Yenişehir’deki petshop işletmecileri bilgilendirildi


Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki petshoplarda denetim yaptı. Zabıta ekipleri petshop işletmecilerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili genelgesi hakkında bilgilendirdi.

 

Tarih : 30 Aralık 2021 Perşembe 13:20

Mersin Yenişehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının son genelgesi uyarınca ilçe genelindeki petshopları denetledi ve işletme sahiplerine bilgi verdi. Ekipler ülkemize getirilmesi, satışı, takası, hediye edilmesi, sahiplendirilmesi, sahiplenilmesi, barındırılması, sergilenmesi ve beslenmesi tehlike arz eden Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japonese Tosa, Amerikan Staffordshire Terrier ve Amerikan Bully köpek ırkları hakkında işletme sahiplerini uyardı. Ekipler, adı geçen köpek ırklarını ellerinde bulunduran kişilerin, köpekleri kolluk kuvvetleri ve belediye ekiplerine teslim ederek hayvan bakım evine gönderilmesini sağlamakla yükümlü olduğunu hatırlattı. Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimler sırasında petshop işletmelerinde satışı ya da sergilemesi yapılan hayvanların hijyen, havalandırma ve beslenme şartlarının yerine getirilip getirilmediğini de denetledi. Ekipler aynı zamanda kedi, köpek mamalarının son kullanma tarihlerini de kontrol etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA