‘Yer yok’ denilerek Silifke’ye atandı


Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül’ün, hukuk mücadelesini kazanarak göreve iade edildikten sonra bu sefer de Tarsus’ta ve Mersin merkezde yer yok denilerek Silifke’ye atanmasını TBMM gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Eğitim-Sen’in Millî Eğitim Bakanlığına yaptığı başvuru ve Mahmut Sümbül’ün İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçenin sonuçları nedir? Mahkeme kararı olmasına rağmen, Bakanlığınız Mahmut Sümbül’ü “açık yer yok” gerekçesiyle neden uzak ilçelere atamaktadır?” diye sordu.

 

Tarih : 20 Aralık 2022 Salı 12:11

HDP Mersin Milletvekili, Ekonomi ve Tarım Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rıdvan, OHAL komisyonu tarafından ret kararı verildikten sonra hukuk mücadelesini kazanarak göreve iade edilen veya OHAL komisyonu kararı ile görevine iade edilen ama göreve başlatılmadan tekrar arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması başlatılan öğretmenleri TBMM gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

“HUKUKDIŞI BİR UYGULAMA”

 

Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Kamu çalışanları hakkında; OHAL komisyonu tarafından red kararı verildikten sonra hukuk mücadelesini kazanarak göreve iade edilen veya OHAL komisyonu kararı ile görevine iade edilen ama göreve başlatılmadan tekrar arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması başlatılmaktadır. Bu durum komisyon kararı veya mahkeme kararı ile göreve iade edilenlere uygulanan hukuk dışı yeni bir uygulamadır.  7075 sayılı yasanın 10. maddesi kararların uygulanması başlığında; madde: 10; "İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır" şeklinde düzenlenmiş olmasına rağmen OHAL komisyon kararıyla veya OHAL komisyon kararların iptali için açılan davalarla kamu görevine iade edilen kişilerin güvenlik soruşturmalarına tabii tutulmaları kanunun açık hükmüne aykırılık teşkil etmektedir. Bu durum, Mersin’de mahkeme kararı ile göreve iadesi ilk defa gerçekleşecek olan Mersin Eğitim-Sen şube başkanı Mahmut Sümbül’e uygulanmaktadır. Aynı şekilde komisyon kararı ile göreve iade edilmeyi bekleyen Mersin ve Van’daki meslektaşlarına da uygulanmaktadır. Bu konuda Eğitim-Sen Genel Merkezi Millî Eğitim Bakanlığına yazı yazmış, Mahmut Sümbül de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yaparak soruşturma yapılmadan göreve başlatılmayı talep etmiştir.”

 

YER YOK DENİLEREK SİLİFKE’YE ATANDI

 

Ayrıca mahkeme kararı ile göreve iade edilmelerine rağmen Mahmut Sümbül daha önce görev yaptığı okula ataması yapılması gerekirken “açık yer yok” gerekçesiyle uzak ilçelere ataması yapılarak tekrar mağdur edilmektedir. Oysa mahkeme tüm idari ve mali haklarıyla öğretmenleri görevlerine iade etmektedir. Bu karar bir ay içinde uygulanması gerekirken uygulamayarak yetkililer suç işlemektedir. Bu konuda da avukatlar gerekli girişimde bulunmaktadır. Tüm bu konularda öğretmenler yeniden hukuka gitmeye mecbur edilerek hukuk ve kurumlar boşuna meşgul edilmekte ve devlet zarara uğratılmaktadır. Ayrıca Mahmut Sümbül, şube başkanı olduğu için 4688 sayılı Sendikalar kanunundan doğan faaliyetleri yürütebilmek amacıyla merkez ilçelerde çalışmak durumundadır ancak yukarıda bahsi geçen uzak ilçelerde göreve başlatıldığı takdirde Tarsus’tan veya Mersin’den çok uzak olan Silifke’ye ataması yapılacaktır. Dolayısıyla Mahmut Sümbül’ün, Sendika başkanı olarak görev yapması bu pratik ile engellenmiş olacaktır” ifadelerini kullanan Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Öğretmenler, hukuk mücadelesini kazanmalarına veya OHAL komisyonu kararı ile görevlerine iade edilmelerine rağmen haklarında neden arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması tekrar yapılmaktadır? Eğitim-Sen’in Millî Eğitim Bakanlığına yaptığı başvuru ve Mahmut Sümbül’ün İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği dilekçenin sonuçları nedir? Mahkeme kararı olmasına rağmen, Bakanlığınız Mahmut Sümbül’ü “açık yer yok” gerekçesiyle neden uzak ilçelere atamaktadır?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA