Tece’de bina yan yattı


Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin kuvvetli hissedildiği Mersin’de vatandaşlar panikle sokağa çıktı. Diğer illerde olduğu gibi Mersinliler de panikle sokağa kaçıştı. Birçok kişinin araçlarına binerek evlerinden uzaklaşmaya çalışması yer yer trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde Baykent Sitesi sağa doğru yan yattı. 1990 yılında yapılan 35 daireli 33 yıllık binada oturan site sakinleri binayı tahliye etti. Daha önce de yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmayan binada oturan bina sakinleri yetkililere seslenerek, “Lütfen biz gelmeden gelin ve bir şey yapın” diye seslendi.

 

Tarih : 21 Şubat 2023 Salı 14:30

AFAD'dan alınan bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem merkez üssünün yanı sıra Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin'de de şiddetli şekilde hissedildi. Diğer illerde olduğu gibi Mersinliler de panikle sokağa kaçıştı. Birçok kişinin araçlarına binerek evlerinden uzaklaşmaya çalışması yer yer trafiğin kilitlenmesine neden oldu. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle Mersin'e gelerek oteller başta olmak üzere birçok adrese yerleştirilen depremzedeler de büyük panik yaşadı. Depremin yaklaşık 30 saniye sürmesi ve Mersin'de kuvvetli hissedilmesi dikkat çekti. Kahramanmaraş depremine yakalanıp Mersin'e geldiklerini ancak burada da depremi hissedip panik yaşadıklarını belirten vatandaşlar, çok korktuklarını aynı duyguları yaşadıklarını söyledi.

BAYKENT SİTESİ YAN YATTI, SİTE TAHLİYE EDİLDİ

Mersinlilerin çok şiddetli hissettiği depremin ardından Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi’nde Baykent Sitesi sağa doğru yan yattı. 1990 yılında yapılan 35 daireli 33 yıllık binada oturan site sakinleri binayı tahliye etti. Daha önce de yıkım kararı olmasına rağmen yıkılmayan binada oturan bina sakinleri büyük bir korku yaşadı. Depremin ardından siteyi tahliye eden ve geceyi parkta geçiren site sakinleri evlerinde bulunan eşyaları almak için yetkililerden izin istiyor. 3 yıldır sitede oturduğunu ifade eden Mustafa Barek isimli Suriyeli vatandaş, “Bu siteye 3 yıl önce taşındım. O zaman da binanın yan yatmış olduğunu görüyorduk, zaten içerdeki kolonlarda da çatlaklar var. Ama dün geceki depremin ardından bina biraz daha yana yatmaya başladı. Çok korktuk ve evimizi tahliye ettik” dedi.

“BİNA ‘U’ ŞEKLİ VERMEK İSTEMİŞLER AMA YAPAMAMIŞLAR”

Site sakinlerinden Hatun Kılıç isimli vatandaş ise, “Yaklaşık 10 yıldır bu sitede oturuyorum. Site özellikle kış aylarında yağmur yağdığın da alt tarafı su basıyor. Binayı yapan müteahhit binaya U şekli vermek istemiş ama yapamayınca kolonlardan biri kısa kalmış. Yıllardır yetkililere sesleniyoruz; bu binayla ilgili bir çözüm bulun diye. Dün geceki depremin ardından biraz daha yana yattığımızı hissettik. Kaymakamımız, vali yardımcımız ve Mezitli Belediyesi’nden yetkililer geldi, inceleyip gittiler. Biz de ne olacağını bilmiyoruz ama artık o binaya girmek kesinlikle güvenli değil” dedi.

“ÖLMEDEN GELİPM BİR ŞEY YAPSINLAR”

Baykent Sitesi’nin ön tarafında bulunan 48 daireli ‘White Queen’ sitesi sakinleri de yan sitenin yıkılmasından korktukları için evlerine giremiyor. Site Yöneticisi Süleyman Yörük, “Baykent Sitesi 4 yıldır bu halde. Mezitli Belediyesi’ne ve diğer yetkililere daha önce müracaatta bulunduk. Ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Dün geceki depremin ardından bina daha da yan yatmaya başladı. Binanın iç kısımlarındaki kolonlarda da çatlaklar var. Biz hem o sitede yaşayan insanların can güvenliğinden endişe ediyoruz hem de kendi can güvenliğimizden endişe duyuyoruz. Çünkü yıkılması halinde bizim sitenin üzerine doğru yıkılacak. Yetkililerden isteğimiz biran önce bu binaya el atmaları. Lütfen biz ölmeden gelsinler. Kış aylarında sürekli siteyi su basıyor ve belediye gelip pompalarla suyu tahliye ediyor. Rahat uyuyamıyoruz, evlerimize giremiyoruz. Depremden çok bu binadan korkuyoruz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA