ÇBK’DAN MUHTEŞEM LANSMAN!


Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 4 kupada şampiyonluğu getirecek yıldız oyuncularını ve teknik ekibini, şampiyonluk kutlamalarını anımsatan muhteşem bir törenle tanıttı. Kulübün konaklama sponsoru BN Hotel’deki lansmana katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Yenişehir Belediyesinin destekleriyle, kulüp başkanı Serdar kardeşimizin atmış olduğu adımlarla ilimize kazandırılan, basketbola kazandırılan ve özgün mimarisi, ergonomik dizaynı ile gerçekten takdire değer, Çukurova Basketbol Takımı’nın tesisleri de var. Başarılar arka arkaya geldiğinde o tesis çok daha fazla değer kazandı. Ve şimdi çıkılan, çıkılacak olan bu yeni sezon yolunda, hep birlikte inanıyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi Mersin’imizi gururlandırmaya devam edecekler” dedi.

 

Tarih : 5 Ekim 2022 Çarşamba 12:04

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 4 kupada şampiyonluğu getirecek yıldız oyuncularını ve teknik ekibini, şampiyonluk kutlamalarını anımsatan muhteşem bir törenle tanıttı. Kulübün konaklama sponsoru BN Hotel'deki organizasyona; Vali Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediyesi ve ÇBK Onursal Başkanı Abdullah Özyiğit, Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, Asbaşkan Ali Adalıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe, kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip, sporcular, STK temsilcileri, iş insanları ile basın mensupları katıldı.

“MERSİN’İ GURURLANDIRMAYA DEVAM EDECEKLER”

Gecede konuşan Vali Pehlivan, “Kısa süre içerisinde hem tesisleşme anlamında hem de liglerdeki başarısı anlamında çok mesafeler kat etmiş bir takımı konuşuyoruz bu akşam. Bugün yeni bir başlangıcın, yeni bir sezonun arifesindeyiz. Görüyoruz ki, ekrana yansıtılan başlıktan da anlaşılacağı üzere hedef belli: Şampiyonluk. O sene bu sene anlayışıyla bu sene şampiyonuz anlayışıyla yola çıkan bir takımımız var. Ve buna yürekten inanan oyuncular, teknik heyet, kulüp başkanı ve bu takıma gönül veren Mersinli siz kıymetli hemşerilerimiz var. Spor, yaşamımızın ayrılmaz bir parçası. Çünkü özünde sağlık var, sağlıklı hayatı teşvik etmek var. Sporun gelişmesi, her branşta daha çok kişi tarafından yapılması da devletimizin önemli görevleri arasında yer alıyor. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın sporu tabana yayıyoruz anlayışıyla, bütün şehirlerde başlatmış olduğu yatırım hamleleri ilimizde de son derece başarılı neticeler vermiş durumda. Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleri ile İlimizde tesis sayısı şu anda 87’ye ulaşmış durumda. Her branşta spor yapılabilen tesislerimiz var. Bu tesisler sporcular, sporseverler tarafından kullanıldığı, faydalanıldığı ölçüde çok daha kıymetli hale gelir. İşte bu, devletimiz tarafından yapılan tesislere ilave olarak Yenişehir Belediyesinin destekleriyle, kulüp başkanı Serdar kardeşimizin atmış olduğu adımlarla ilimize kazandırılan, basketbola kazandırılan ve özgün mimarisi, ergonomik dizaynı ile gerçekten takdire değer, Çukurova Basketbol Takımı'nın tesisleri de var. Başarılar arka arkaya geldiğinde o tesis çok daha fazla değer kazandı. Ve şimdi çıkılan, çıkılacak olan bu yeni sezon yolunda, hep birlikte inanıyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi Mersin'imizi gururlandırmaya devam edecekler” dedi.

“TÜRKİYE KUPASINI ALMALARI BÜYÜK BİR BAŞARI”

Çukurova Basketbol’un geçtiğimiz yıl aldığı Türkiye Kupası’nın büyük bir başarı olduğunun altını çizen Vali Pehlivan, “Avrupa basketbol liginde, final four’a kalmak, belki nihai netice geçen yıl elde edilemedi ama o da büyük bir başarı. Öncelikle bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. U16 takımını da Türkiye Şampiyonu olma başarısından dolayı da tebrik ediyorum. Özellikle de altyapıya verilen önemden dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. Profesyonel takımlar ulusal düzeyde hatta uluslararası düzeyde en iyi oyuncuyu, en iyi teknik direktörü getirme konusunda bir çaba içerisinde olabilirler. Bununla birlikte öz kaynak dediğimiz, tabandan beslenme anlamında hem yeni yeteneklerin keşfedilmesi, gençlerin önünün açılması, bu anlamda yeteneklerini sergileyecekleri fırsatlar oluşturulması, hem de takıma bir omurga kazandırılması bağlamında altyapı çok önemli. Bunu da yine kulübümüz başarıyla yapıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ait Servet Tazegül Spor salonunu ziyaret ettiğimde yine birkaç ay önce orada minik çocukları görünce çok mutlu oldum ve sordum. Dediler ki biz Çukurova Basketbol takımının alt yapısında kurslar alıyoruz. Kendimizi bu konuda bir gün inşallah o takımda yer alacak şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz dediler. Çocukların bu heyecanından mutluluk duydum” şeklinde konuştu.

“SPORU TABANA YAYMALIYIZ”

Kulübün gelişim sürecindeki desteklerinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ve Çukurova Basketbol Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen’i kutlayan Vali Pehlivan, “Serdar kardeşimiz, “Bu sene hiç unutamayacağınız maçlar izleteceğiz, çünkü takım çok güçlü, çok iyi de hazırlanıyor” dedi. Bunun sözünü aldık. Biz de ailece inşallah maçlara zaman ayırıp gideceğiz. Mersinli hemşerilerimizle birlikte maçlarda takımımızın yanında olacağız. Bu sene futbol takımlarımız da güzel başlangıçlar yaptı. Tarsus İdman Yurdu ikinci ligde, Mersin İdman Yurdu, 3. ligde mücadele ediyor.  Mersin İdman Yurdu beş maçta dört galibiyet aldı. Bu vesileyle onları da tebrik ediyorum. Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak İl genelinde altmış civarında branşta spor faaliyetlerimiz var. Bu çalışma ve faaliyetler, organizasyonlar artarak devam edecek. Örneğin Kasım ayında Bocce Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Valilik olarak da İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz vasıtasıyla ve bütün ilgili iş dünyası olsun, sivil toplum teşkilatları olsun, bunu tabana da yayarak spora desteklerimizi inşallah hep birlikte sürdüreceğiz diyorum. Ben bu güzel gecenin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu takımın oluşumundan bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gene böyle bir etkinlikte şampiyonluğu kutlamanın nasip olmasını diliyorum. Bütün sporcu kardeşlerimizi, teknik direktörleri ile birlikte başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hem de çıkmış oldukları bu yeni maratonda yeni ligde gerek ulusal, gerek uluslararası düzeyde üstün başarılar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZYİĞİT: “DÜNYANIN EN İYİLERİNİ TRANSFER ETTİK”

Başkan Abdullah Özyiğit ise "Bu yıl dünyanın en iyi basketbolcularını transfer ettik. Dünya yıldızlarını takımımıza kazandırdığı için başkanımızı kutluyorum. ÇBK kısa sürede Türkiye'nin en büyük basketbol organizasyonu olma başarısını gösterdi. ÇBK'nın büyüyerek başarılar elde etmesi ve Mersinimize her alanda katkı sunması bizleri gururlandırıyor. Altyapı bazında, çocuklarımızı spora kazandırmak amacından dolayı da kulübümüzü tebrik ediyorum. 4 kupanın da kentimize geleceğine olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Genel Koordinatör Ender Ünlü ve İletişim Danışmanı Didem Yapar da kulüple ilgili detaylı bilgiler verirken, ÇBK'yı şampiyonluğa taşıyacak olan oyuncular ve teknik ekip tek tek sahneye davet edildi. Kulüp sponsorları BN Hotel, İyom Turizm, Medicalpark Mersin Hastanesi, Berrak Su, Bilimkent Okulları, Toros Okulları temsilcilerine plaket takdim edilmesi sonrası şampiyonluk pastası kesildi. Gece, Trangela ve Yaren'in konseri ile son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi, Serdar Çevirgen, Ender Ünlü, Mersin, Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediyesi, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA