Balkan; “Konutların yüzde 45’i halen sigortalı değil”


Victor Reasürans ve Sigorta Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Rojhat İdris Balkan, deprem sonrası hasar tespit çalışmaları devam ederken, sigortalı olmanın önemine dikkat çekerek, “DASK verilerine göre Türkiye’de toplam 20 milyon konut bulunuyor ve bunların 10.9 milyonu yani yüzde 55 seviyesinde sigortalı durumda. Hala konutların yüzde 45’i sigortalı değil” dedi.

 

Tarih : 24 Şubat 2023 Cuma 17:07

Haber Merkezi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem binlerce kaybının yanında büyük ölçüde maddi hasara da yol açtı. Depremi etkileyen birçok ilde konut ve işyerleri çok ağır hasarlar alırken tamamen yıkılan binaların sayısı da azımsanmayacak kadar fazla.

2023 YILI İÇİN BELİRLENEN LİMİT 640 BİN TL

DASK sigortasında 2023 yılı için belirlenen limit 640 bin TL. Konutun değerinin bu azami teminat tutarını aşması durumunda konut ve mülk sahiplerinin konut sigortası, yangın deprem sigortaları, işyeri sigortası, araç sigortaları, elektronik cihaz sigortası gibi benzeri sigortalar yapmaları gerektiğine dikkat çeken Victor Reasürans ve Sigorta Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Balkan, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Türkiye genelinde yüzde 100 sigortalılık hedefine ulaşmak amacıyla çalışıyor. DASK verilerine göre Türkiye’de toplam 20 milyon konut bulunuyor ve bunların 10.9 milyonu yani yüzde 55 seviyesinde sigortalı durumda. Hala konutların yüzde 45’i sigortalı değil.  Balkan, bu konuya yönelik, Elektrik ve su bağlatmak için zorunlu olduğu için DASK yaptırılıyor. Bu poliçe bir yıl yürürlükte kalıyor. Bir yıl bittiğinde yenileme yapılmadığında poliçesiz kalınıyor. Bu yüzden pek çok ev DASK sahibi değil, çünkü insanlar poliçelerini yenilemiyorlar şeklinde konuştu. Balkan, DASK'tan son yapılan açıklamada, evleri depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin hasar bildirimine ilişkin bir süre sınırlamasının olmadığına da vurgu yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA