Gülen taraf Silifke oldu: 1-0


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Gruptan TFF 3. Lige yükselecek takımın belirleneceği play-off maçında Anamur Belediyespor’u 90+2’de Serdar’ın attığı mağlup eden Silifke Belediyespor finale çıktı. Finalde Şanlıurfa temsilcisi Viranşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan temsilcimiz rakibini yenmesi halinde 3. Lige çıkacak.

 

Tarih : 6 Mayıs 2023 Cumartesi 18:27

Necdet TAŞ

Bölgesel Amatör Lig 7. Grup Play Off 1. Kademe Final Maçında gülen taraf Silifke oldu. Deprem felaketi nedeniyle oynatılmayan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Gruptan TFF 3. Lige yükselecek takımın belirleneceği play-off maçında Mersin’in takımlarından Silifke Belediyespor Gaziantepgücü’nü 4-0, Anamur Belediyespor ise ilk maçta uzatmada 4-1 yendiği Adana Vefaspor’un ardından ikinci maçta da Araban Belediyespor’u 1-0 mağlup ederek finale yükselmişti.

SİLİFKE SERDAR’LA FİNALE ÇIKTI

Kentimizin iki takımı 3. Lige yükselme yolunda Konya’da final karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya iki takımda temkinli başladı. Kaleyi bulan etkili bir şutun olmadığı ilk yarı golsüz sona erdi. 2 yarıya da iki takım temkinli başlarken 55. Dakikada Silifke Belediyespor üst üste kullandığı serbest atış ve 2 kornerden yararlanamadı. 80. Dakikada kullanılan serbest atışta top Anamur kalecisi Murat Ayaz’da kaldı. Silifke ekibinin 88. Dakika da Serdar ile kullandığı serbest vuruşta top Anamur defansından döndü. 90-+2 dakikada gelişen Silifke Belediyespor atağında rakip ceza sahasına girmeye çalışan Halil topu ters bir pasla Serdar’ın önüne attı. Serdar sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1. Karşılaşmayı 0-1 kazanan Silifke Belediyespor 3. Lige çıkmak için Şanlıurfa ekibi Viranşehir Belediyespor’un rakibi oldu.

ALTUNOK; “YOLUN SONU 3. LİG”

Maç sonunda konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “İki Mersin takımının karşılaşmasında çok güzel bir mücadele oldu. Final maçı olduğu için iki takım da temkinli oynadı. 90 dakika üstün oynadığımız maçta son dakika golüyle kazanmasını bildik. Bu galibiyeti gece gündüz demek hem iç sahada hem de deplasmanlarda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan etmek istiyorum. Son bir maç kaldı inşallah yolun sonu 3. Lig olur” dedi.

TOZLU; “ÇOK BÜYÜK EMEK VERDİK KARŞILIĞINI ALDIK”

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu ise, “Zorlu bir 90 dakikanın ardından son dakikada gelen golle finale çıkmayı başardık. En büyük teşekkürü öncelikle futbolcularıma ve Silifkeli taraftarlarımıza etmek istiyorum. Gerçekten çok büyük emek verdik. Çok eziyet çektik. Geçtiğimiz son maçta şampiyonluğu kaybettik. Bu sene de deprem oldu Allah kimsenin başına vermesin. Depremin ardından 2,5 ay ne yapacağımızı bilemeden TFF’nin kararını beklerken hazırlıklarımızı sürdürdük. Günlerce evimize gidemedik. Çocuklarım ve torunlarımdan ayrı kaldım sırf bu takım şampiyon olsun diye” ifadelerini kullandı.  Silifke Belediyespor Yardımcı Antrenörü Mehmet Şıralı da, “Dört yıllık bir emeğimizin karşılığını almaya sadece bir maç kaldı” dedi. Öte yandan maçta sakatlanarak oyundan çıkan ve ambulans ile hastaneye kaldırılan Silifke Belediyesporlu Suat Beliktaş’ın sağ el yüzük parmağında kırık tespit edildi.  Silifke Belediyespor Başkanı Gürhan Dölek ise, “Dört yıldır o kadar büyük emekler veriyoruz ki anlatamam. Bu mutluluğu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Kelimeler kifayetsiz kalıyor” şeklinde konuştu.

RAKİP VİRANŞEHİR BELEDİYESPOR

Öte yandan temsilcimiz Silifke Belediyespor’un finalde karşılaşacağı Viranşehir Belediyespor, 3. Lig’e yükselme Play-Off yarı final maçında Siverek Belediyespor’u 2-0 yenerek finale yükseldi. Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Kayseri’deki Play-Off maçlarında başarılı sonuçlar alarak finale kalmayı başaran Viranşehir Belediyespor teknik heyeti ve futbolcuları kutladı. Viranşehir Belediyespor’un daha iyi yerlerde olabilmesi için maddi ve manevi olarak her türlü desteği sunduklarını belirterek, “35 yıldır özlemini çektiğimiz 3. Lig hedefimize son 90 dakika kaldı. İnşallah Silifke ile oynayacağımız maçı da kazanıp 35 yıllık özlemimizi bitirmek istiyoruz. Teknik heyet ile futbolcularımıza güveniyoruz, bizler her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kendilerine şimdiden Silifke maçında başarılar diliyorum” dedi. Viranşehir Teknik Direktörü Seyithan Özdaş da, Siverek Belediyespor karşısında iyi mücadele ettiklerini ve aldıkları galibiyetle fianle yükselmelerinden dolayı çok  mutlu olduklarını söyledi. Aldıkları galibiyetten dolayı futbolcularını kutlayan Özdaş, “İnşallah final maçımızı da kazanıp Viranşehir’in 35 yıllık 3. Lig hasretini bitireceğiz” dedi. Viranşehir Teknik Direktörü Seyithan Özdaş, kendilerine her türlü desteği sunan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye de teşekkür etti.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek tarihte iki takım finalde karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı kazanan takım 3. Lig’e yükselecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA