiği haftada puan kaybı yaşayınca şampiyonluğu son hafta evinde oynacağı Yomraspor maçına bıraktı. Kırmızı Şeytanlar evinde oynayacağı karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olacak.

MERSİN’E GALİBİYET YETİYOR

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk düğümü son hafta çözülecek. Grupta lider olan ve şampiyonluğun en büyük adayı temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, Kelkit Belediyespor deplasmanında golsüz berabere kaldı. Belediye Derincespor, Hacettepe'yi 2-0 mağlup etti.  Kütahyaspor Karşıyaka'ya mağlup oldu, 52 Orduspor ise Yomraspor'a mağlup oldu ve iki takımın da şampiyonluk ihtimali kalmadı. Yeni Mersin İdman Yurdu ile Belediye Derincespor hem ikili averajda hem genel averajda eşit durumda. Yeni Mersin İdman Yurdu şampiyonluğunu ilan etmek için 3 puan alması gerekiyor. Belediye Derincespor'un ise şampiyon olmak için üç puan alıp, Yeni Mersin İdman Yurdu'nun puan kaybını beklemesi gerekiyor.  Yeni Mersin İdman Yurdu ile Belediye Derincespor hem ikili averajda hem genel averajda eşit durumda. Yeni Mersin İdman Yurdu’nun şampiyon olması için 3 puan alması gerekiyor. Belediye Derincespor'un ise şampiyon olmak için üç puan alıp, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun puan kaybetmesi gerekiyor.

TÜRKİYE LİGLERİNİN EN İLGİNÇ GRUBU

Öte yandan temsilcimizin yer aldığı grup ilginç istatistik nedeniyle Türkiye liglerinin en ilginç grubu konumunda. Şampiyonluğun en büyük favorisi Yeni Mersin İdman Yurdu son 15 maçta 4 galibiyet alıp liderliğini sürdürürken, 13 maçtır kaybetmeyen Yomraspor ise düşme tehlikesi yaşıyor. Şampiyonluğun bir diğer adayı Belediye Derincespor’u ise kalecisi Volkan Mert Korkmaz taşıyor. Son 6 maçta kalesini gole kapatan ve sezonun ikinci yarısında 16 maçta 9 Galibiyet 6 Beraberlik alan Kocaeli temsilcisi, 16 maçta kalesinde sadece 5 gol gördü.

SALTIK; “HEP YALNIZ BIRAKILDIK, BU SEFER YALNIZ BIRAKMAYIN”

Şampiyonluk için artık gün değil saatlerin saydıklarını ifade eden Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Emeklerimizin karşılığını almaya artık sadece 90 dakika kaldı. İnşallah bu hafta yakışanı yapacağız. Hep beraber bütün şehir olarak, bütün Mersin halkı olarak; Vali'mizden tutun STK'larımıza, vekillerimizden tutun belediye başkanlarımıza. Ben hepsinin bu çağrıya yanıtsız kalmayacaklarına eminim. Takımlarının arkasında bütünleşerek 2. Lig yolunda bizleri yalnız bırakmayacaklarını canı gönülden diliyorum. Biz her taraftan baskı altındayız. Vekillerimizin, siyasetçimiz veya bunları alıp da bağrına basıp; 'bu takım Mersin'indir' diye bir şekilde sahiplenmelerini istiyoruz ardık. Bu şehre hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Bu takıma hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Veryansın ediyoruz, canımız yanıyor, sahipsiz kalıyoruz. Her noktada, her platformda. Kendimizi ifade edene kadar akla karayı seçiyoruz ama geldiğimiz noktada sonuç olarak yine yalnızız, yine yalnızız” şeklinde konuştu.

“3. LİG'İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK BİR TAKIMLA OYNUYORUZ”

“Hep birlikte, hep beraber; tüm yüreğimizle, tüm vücudumuzla, beynimizle; hep beraber 'Mersin İdman Yurdu' diye Cumartesi günü 23-25 bin kapasiteli stadımızı doldururuz, şehre de 2. Ligi hep beraber getiririz. Kimsenin şüphesi olmasın, biz Yomra'yı burada ama öyle ama böyle; eze eze yeneceğiz ve 2. Lige çıkacağız” ifadelerini kullanan Saltık, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü; “Maç Cumartesi günü saat 15.00'te. Şu anda öyle. Bir değişiklik olursa bir şey diyemem. Pazar günü olması, saatlerin bu sıcakta olmaması hepimiz için avantaj olurdu. Şu an onun için bir başvuru kararımız yok. Bunu değerlendireceğiz. Bizim için doğru olan Pazar günü veya akşam saatleridir. 3. Lig'in kaderini değiştirecek bir takımla oynuyoruz. Biz yenersek bir üst lige çıkıyoruz.”

Mersin için tarihi öneme sahip maç 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Mersin Stadyumu’nda oynanacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA