İnsu ve Kocahamzalı’da arsa fiyatları İstanbul Borsası gibi!


Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından Mersin’de vatandaşlar müstakil ev ve kendi evlerini yaptırabileceği arsaya büyük talep gösteriyor. Özellikle şehir merkezine yakın Yenişehir ilçesine bağlı İnsu ve Kocahamzalı Mahalleleri ve Toroslar ilçesine bağlı Sarnıç (Darısekisi) Mahallesinde arsa fiyatları adeta uçuyor. Mersinliler hafta sonu arsa bulmak için adeta bu mahallelere akın etti. Arsalara bu kadar rağbet gösterilmesinin ardından arsa sahipleri fiyatları da döviz kuru gibi günlük artmaya başladı. İnsu Mahallesi’nde 90 metrekarelik arsanın fiyatı 450 bin TL’ye kadar çıkmış durumda. Bu mahallelerdeki villa fiyatları ise 5 milyon TL’den başlıyor.

 

Tarih : 27 Şubat 2023 Pazartesi 12:01

Necdet TAŞ

Mersin’de vatandaşlar deprem korkusuyla müstakil ev ve kendi evlerini yaptırabileceği arsaya büyük talep gösteriyor. Özellikle uzmanların Mersin şehir merkezinin zemin yapısı nedeniyle büyük tehlike oluşturduğu yönündeki açıklamalarının ardından Mersinliler dağ yamaçlarına doğru yerleşim yeri aramaya başladı.  Mersin şehir merkezine yakın Yenişehir ilçesine bağlı İnsu ve Kocahamzalı Mahalleleri ve Toroslar ilçesine bağlı Sarnıç (Darısekisi) Mahallesinde arsa fiyatları döviz kuru gibi günlük değişiyor. İnsu Mahallesi’nde 90 metrekarelik arsanın fiyatı 450 bin TL’ye kadar çıkmış durumda. Bu mahallelerdeki villa fiyatları ise 5 milyon TL’den başlıyor. Arsa bulmak için bu mahallelere gelen vatandaşlar ise duydukları fiyatlar karşısında adeta şoka uğruyor.

İNSU’DA 90 METREKARE ARSA 450 BİN TL

Konuyla ilgili gazetemize konuşan İnsu Mahalle Muhtarı Sadettin Kök, “Özellikle 2020 yılındaki pandemiyle birlikte mahallemize çok büyük rağbet başlamıştı. O dönem nerdeyse tüm arsaları satılmıştı. 2 yıllık aranın ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir kez daha şehir merkezinden dağlara doğru kaçış başladı. Günde en az 250 kişi gelip kiralık ev ve satılık arsa ile satılık ev soruyor. Bizim bu taleplere cevap vermemiz mümkün değil. Sadece tarım yapılacak tarlalarımız kaldı. Onu da kimse satmaz. Bu kadar talebin olması ister istemez fiyatları da uçuruyor” dedi.

“RANTÇILARIN ELİNE DÜŞTÜK”

Kocahamzalı Mahalle Muhtarı Mustafa Karabey ise, “Özellikle hafta sonu yüzlerce kişi gelip arsa sordu. Fiyatlara biz bile yetişemiyoruz. Altın ve döviz fiyatları gibi günlük değişiyor. Geçen hafta 3 milyon olan yer bu hafta 5 milyona çıkmış. Kim ne fiyat tutturursa artık. Resmen rantçıların eline düştük. Bir de işin içine emlakçılar girince iş içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA