Türkiye’de Teknik Direktörler sahipsiz!


Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan 2022/23 sezonu Antrenör Lisans Kurs ve Sertifika ücretlerine de tepki gösteren Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, “UEFA Pro Lisansı 200 bin TL, UEFA A Lisansı 60 bin TL, UEFA B Lisansı ise 40 bin TL olarak açıklandı. Bu fiyatlarla bu hocalarımız bu kurslara katılamaz. Bu hocalarımız aldığı parayla evini mi geçindirecek? Çocuğunu mu okutacak? Yoksa mesleği için yatırım mı yapacak? Bunlar hiç düşünülmüyor mu? Türkiye’de teknik direktörler olarak gerçekten sahipsiz” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 13:01

Necdet TAŞ

TFF 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan sarı lacivertli temsilcimiz Tarsus İdman Yurdu yeni sezon hazırlıklarını tamamladı. Tarsus’ta kendi tesislerinde tekrar top başı yapan İdman Yurdu hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı 24 Erzincanspor maçı için hazırlıklara ara vermeden başladı. Ligdeki ilk maçı öncesi Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri akşam antrenmanı öncesi takımı ziyaret ederek, başarılar diledi.

“PUANLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Takımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, “Maç haftasına girdik. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın maddi ve manevi desteğiyle hedefe oynayan bir takım oluşturduk. Teknik Direktörümüz Serdar Bozkurt yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını Erzurum ve Afyonkarahisar'da  tamamladık. Erzurum kampında nefes açtık. Güç depoladık. Afyonkarahisar kampında takım ruhunu ve eski ve yeni oyuncularımız kaynaşmasını ve birlikteliği sağladık. Oynadığımız hazırlık  maçlarıyla eksiklerimizi görme imkanı bulduk. Ankara Demirspor 0-0, Sapanca Belediyespor 0-0, Serik Belediyespor 2-0 ve son olarak Fethiyespor ile 1-1'lik sonuçlar aldık. Alınan sonuçları önemsemiyoruz. Bu maçlarda amaç ve hedefimiz oyun anlayışını, takım ruhunu ve kollektif bütünlüğü sahaya yansıtmaktı. Bunu başardık. Artık yeni sezon hazırlıkları geride kaldı. Emeklerimize  ve hedeflerimize ulaşmak için sezona gireceğiz. İlk maç ilk heyecan. Sezonun ilk maçını deplasmanda Anagold 24 Erzincanspor ile oynayacağız. İlk maçlar zor olur. Puan ve puanlarla dönmek ve sezona iyi ve moralli girmek istiyoruz. Teknik ekibimize ve oyuncu kardeşlerimize güveniyoruz. Rabbim Başkanımız Bozdoğan’ın, Yönetimimizin, teknik ekip ve oyuncularımızın emeklerini boşa çıkartmasın. 2022-2023  futbol sezonu  hayırlı olsun."

BOZKURT: “İYİ BİR TAKIM KURDUK”

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ise, “Transferlerde doğru bir planlama yaptık. Geçen Tarsus İdman Yurdu lige iyi başlayamadı. Nasıl ve nerede yanlışlıklar yapıldığını herkes biliyor. Daha sonra Birol hocanın takımın başına getirilmesiyle çok ciddi bir çıkış yakaladı takım. Birol hoca yönetiminde iyi bir oyun anlayışıyla 10 maçlık müthiş bir seriyle küme düşme hattından Play-Offlara kadar geldiler. Benim şahsen geçen sene Play-Offlardaki şampiyonluk favorim Tarsus İdman Yurdu’ydu. Ancak maalesef yarı finalde elendiler ancak yine müthiş bir performans sergilediler. Kurduğumuz kadroyla ve yeni yapılanmayla onun üzerine koymaya geldik. Herkes bizden başarı bekliyor. Kulübün 100. Yılı nedeniyle şampiyonluk hedefi konuldu. Burada en önemli şey; iskelet kadronun bozulmaması. Kulüplerinin yaptığı en büyük yanlışlardan biridir kadroyu kurup bir sonraki sezon bozmak. Biz o takımın üzerine eksik bulduğumuz bölgelere transferler yaptık. İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum” dedi.

“ZORLU BİR GRUPTA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Geçen sezon takımı çalıştıran Birol Erol’a teşekkür eden Bozkurt, “Şuan bir sıkıntımız yok. Kulübün 100. Yılını iyi değerlendirmek gerekiyor. Oyuncularımın hepsi ligi çok bilen ve ligdeki takımları tanıyan isimler. Oyuncularımın çoğu bu ligde şampiyonluğa oynayan takımlarda forma giymiş isimler. Kadroya genç oyuncuları da kattık. Takım olarak tempomuz ve havamız iyi. Hazırlık maçlarında oynadığımız oyunu oynasak bize yeter. Takımda inişli çıkışlı grafikler mutlaka olacaktır. Dediğim gibi bizi en çok sevindiren şey geçen seneki kadro iskeletinin dağılmaması. Çünkü çok başarılı bir kadroydu. Buradan Birol hocama tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Küme düşme hattından takımı alıp az daha şampiyon yapacaktı. Yine geçen yılın ikinci yarısında takım yönetimini devralan yönetim kurulunun da maddi olarak takımı desteklemesiyle de ciddi bir başarı getirdi” dedi.

“HALUK BOZDOĞAN’IN CİDDİ DESTEKLERİ VAR”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın takıma çok desteği olduğunun altını çizen Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Sedat Bozkurt, “Haluk başkan olaya asla siyasi olarak bakmıyor. Tarsus İdman Yurdu’nu bir marka olarak görüyor. Yaptıklarının asla reklam olmasını istemiyor. Futbolcuların herhangi bir sorunu olduğun da bire bir ilgileniyor. Bu çok önemli bir şans bizim için. Futbolun böyle belediye başkanlarına gerçekten ihtiyacı var. Belediyelerin ve iş adamlarının desteği olmadan futbol ayakta kalamaz” dedi.

“ZOR BİR GRUPTAYIZ”

Bu sezon çok zorlu bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Bozkurt, “Gruptaki takımların hepsi ciddi yatırımlar yaptı. Grupta hiçbir takım maçlara favori diye çıkamaz. Bu gruptan 8-9 tane şampiyonluk adayı takım var. Çok sürprizlere gebe bir grup. Ben Esenler Erokspor’un önceki yıllarda elde ettiği başarıyı bu sezon elde edeceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

TFF’YE SERTİFİKA ÜCRETİ TEPKİSİ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan 2022/23 sezonu Antrenör Lisans Kurs ve Sertifika ücretlerine de tepki gösteren Bozkurt, “UEFA Pro Lisansı 200 bin TL, UEFA A Lisansı 60 bin TL, UEFA B Lisansı ise 40 bin TL olarak açıklandı. Aslında yukarıdan aşağıya doğru bakıldığın da her alt kademe üstekine göre daha emekçi oluyor. Daha çok zorluklarla karşılaşıyor. Yukarıya çıktıkça kazançlar çoğalıp, zorluklar da azalıyor. Alt liglerdeki hocalarımız çok büyük zorluklar yaşıyor. Biz bazen bazı eksiklerden dem vuruyoruz ancak alt liglerdeki hocalarımızın hiçbir şeyi yok. Türk futboluna hizmet etmek isteyen o kadar çok iyi hocalar var ki… Ancak bu fiyatlarla bu hocalarımız bu kurslara katılamaz. Bu hocalarımız aldığı parayla evini mi geçindirecek? Çocuğunu mu okutacak? Yoksa mesleği için yatırım mı yapacak? Bunlar hiç düşünülmüyor mu? Türkiye’de teknik direktörler olarak gerçekten sahipsiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA