Mersin ‘Dijital Göçebe’ rotası olacak!


Almanya’nın en büyük otomobil markalarından biri olan Porche’da çalışan en üst düzey mühendislerden biri olan İYİ Parti Mersin 2. Sıra Milletvekili Adayı Aydın Enes Seydanlıoğlu, yenilikçi fikirleriyle dikkat çekiyor. İYİ Parti olarak Mersin için kalkınma planları olduğunu ifade eden Seydanlıoğlu, “Mersin, turizmde maalesef hak ettiği yerde değil. Mersin’in turizmde dijital dönüşüme ihtiyacı var. Bugün dijital göçebelik diye bir durum var. İnsanlar artık dünyanın her yerinde çalışabiliyorlar. Biz bu açıdan yurtdışındaki dijital göçebelerin gelip de Mersin’de çalışması ve paralarını burada harcamalarını sağlayacak projeleri uygulamaya koymalıyız. Bu açıdan Mersin’de hem dijital dönüşüme destek vereceğiz hem de Mersin’in turizm anlamında kalkınmasına katkıda bulunacağız. Ben de bizatihi bunların takipçisi olacağım” dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2023 Çarşamba 15:26

Necdet TAŞ

Tüm Türkiye seçim atmosferine girerken bugün AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Vatan Partisi ve Memleket Partisi milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna verdi. Adayların açıklanmasının ardından bazı isimler dikkat çekti. İYİ Parti Mühendis ve Araştırmacı Yazar Aydın Enes Seydanlıoğlu’nu Mersin’den aday gösterdi. Peki, İYİ Parti Mersin Milletvekili adayı Aydın Enes Seydanlıoğlu kimdir? Aydın Enes Seydanlıoğlu nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Lisans eğitimini Almanya’da Esslingen Üniversitesi Bilgisayar ve Elektronik mühendisliği bölümünde tamamladı. Japonya’nın Higashimatsuyama kentinde 6 ay süren yurtdışı stajını tamamladı. Almanya´da Porsche ve Bosch gibi uluslararası şirketlerde farklı pozisyonlarda görev aldı. Mühendislik eğitiminin ardından çok kültürlülük ve göç sosyolojisi alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Türkiye’de Kürt Meselesi, Türkiye’nin Diaspora politikaları, Diasporada Kürt Kimliği, Türk Diasporasının Avrupa’da din ile olan ilişkileri ve Kamu Diplomasisi alanında çalışmalar yürütmektedir. Avrupa’da yaşayan 3. Nesil Türk göçmenlerin siyasi eğilimleri ile ilgili ampirik saha çalışmalarında yer aldı. Son olarak AK Parti yurtdışı seçim koordinasyon merkezi tanıtım ve medya başkanlığı görevini yürüten Seydanlıoğlu, Star ve Daily Sabah gibi ulusal gazetelerde Türkiye- Almanya ilişkileri ile ilgili düzenli olarak yazılar yazmakta ve halen Almanya´da profesyonel iş hayatına devam etmektedir. Seydanlıoğlu ileri düzeyde Almanca ve İngilizce, temel düzeyde Japonca konuşuyor. Almanya’nın en büyük otomobil markalarından biri olan Porche’de halen çalışan en üst düzey mühendislerden biri olan Seydanlıoğlu, Mersin için çok büyük şans.

“ÜLKEME VATANIMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Gazeteci Nevşin Mengü’nün youtube kanalına konuk olan İYİ Parti Mersin 2. Sıra Milletvekili Aydın Enes Seydanlıoğlu, İYİ Parti’ye katılma sürecini anlattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den davet aldığını ifade eden Seydanlıoğlu, “Benim hem muhafazakar bir sosyalizasyona sahip olmam hem de Muşlu bir Kürt olmam gibi durumlar sanki İYİ Parti’ye katılmamda beklenmedik bir durummuş gibi karşılandı. İYİ Parti Türkiye’nin merkez partisi olmak konumunda iddiası olan bir partidir. Bu bağlamda ben sayın genel başkanımızdan bir davet aldım ve bu bağlamda ben bu partiye katıldım. Sayın genel başkanımız kalbini açarak net bir şekilde bu partiyi gençleştirmek istediğini ve partideki genç yeteneklerin sayısının artması gerektiğini bana ifade etti. Ben bugüne kadar hiç kimlik siyaseti yapmadım yapmam da… Yurtdışına Almanya’da ben tahsilimi gördüm. Bilgisayar mühendisiyim. Otonom sürüş, elektromobilite ve yapay zeka gibi konular üzerinde çalıştım ve ben bu bağlamda ülkeme ve vatanıma katkı sunmak istiyorum. Bu açıdan ben sayın genel başkanımızın davetine icabet ettim” dedi. Muhafazakar bir Kürt ailenin çocuğu olduğunun altını çizen Seydanlıoğlu, “Milli Görüş Teşkilatlarında yetişmiş biriyim. Bu açıdan bazı insanlar eleştiride bulunuyor; neden daha muhafazakar bir parti değil de İYİ Parti diye… Sayın Genel başkanımız beni ikna etti ve Sayın Akşener’in Türkiye’ye dair ülkenin kalkınmasına ve büyümesine yönelik ciddi planları var. Ben de bu planlar çerçevesinde kendine bir omuz vermek istiyorum. İçinde bulunduğum ortama hep ‘Nasıl katkı sunabilirim’ diye kendime şiar edinmiş biriyim. Geçmişi kötüleyerek, ya da birilerine çamur atarak değil de ben şahıs olarak bu hareket içerisinde ülkeme nasıl katkı sağlarım noktasındayım. Yoksa ben Almanya’da eğitimini almış e iyi bir işi olan ve orada hayatımı çok rahat bir şekilde idame eden biriydim. Benim amacım bu ülkenin gençlerine kendi vatanlarında bir gelecek hazırlanılmasına katkı sunmak” ifadelerini kullandı.

“MERSİN, TURİZMDE MAALESEF HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”

Seçim çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Seydanlıoğlu, “Mersin’de seçim çalışmaları kapsamında sahadayım. Ve sahada karşılaştığım birçok genç bana, “Biz de yurtdışına gidip çalışmak istiyoruz. Orada nasıl çalışabiliriz? Eğitimimize nasıl devam edebiliriz?” diye sorular soruyor. Bu durum beni ziyadesiyle üzdü. Mersin gibi doğası ve denizi olan bir kentten bir insan neden gitmek ister yurtdışına? Bu çok üzücü bir durum. Dolayısıyla bir yurtdışındaki imkanları Mersin’e getirebilirsek yani Mersin’i ekonomik anlamda yaşanılabilir bir hale getirebilirsek Mersin’deki gençler de bu memlekette kalır. Mersin’de bugüne kadar hep turizm, tarım ve ticaret hep ön plana çıkmış durumda ancak Mersinlilerin deyimiyle bunlar kara düzen olarak devam ediyor. Parti olarak beyannamemizde Mersin Kalkınma Planımız var. Biliyorsunuz bugün dijital göçebelik diye bir durum var. İnsanlar artık dünyanın her yerinde çalışabiliyorlar. Biz bu açıdan yurtdışındaki dijital göçebelerin gelip de Mersin’de çalışması ve paralarını burada harcamalarını sağlayacak projeleri uygulamaya koyabilirsek Mersin için çok ciddi bir katkı sağlamış oluruz. Bun altyapı nasıl hazırlanır? İnternet hatları ve sağlam ofisler oluşturulabilir. Yeni ve farklı bir turizm anlayışını biz uygulayabilir ve oturtabilirsek Mersin’de bu çok büyük katkısı olur. Bunun dışında Mersin’in turizmde dijital dönüşüme ihtiyacı var. Mersin, turizmde maalesef hak ettiği yerde değil. Turizmin Mersin’de gelişmesi için akıllı tesislerin ve akıllı otellerin alt yapısı hazırlanmalı. Ben bizatihi bunların takipçisi olacağım. Mersin’de hem dijital dönüşüme destek vereceğiz hem de Mersin’in turizm anlamında kalkınmasına katkıda bulunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA