Akkuyu’da meydan savaşı


Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat alanında işçiler arasında kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı ve 2 kişinin yaralandığı kavgada çok sayıda kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.

 

Tarih : 26 Haziran 2022 Pazar 09:48

TAŞLI, SOPALI VE DEMİRLİ KAVGA

Edinilen bilgiye göre kavga inşaat sahası içinde yer alan ofislerin bulunduğu alanda meydana geldi. Nükleer santral alanında çalışan Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirketinin elemanları, iddiaya göre kendilerine ait malzeme paylaşımı yüzünden tartıştı. Tartışmanın bir anda kavgaya dönüşmesi üzerine demir, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı kavga çıktı. Her iki firma elamanları acımasızca birbirlerine saldırdı. Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi. Büyükeceli Jandarma Karakol ekipleri Akkuyu’da meydana gelen ve cep telefonu ile görüntülen kavgaya karışan çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

AKKUYU NGSDEN KAVGA AÇIKLAMASI

Öte yandan işçiler arasındaki taşlı sopalı kavganın ardından Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 25 Haziran 2022 Cumartesi günü, Akkuyu NGS şantiyesindeki taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında bir grubun da desteklediği bir gerginlik yaşandığı ifade edilerek olay yerine anında ulaşan güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya müdahale edilerek yaşanan gerginliğin kontrol altına alındığı belirtildi. İki kişinin de yaralandığı olaya sebep olan kişiler gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum, Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiş, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir.” NECDET TAŞIN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA