Zeytin ağaçları meyvesini verdi


Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında yetişen zeytinleri de değerlendiriyor. Zeytinleri toplayarak zeytinyağına dönüştüren Büyükşehir, Aşhane’de pişirdiği yemeklerde leziz zeytinyağlarını kullanıyor.

 

Tarih : 1 Aralık 2021 Çarşamba 12:58

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanlarında bulunan zeytin ağaçlarının meyvelerini topladı. Fabrikada zeytinler zeytinyağına dönüştürüldü, Aşhane’de pişen yemeklerde kullanılmaya başlandı. Büyükşehir ekipleri, MESKİ’nin Tarsus ve Silifke ilçelerindeki hizmet alanları içerisinde yetişen zeytinleri her yıl özenle toplayarak zeytinyağı fabrikasında litrelerce zeytinyağına dönüştürüyor. Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağı, vatandaşlara ulaştırılan yemeklerde kullanılıyor. Böylece Aşhane’den yüzlerce kişiye ulaşan yemekler hem daha sağlıklı hem daha lezzetli hale geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Bilge Küçükkubaş, hiçbir mahsulün boşa gitmediğini ifade ederek, “İlçelerde Belediyemize ait alanlarda bulunan zeytin ağaçlarından zeytinler toplanıyor ve özenle zeytinyağı haline getiriliyor. Bu zeytinyağları Aşhanemize ulaştırılıyor. Bizler de yemeklerimizde kullanarak, vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Belediyemize ait  alanlardaki hiçbir ağaç, meyve, hiçbir mahsul boşa gitmiyor, hepsi değerlendiriliyor. Bu da gıda israfını önlüyor. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaştırıldığı için çok mutluluk verici bir duygu” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA