Şimdi destek ve yükselme zamanı!


TFF 3. Lig 1. Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. adıyla mücadele edecek olan Mersin’in ortak değeri İdman Yurdu, 97. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndaki kutlama etkinliğinde konuşan Kulüp Başkanı Metin Saltık, “en karanlık gecede sorumluluk alarak, Mersin İdman Yurdu sevdasıyla, aşkıyla, gece-gündüz demeden, her zorluğa ve her engele kafa tutarak güneşi tekrar görmeyi nasip etti. Bu onurlu yola çıkarken “MİY Ruhuyla”, sonrasında “Diriliş MİY” sloganlarıyla enerji aldık. Ve şimdi diyoruz ki “Yükselme Zamanı” Mersinimizden alacağımız güç, enerji ve destekle destanlar yazacağız” dedi.

 

Tarih : 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:17

Necdet TAŞ

Kurulduğu tarihten bugüne kadar 15 Sezon Süper Lig’de mücadele eden ve 1967 yılı Başbakanlık Kupası’nın sahibi olan Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü’nün adı, 2019 yılında İçel İdman Yurdu olarak değiştirilmiş; kulüp yönetiminin Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmış olduğu isim değişikliği başvurusunun onaylanması sonucu 2022 - 2023 sezonunda Türkiye 3. Ligi 1. Grupta Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. adıyla mücadele edecek olan Mersin’in ortak değeri İdman Yurdu, 97. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndaki kutlama etkinliğine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Tarsus Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ve çok sayıda taraftar katıldı.

VALİ PEHLİVAN: “BU YIL ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, yaptığı konuşmasında Mersin İdman Yurdu Futbol Kulübü’nün 97. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlayan Vali Pehlivan, kulübün nice başarılara imza atmasını diledi. Mersin İdman Yurdu'nun dünden bugüne hikayesinin herkesi etkilediğini ifade eden Vali Pehlivan, “Göreve başladıktan sonra ilk ziyaret ettiğim yerlerden biri de Mersin İdman Yurdu'nun Müzesi oldu. Daha sonra da Hacı Bayram Birinci’nin Lokalini ziyaret ettik. Mersin İdman Yurdu; sadece Mersin'de yaşayanlar için değil ülkemizde de başarılarıyla herkesin hafızasında yer edinmiş, ilimizde de insanların buluşma ve kaynaşma noktası olmuştur. Özellikle bugün farklı bir heyecanı yaşıyoruz. İnşallah takımımızın 3 yıl sonra bir asırlık olmasını kutlayacağız. Yeni bir heyecanla, yeni bir başlangıç yapan takımımızın bu sene ipi göğüsleyerek yeni başarılar elde edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“MERSİN SPORU SEVİYOR”

“Birlik beraberlik içerisinde omuz omuza kenetlendiğimiz sürece bu durum futbolculara ve yönetime yansıyarak başarıyı da arkasından getirecektir. Çünkü Mersin; ticareti, sanayisi, tarımı ve turizmi ile ülkemizin önde gelen illeri arasında yer alarak sahip olduğu modern tesisleri ve köklü kulüpleri ile aynı zamanda bir spor kenti olma kimliğini de gururla taşımaktadır” ifadelerini kullanan Vali pehlivan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mersinimizde bugün futboldan yüzmeye, atletizmden bocceye, basketboldan voleybola, jimnastikten tenise kadar sporun 60 branşında, 180 bine yakın lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Bu da gösteriyor ki, Mersin sporu seviyor. Özellikle de bir kitle sporu olan futbol, dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Mersin ilimizde de çok seviliyor. Mersin için futbol yeni bir branş değil, 1925 yılından beri var olmuş ve gönüllerde yer etmiş bir spordur.  Mersin İdman Yurdu'nun böyle gönülden bağlı ve tutkulu taraftarı olduğu sürece başarı da arkasından gelecektir. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla biz de yanınızda olacağız. İnşallah sezon sonunda bu meydanda şampiyonluğu da hep birlikte kutlamak nasip olur. Yeni Mersin İdman Yurdu’nun 97. Kuruluş Yıl Dönümünü kutluyor, teknik ekibe ve futbolculara başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN İDMAN YURDU TEKRAR KÜLLERİNDEN DOĞUYOR”

Mersin İdman Yurdu’nun kuruluş yıldönümünü kutlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Mersin İdman Yurdu asırlık bir çınar. Üzüntülü yıllar yaşandı, ama bugün Mersin İdman Yurdu tekrar küllerinden doğuyor. Mersin İdman Yurdu’nun Mersin'e katacağı en önemli şey; Mersin'in huzuruna, birliğine, beraberliğine yapacağı katkıdır. Biz onun için spor diyoruz, onun için spor kulüplerimiz diyoruz, onun için Mersin İdman Yurdu diyoruz. Geçici bir kriz dönemi yaşandı. Sayın Metin Başkanın ve nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerinin üstün çabalarıyla, Mersin İdman Yurdu’nun o güzel günlerine, başarıdan başarıya koşan günlerine yürümesinin formülü belli. Bu ilacın adı Mersin'in birliği, beraberliği, herkesin bu davaya, bu mücadeleye sahip çıkması. Mersin çeşitli zenginliklere sahip bir kent. Mersin zengin bir kent, övünüyoruz. Limanımız, iş insanlarımız var, muazzam üreten bir kent. Kulüplerimizin desteklenmesi lazım. Geçmişten kaynaklanan hatalarımızı tekrar yapmamamız lazım. Mersin İdman Yurdu siyaset üstüdür. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalım, Mersin'in spor kulübü Mersin İdman Yurdu’na siyaset üstü bir anlayışla sahip çıkacağız. Bunun sözünü de ben Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak veriyorum. Bundan sonra tribünlerin dolmasını arzu ediyoruz. Bizler de orada olacağız. Başkanımızın daha iyi transferler yapmasına, biz de katkı vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

YENİ MEYDAN SÖZÜ VERDİ

Mersin İdman Yurdu Meydanı’na bazı eleştiriler aldıklarına da değinen Başkan Seçer, bu eleştirilere ilişkin şu açıklamayı yaptı:  “İçinde bulunduğumuz meydan, Mersin İdman Yurdu Meydanı. Mersin İdman Yurdu Meydanı’nın daha güzel bir şekilde olması lazım diye bana çok eleştiri geldi. Burası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir park, ancak tahsis sorunu yüzünden Hilton’a kadar olan bölümde yenileme çalışmalarını yapamıyoruz. Ben Sayın Valimizi ziyaret ettiğimde de kendisine, kurumlardan ya da bakanlıklardan beklentilerimizi aktardım. Bu tahsis konusunu da o dosyanın içine koymuştum. Mersin İdman Yurdu ile ilgili yeni meydan projemiz de hazır. Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasında kalan bölümde yapacağımız yenileme çalışmalarında, yeni Mersin İdman Yurdu Meydanı’nı hayata geçirmeye buradan söz veriyorum. Tarsus'tan Anamur'a kadar değişik liglerde mücadele eden kulüplerimizle, Mersin'in ismini her platformda tanıtmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice yaşlara olsun. İnşallah bu sezon sonunda, yine burada bir kutlama yapacağız. Mersin İdman Yurdu'nun şampiyonluk kutlamasını yapacağız. İlle de Mersin İdman Yurdu” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: “100. YILIMIZDA SÜPER LİG’DE OLACAĞIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da, “Çok şükür ki Mersinimizin böyle bir ortak paydası ve değeri var. Mersin İdman Yurdu, Mersin’de doğan ve Mersin’de doyan herkesi takımı ve ortak değeridir. Bu açıdan bir Anka Kuşu gibi küllerinden doğmaya çalışan kulp yönetimini tebrik ediyorum. Zor bir iş başardılar. Bir ve beraber oldukça daha güzel günler göreceğiz. Yakılan bu diriliş ateşine diz de inandık ve güvendik. 7 tane transfer yaptı sayın başkanımız 2 transfer daha yapacak. 100. Yılda inşallah Süper Lig’de olacağız. Takıma desteğimiz devam edecek” dedi.

SALTIK: “ŞİMDİ YÜKSELME ZAMANI”

Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık ise, “Bu coşku, inanıyoruz ki yıllar geçtikçe büyüyerek devam edecektir. 97 yıllık Şanlı tarihimize sonuna kadar sahip çıkacak ve başarılarla taçlandıracağımıza tüm Mersin halkının huzurunda söz veriyoruz. Yürekli yol arkadaşlarımızla birlikte, en karanlık gecede sorumluluk alarak, Mersin İdman Yurdu sevdasıyla, aşkıyla, gece-gündüz demeden, her zorluğa ve her engele kafa tutarak güneşi tekrar görmeyi nasip etti… Bu onurlu yola çıkarken  “MİY Ruhuyla”, sonrasında “Diriliş MİY” sloganlarıyla enerji aldık. Ve şimdi diyoruz ki  “Yükselme Zamanı” Bundan sonraki süreçte şehir büyüklerimizden, taraftarımızdan, iş insanlarımızdan, kadınlarımızdan erkeğimizden köylümüzden kısacası tüm Mersinimizden alacağımız güç, enerji ve destekle destanlar yazmak üzere, yola kaldığımız yerden devam ediyoruz… Mersinimizin simgesi, ortak paydası ve markası, Ülkemizin güzide kulübü, tarihi Şanlı Şerefli başarılarla dolu Mersin İdman Yurdu’muz, dili, dini, ırkı, rengi, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayan, kol-kola, omuz omuza etrafında toplayan, bazen üzüntü, bazen sevinç ,ama vazgeçilmeyen bir sevdadır. Sayın Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, taraftarımızla, Basınımızla ve Yönetim Kurulumuzdaki yol arkadaşlarımızla oluşturacağımız sinerji ile, daha fazla çalışacak, daha fazla fedakarlık yapacağız ve hak ettiğimiz üst liglere her birlikte kavuşacağımıza olan inancımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kutlama programı verilen konser ile devam etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA