Mersin’in İller Bankası payını artırın!


Mersin’in deprem bölgesinden yoğun göç aldığına dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Ya Mersin’e bir özel statü verin ya afet bölgesi ilan edin ya da İller Bankasından verilen payını en az yüzde 50 artırın” dedi.

 

Tarih : 28 Şubat 2023 Salı 17:02

Necdet TAŞ

Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından Mersin'e yaklaşık 400 bin depremzede geldi.  Yazlık ve yayla evleri dahil kentteki tüm konut stoku da dolmuş durumda. 1+1 dairelerin bile kiralarının 10 bine TL’ye çıktığı Mersin’de, artan nüfus nedeniyle sağlık sorunları oluşabileceğinden endişe ediliyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Seçim bölgem Mersin, depreme en yakın il olması ve akrabalık ilişkileri nedeniyle depremzedelere kucak açan ilk ve en büyük kent oldu. Şu an Mersin’de 400 bin civarında depremzede vatandaşımız var, sonuna kadar bu vatandaşlarımıza kucak açacağız ama merkezî iktidarın da Mersin’e yardım etmesi gerekiyor. Buradan AKP iktidarına sesleniyorum: Ya Mersin’e bir özel statü verin ya afet bölgesi ilan edin ya da İller Bankasından verilen payını en az yüzde 50 artırın. Bugün Mersin’e, Mersinlilere ve depremzedelere yardım etmeyecekseniz ne işe yararsınız? Onu da açık ve net olarak soruyorum. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA