Millet İttifakı’ndan ortak deklarasyon


CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı’nın Mersin İl Başkanlıklarının Mersin’in hükümet tarafından “Özel Bir Statü” kapsamına alınması konusunda ortak deklarasyon yayınladı.

 

Tarih : 24 Şubat 2023 Cuma 14:53

Haber Merkezi

Ülkemizin yaşadığı büyük afetin ardından, süreci değerlendirmek üzere 20/02/2023 günü CHP Mersin İl Başkanlığı’nda CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Demokrat Partisi Mersin İl Başkanı Ziya Erdoğan, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Güran Dinçer, Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat’ın katılımıyla bir toplantı yapıldı.  Büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralanan vatandaşlara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

“AYRIMCILIK ORTADAN KALKMALI”

Millet İttifakı’nı oluşturan 6 il başkanının ortak deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi; “Afetin yaşandığı ilk 48 saatte, hükümetin kriz yönetiminde başarısız olduğu görülmüştür. Deprem sonrası hayati önem taşıyan saatlerde deprem bölgelerinde büyük kargaşa, kaos ve organizasyonsuzluk yaşanmıştır. Deprem bölgelerine acilen ulaştırılması gereken iş makineleri, personel, gıda, kıyafet ve barınma gibi önemli destekler, yaşadığımız depremin ilk anından itibaren devlet yetkililerinin organize olamama halinin bir sonucu olarak afetin yaşandığı her bölgeye ulaştırılamamış, belirli bölgelerle sınırlı kalmıştır. Depremzedeler için yapılan yardımların sağlıklı bir şekilde sahiplerine ulaştırılması konusunda kamuoyunun hükümete güveni kalmamıştır. Yaşadığımız bu büyük afetin bile hükümete her durumda gözettiği ayrımcılık politikasından geri adım attıramayacağı görülmüştür. Bugün için deprem bölgelerindeki en önemli sorunun barınma ve buna bağlı olarak sağlık ve hijyen sorunları olduğu tespit edilmiştir. Millet İttifakı İl Başkanları olarak belediyelerimizin, örgütlerimizin ve partililerimizin deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için sağladıkları yardımların devam edeceğini ve hep birlikte deprem anından itibaren gösterdiğimiz olağanüstü çabayı sürdürmeye, kamu kurumlarının eksiklerini tamamlamaya, sivil toplum kuruluşlarına ve gönüllülere destek olmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. On ilimizde büyük yıkıma ve can kaybına neden olan deprem neticesinde Mersin’e gelen depremzede kardeşlerimizle ilgili bir değerlendirme yapılmıştır.”

“MERSİN SOSYAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Yaşanan deprem afetinin, fiziksel olarak Mersin’de tahribat yarattığı ve depremden sonraki süreçte yaşananların Mersin’in depremden en çok etkilenen iller arasında yer almasına sebep olduğu ifade edilen deklarasyonun devamı şöyle; “Depremden sonraki süreçte Mersin, deprem bölgesine yakınlığı, güvenli konumu ve deprem bölgelerindeki insanlarla akrabalık ilişkilerinin yoğun olması sebebiyle deprem bölgelerinden en çok göç alan bölge olmuştur. Göç eden vatandaşların büyük bir bölümünün kentimizde kalıcı olacağı tahmin edilmektedir. Afet sonrası Mersin’e yönelen bu göç dalgası kentimizi; altyapı, barınma gibi olanakların da yetersiz kalmasıyla birlikte bir “sosyal afet” bölgesine dönüştürmüştür. Bu durum doğrudan olmasa da dolaylı olarak Mersin’i bir deprem bölgesi haline getirmiştir. Mersin’in bu yükü tek başına, sadece yerel yönetimin imkânlarıyla kaldırabilmesi mümkün değildir. Bu sebeple bir an önce Mersin’in hükümet tarafından “Özel Bir Statü” kapsamına alınması, Mersin’e destek verilip, teşvik bütçesi ayrılması bir zorunluluk halini almıştır. Bu konunun en kısa zamanda değerlendirilmesini, depremden etkilenen diğer şehirlerimiz gibi Mersin’e de gereken desteğin verilmesini bekliyoruz. Millet İttifakı Mersin İl Başkanları olarak bu süre zarfında kentimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları için seferber olmayı sürdüreceğiz. Ancak bu durum uzun bir süre devam edemez. En kısa zamanda hükümeti bu konuyla ilgili somut bir adım atmaya çağırıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA