‘Müslüman Bilim İnsanları ile Değerlerim’ E-twınnıng projesi hayata geçti


Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Semiha Zorlu kuruculuğunda başlatılan, Mersin merkez ve ilçelerdeki okulların işbirliği ile yürütülen ‘Müslüman Bilim İnsanları ile Değerlerim Etwinning Projesi’ ile öğrencilere Müslüman bilim insanlarının tanıtılması ve bilim insanlarının düşünce ufuklarının, kurum ve idarecilerin bilime yaklaşımlarının öğretilmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 12:19

Proje, Selçuklar Ortaokulu ortak kuruculuğunda, Arpaçsakarlar Şehit Durmuş Tek Ortaokulu, Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Tarsus Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu, Çukurova Sanayi Ortaokulu, Tarsus Şehit Erdal Yılmaz Ortaokulu ve Çamlıyayla Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde eTwinning üzerinden yürütülmeye başlandı.

“ÖĞRENCİLERE BİLİMİN TEMEL DEĞERLERİ KAZANDIRILACAK”

Projenin amaç ve hedefleri hakkında bilgiler veren Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Semiha Zorlu, “İslamiyet'in doğuşundan başlayarak İslam medeniyetinin bilim ve teknoloji alanlarındaki teori, uygulama, keşif ve icatları, tarihi bakış açısı ile öğrencilere tanıtmaya, bilim adamlarının düşünce ufuklarının, kurum ve idarecilerin bilime yaklaşımlarının öğretilmesine yönelik eğitim öğretim ortamında yenilikçi çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Büyük Türk bilgilerinden olan bilim tarihimizde önemli yere sahip olan Müslüman bilim insanlarımıza yönelik geliştirilen etkinliklerle, ortaokul öğrencilerine temel değerlerin kazandırılması amacıyla bizim kuruculuğumuzda eTwinning projesi yürütülmektedir.

“ÖĞRENCİLERİN DEĞER KAZANIMI ARTACAK”

Proje kapsamında; Müslüman bilim insanlarına yönelik geliştirilen öğrencilerin zeka türlerini ortaya çıkaracak soruların sorulması, şiir – metin yazma, resim çizme, bulmaca çözme ve kavram haritası kullanılarak oluşturulan etkinlikler ile okuma alışkanlığı kazandırmak, Müslüman bilim insanlarının tanınmasını sağlamak, değer kazanımının arttırılması, öğrencilerin sosyal medya etkinlikler ile sosyalleşmelerini, birlikte hareket etmelerini ve liderlik becerileri geliştirilmesi, web 2 araçlarının kullanılmasının sağlanması ve işbirlikçi çalışma becerisinin kazandırılması hedeflenmiştir. Projenin işbirliği içerisinde yürütülmesine katkı sunan okulların yönetimine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA