Çukurova, eksiklere rağmen göz doldurdu: 75-72


Bu yıl 5’incisi düzenlenen Çukurova Cup Hazırlık Turnuvası’nda BOTAŞ’ı konuk eden temsilcimiz Çukurova Basketbol rakibini Asena Yalçın ve Tiffany Hayes’in müthiş performansıyla 75-72 yenerek finale çıktı. Asena Yalçın 18 ve Tiffany Hayes de 17 sayıyla maçın en skorer isimleri oldular.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 12:59

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Çukurova Cup Hazırlık Turnuvası başladı. Temsilcimiz Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi, BOTAŞ'ı 75-72 ile geçerken, günün diğer maçında ise Nesibe Aydın GSK, Hatay Büyükşehir Belediyespor'u 85- 60 yendi.

ÇUKUROVA PES ETMEDİ

Maça hızlı başlayan BOTAŞ, İlk periyotta Victoria Macaulay ile 12 sayı buldu ve maçın ilk çeyreğini 9 sayılık farkla 14-23 önde kapattı.  İkinci periyotta Gökşen Fitik’in üçlük sayısıyla başlayan Çukurova, yine Gökşen’in üst üste sayılarıyla farkı 4 sayıya kadar indirdi ancak Sehernaz Çidalin üst üste attığı 2 üçlükle fark yine 10 sayıya çıktı. Esra ve Tiffany Hayes’in sayılarıyla farkı 6 sayıya düşüren Çukurova, savunmada da etkili oldu ancak sayı bulmakta güçlük çekti. BOTAŞ , Sevgi Uzun ve Egle Sventoraite ve Sehernaz Çidal’in üst üste attığı üçlükleriyle fark 15 sayıya çıktı. 3 dakika sonra monika ile sayı bulan çukurova ikinci periyotu 13 sayılık farkla geride kapattı. 27-40… Üçüncü periyotta Çukurova Asena ile ayakta kalmaya çalıştı. Periyotun bitmesine 1 dakika kala Tiffany Hayes’in serbest atışlarıyla farkı 3 sayıya kadar indirdi. Son hücumda topu rakibinden kapan Asya’nın basketiyle fark 1 sayıya indi ve 3. Periyot 53-52 Botaş'ın üstünlüğüyle sona erdi. Dördüncü periyota çidalin üçlüğüyle başlayan BOTAŞ farkı yeniden 5 sayıya çıkardı. Çukurova Tiffany Hayes karşılık verdi fark 4 sayıya indi. Maçın son saniyelerini çok iyi oynayan Çukurova baştan sona yenik götürdüğü karşılaşmadan 75-72 galip ayrıldı.

 SALON: Servet Tazegül

 ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ: Asena Yalçın 18, Gamze Takmaz 1, Özge Yavaş, Selin Tekin, Gökşen Fitik 9, Asya Ülker 2, Sinem Ataş 8, Kuanitra Holingsvorth, Temi Fagbenle 12, Tiffany Hayes 17, Monika Grigalauskyte 2, Esra Ural Topuz 6,

 BOTAŞ: Saliha Mandıracı, Melis Gülcan 5, Ayşegül Aladağ 3, Erdenay Topçu, Hatice Gülçelik, Sevgi Uzun 10, Sehernaz Çidal 14, Meltem Avcı, Egle Sventoraite 17, Işılay Eğin, Victoria Macaulay 17, Destiny Slocum 6,

 1'İNCİ PERİYOT: 14-23   

 İLK YARI: 27-40

 3'ÜNCÜ PERİYOT: 52-53

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA