CHP’li Gökçel: “Yem destekleri engellenmesin”


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel deprem bölgesi Hatay’ın Defne ilçesinde çiftçi ve besicileri ziyaret etti. CHP’li Gökçel, “Belediyelerimiz, üreticilerimize yem desteği sağlamaya çalışıyor ancak AFAD çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor” dedi.

 

Tarih : 18 Şubat 2023 Cumartesi 13:47

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Hatay’ın Defne ilçesinde çiftçi ve besicileri ziyaret etti. Deprem bölgesinde üretim yapan besicilerin yem sorunu yaşadığını belirten CHP’li Gökçel; “Öncelikle Tarım Bakanı’na sesleniyorum; süt üreticisi için ayrı yem, etlik sığır besleyen çiftçilerimiz için ayrı yem, küçükbaş hayvanlara ayrı yem olmak üzere mutlaka 10 ilde depremden zarar gören illerimizin köylerine yem desteği sağlayın” dedi.  CHP’li belediyelerin çiftçilere yaptığı desteklerin AFAD tarafından engellendiğinin altını çizen Gökçel, “ Belediyelerimiz çiftçilere destek olmaya çalışıyor yemle ilgili ama AFAD yem kamyonlarının da önüne geçiyor. Çiftçilerimize yemlerin ulaştırılmasında sıkıntı yaşatıyor. Eğer AFAD yemlerin çiftçilere ulaştırılmasında belediyelerimize sıkıntı yaşatıyorsa, mutlaka Tarım Bakanlığı kendi bu çiftçilere, üreticilere yemi ulaştırmalı ki; ne süt üreticimiz ne etlik sığır yetiştiren çiftçilerimiz zarar etmesinler” dedi.

“HAYVANLARINI SATMAK ZORUNDA KALIYORLAR”

Depremzede çiftçilerin hayvanlarının çok düşük fiyatla satın alındığını vurgulayan CHP’li Gökçel, Et ve Süt Kurumu’nu göreve çağırdı. CHP’li Gökçel, “Zarar eden çiftçimiz elinden hayvanını çıkartmaya çalışıyor, Et Süt Kurumu devreye girmiyor. Özel sektör de fırsatçılık yapıp yarı fiyatına süt ineğini üreticilerden almaya çalışıyor. İnsanlar hem depremde hayatlarını kaybettiler, yaralandılar. Bir de şimdi ekonomik olarak bu insanları sıkıntıya sokmanın kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum” diye tepki gösterdi. Yem tedarik etmekte zorluk yaşadıklarını söyleyen Depremzede Çiftçi, “Bizim büyük depolarımız yok. Bu bölgede iki üç tane süt üreticisiyiz. Dışarıdan aldığımız yemleri buralarda biriktiriyoruz, oradan yavaş yavaş kullanıyoruz. Bu depolar da çöktü, biz yemsiz kaldık. Elimizde kalan yemlerle hayvanları canlı tutmaya çalıştık, bu sırada elektrikler olmadığı için de süt firması da süt alımını durdurdu. Biz de sütleri vatandaşa dağıttık” dedi.

“TALEPLERE CEVAP VERİLMİYOR”

Yetkililerin taleplerine cevap vermediğini vurgulayan Hataylı Çiftçi, “Biz sorunlarımızı Tarım Bakanlığına Twitter’dan yazdık, İl Müdürlüğünü, İlçe Müdürlüğünü aradık. Ancak ilgisiz bir tavırla karşılaştık. Kendi çabamızla dışarıdan yem tedarik etmeye çalıştık onu da AFAD önünü kesip İl Tarım Müdürlüğüne teslim etti” dedi. Yaşadıkları yem sorunu ve maddi zarar gerekçesiyle hayvanlarını satmak istediklerini ifade eden çiftçi özel sektörün hayvanları yarı fiyatına aldığını söyledi. Hataylı Çiftçi, “Maddi sıkıntı yaşadığımız için hayvanları satalım dedik. Gebe hayvanları satmaya kıyamadığımız için ciddi süt veren, 2 ay önce 48 bin TL’ye aldığım hayvanı 21 bin TL’ye sattım. Çiftliği ayakta tutmak için 16 hayvanım kesime gitti. Dün 30 – 35 çuval yem verdiler ancak o da besi yemi, bunlara da kullanırsak hastalık sıkıntısı yaşayacağız. Yine de bana 1 hafta yeter, sonrasında gebe olanları da satacağız” dedi. CHP’li Gökçel, “Tarım Müdürlükleri devreye girmeli hem de Et Süt Kurumunun müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA