Kürtlerin tercihi ‘Erdoğan’ olacak!


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana bir tavır sergileyeceğinin altını çizen Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “Kürt seçmenin ülkemizin ikinci yüzyılın ilk seçiminde Cumhurbaşkanı olarak görmek isteyeceği kişi sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. HDP seçmeni de Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere yönelik yaptığı devrim niteliğindeki hizmetlerin farkında. Bununla ilgilide Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP seçmeninden de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi bir oy’un geleceği düşüncesindeyim” dedi.

 

Tarih : 30 Ocak 2023 Pazartesi 15:16

Neşet TORUN

Kürt seçmenin hem genel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy tercihiyle ilgili düşüncelerini  gazetemize değerlendiren Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, “İkinci yüzyılımızın ilk seçiminin 14 Mayıs’ta olacağı konusunda bir mutabakat sağlanmış durumda ve bu seçimde her oy çok değerli durumda. Çünkü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 51 oyu alan aday ülkemizin ikinci yüzyılının Cumhurbaşkanı olacaktır. Bundan dolayı da Kürt seçmenin oy tercihi yönünde birçok yorum yapılmaktadır. Kürt seçmenin son genel seçimdeki tercihine bakıldığında yoğun bir şekilde AK Parti ve HDP arasında oy dağılımının olduğunu görmekteyiz. Bu seçimde de bu şekilde bir oy dağılımının olacağı düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

“KÜRTLER, ERDOĞAN’I TERCİH EDECEK”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kürt seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana bir tavır sergileyeceğinin altını çizen Ateş, “Çünkü Kürt seçmen 2002 öncesi dönemde kendilerini öteki görme duygusuna sebep olan tüm sorunları güçlü liderliğiyle Recep Tayyip Erdoğan çözüme kavuşturmuştur.90’lı yıllarda güvenlik nedeniyle boşaltılan köylerle ilgili yapılan dönüş yasaları ve teşviklerle beraber ciddi sayıda geri dönüş sağlanmıştır. Yine köy isimleri tabelalarda değiştirilmiş ve iki isim olarak yerini almıştır. Bizim Köyün ismi tabelada Hisaraltı şeklindeydi. Ancak büyüklerimiz Rebet olarak bilirdi. Ve bugün tabela da hem Rebet hem de Hisaraltı köyü yazılmış durumda. Yine Kürtçe konuşmanın yasak olduğu dönemlerden Devletin resmî kanalı olan TRT Kurdi’de Kürtçe yayın yapılması. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Kürt dili ve edebiyatı bölümünün açılması. Bunun gibi devrim niteliğinde birçok adım atılmıştır. Bunu da güçlü liderliğiyle Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirmiştir. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen her ile üniversite, hastane ve havaalanları yapılmıştır. Duble yollarla birlikte birçok hizmet götürülmüştür. Kayyumların atanmasıyla beraber şehirlerin adeta çehresi değişmiştir. Kürt halkı bu hizmetlerin farkında ve bu hizmetleri kimin yaptığının da bilincinde. Bundan dolayı da Kürt seçmenin ülkemizin ikinci yüzyılın ilk seçiminde Cumhurbaşkanı olarak görmek isteyeceği kişi Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. HDP seçmeni de Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere yönelik yaptığı devrim niteliğindeki hizmetlerin farkında. Bununla ilgilide Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP seçmeninden de sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ciddi bir oy’un geleceği düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

“HDP KAPATILIRSA DEVREYE DEVA PARTİSİ GİRECEK”

HDP’nin kapatılması durumunda HDP’li milletvekili adaylarının DEVA Partisi listesinden seçimlere gireceği iddiasında bulunan Ateş, “HDP’nin kapatılma davasıyla ilgili yakın süreçte karar Anayasa Mahkemesi kararını açıklayacaktır. Eğer HDP kapatılırsa DBP adı altında hazırda tuttukları bir parti bulunmaktadır. Bunun dışında birçok alternatifin masada olduğu yönünde bilgiler var. Özellikle HDP’nin kapatılacağıyla ilgili gelişmelerin yaşanmasından itibaren Deva partisinin HDP seçmenine yönelik bazı hamlelerinin olduğunu görmekteyiz. DEVA Partisinin listelerinde HDP’li adayların yer bulacağı noktasında da yoğun kulisler gelmekte. HDP seçmeninin millet ittifakına bakış açısı ise HDP’li yöneticilerin ittifakın kendileriyle herhangi bir diyalog geliştirmemelerine rağmen hep bir umutla beklemelerinin aksine bu tür bir beklenti içine girmeme üzerine tutum sergilemekteler. HDP seçmeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere birçok Büyükşehir’i millet ittifakına kazandırmada büyük pay sahibi oldukları düşüncesiyle partilerinin muhatap alınmamasını kabul edemiyorlar. Ve bu seçimde Cumhurbaşkanı adayının kendi partilerinden olmasını istiyorlar. Millet ittifakının çıkaracağı ortak bir adaya oy vermeyi istemedikleri gibi bu muhatap alınmama durumuna da sandıkta cevap verme yönünde bir istekleri bulunmakta. Kısacası ‘Bizi muhatap almayanı biz hiç muhatap almayalım’ noktasına gelmiş durumdalar. Yöneticilerinin de bu konuda net bir duruş sergilemelerini istemekteler. HDP’nin son dönemde kendi adayımızla seçime gireceğiz yönünde aldıkları kararı bu minvalde okuyabiliriz” dedi. Doğu Anadolu ve Güneydoğun Anadolu’da seçim sonuçlarını aşiretlerin belirleyeceğini iddia eden Ateş, “14 Mayıs seçimlerinde önceki seçimlerde olduğu gibi aşiretlerin etkisi gözle görülür bir şekilde olacaktır. Bundan dolayıdır ki muhalefet parti liderleri Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesine gittiklerinde aşiret liderleriyle görüşüp, onları partilerinde aday göstermek için görüşmeler yapmaktalar. Ancak aşiret liderlerinin Ak Parti’yle iletişimi çok iyi bir noktada. Özellikle İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’nun bu konuda ciddi girişimleri oldu. Bu girişimler neticesinde birçok aşiret lideri AK Parti’den yana tavır almaktadır. Yine 2016 yılında kurulan kadim Aşiretler Federasyonu’nun çok güzel çalışmaları var. Yakın zamanda Van’da çok verimli bir çalıştay gerçekleştirdiler. Genel merkezi Van’da olan Federasyona birçok aşiret katılım göstermekte. Bu seçimde Kadim Aşiretler Federasyonu da belirleyici bir noktada olacaktır” diye konuştu.

“KÜRTLER TERÖRDEN BIKTI”

Yakın zamanda Diyarbakır cezaevinin Adalet Bakanlığından alınıp, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesine de değinen Ateş, “Diyarbakır cezaevi insanlık tarihinde korkunç muamelelerin yaşandığı ve Kürt halkının zihninde karanlık bir yerde bulunan cezaevidir. Tutuklulara insanlık dışı işkenceler yapıldı. Kürtlerin en büyük özlemi ve isteği Diyarbakır cezaevinin müze olması yönündeydi. Akil Gençler olarak kurulduğumuz 2013 yılında Diyarbakır cezaevinin müze olması için imza kampanyası başlattık.2017 yılındaki referandumda Diyarbakır cezaevi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdik ve bu basın açıklamamızda Diyarbakır cezaevinin müze olması çağrısında bulunduk. Çok şükür Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da bütün Kürtlerin beklediği müjdeyi verdi. Cezaevinde yatanlar kadar o dönem onları dışarda bekleyenler sevinç gözyaşlarıyla bu habere sevindiler. Cumhurbaşkanımıza babası Diyarbakır cezaevinde yatmış biri olarak teşekkür ediyorum. Kürt halkının seçimlerde bu karara olumlu yönde bir tepkisi olacaktır” şeklinde konuştu. Kürt gençlerinin seçimle alakalı tercihleri ve beklentileri hakkında da değerlendirmelerde bulunan genç siyasetçi, “Kürt gençleri terör olaylarının bir daha yaşanmamasını istiyor. Oluşan huzur ortamının devam etmesi gençlerin ilk önceliği. Bunun dışında gençler geleceklerinin güzel olmasıyla ilgili yapılacak bütün çalışmaları desteklemekte. Kürt gençleri de bu seçimin öneminin farkında olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği değerinde bilincinde. Özellikle Cumhurbaşkanımızın Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaptığı programların sonunda yapılan gençlik buluşmalarında gençlerle kurduğu samimi iletişim gençlerin gönlünü fethetmektedir. Gençlerle Kürtçe şarkılar söylemesi nerden nereye geldiğimizin en anlamlı fotoğrafıdır. Akil Gençler olarak bizler de yakın zamanda Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin birçok bölgesinde Gençliğin Yüzyılı programlarını düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA