İş hayatına ’Enneagram’ ile farklı bir bakış sunuldu


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite Üyeleri’ne ‘İş Hayatında Enneagram ile Etkili Yönetim’ semineri verildi. Seminerde Enneagramın 9 ayrı kişilikteki insanı tanımlayan bir model olduğunu anlatan Narin Devrim Emre, insanın kendisinin ve çalışma arkadaşlarının kişilik yapısını doğru tespit etmesi halinde iş yaşamında oluşabilecek sorunların çok daha rahat çözümlenebileceğine dikkat çekti.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 13:57

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) İş Hayatında Enneagram ile Etkili Yönetim Semineri düzenledi. Enneagram Eğitmeni Narin Devrim Emre'nin konuşmacı olduğu seminerde katılımcılar kendi kişisel özelliklerini tanıyıp anlama fırsatı buldu. Kişisel özelliklerin olumlu ve olumsuz yönlerinin anlatıldığı seminerde bu yönlerin doğru yönde geliştirilip değiştirilebileceğinin ipuçları da verildi. Seminerde insan tiplerini idealistler, fedakarlar, vizyonerler, özgünler, araştırmacılar, sorgulayıcılar, yenilikçiler, liderler ve uyumlular ana başlıklarında anlatan Emre, bu tip insanların hangi iş kollarında daha başarı olabileceğini, hangi kişilik tiplerinin hangi olumlu ve olumsuz özelliklere sahip olduğunu detaylarıyla açıkladı. Kişinin kendi bireysel farklılıklarını ve karşısındakinin farklılıklarını keşfetmesi halinde iletişimin çok daha güçlü ilerleyebileceğini kaydeden Emre, “Yönetici önce kendisini tanıyacak sonra takımını, çalışanlarının yapısını keşfedecek ki yaşanan sıkıntılar karşısında daha sağlıklı çözümler üretebilsin” diye konuştu. Konuşmasında mizaç, karakter ve kişilik kavramlarını da açıklayan Emre, şunları söyledi:  “Mizaç doğuştan gelir ve değiştirmek mümkün değildir. Mizaçtan etkilenen karakter sizin psikolojik DNA’nız, mizacınızda olan yapı karakterde kendisini gösterir ve değişime çok dirençlidir. Kişilik ise sizin değişip esneyebilen yönünüz. İşte bulunduğunuz Enneagram tipindeki kişiliğinize yansıyan olumsuz yönleri törpüleyerek daha sağlıklı iletişim kurabilmek, iş yaşamında daha sağlıklı bir yönetim politikası oluşturabilmek mümkün. Bu da önce konuyla ilgili farkındalığınızın artmasıyla mümkün.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA