MUTKUR’DAN 11 MİLYONLUK YATIRIM!


MUTKUR Gıda, pandemi sürecinde 11 Milyon TL’lik yatırım yaparak, 3 markayla meyve cipsi üretimine başladı. Pandemi sürecinde işlenmiş gıda ürünlerine yönelik yurt dışı pazarlarda oluşan talebi fırsata dönüştürmek isteyen MUTKUR Gıda, Mersin’in Mut ilçesinde 11 milyon TL bütçeyle kurduğu sebze ve meyve kurutma tesisini Haziran 2021’de faaliyete alarak üretime başladı.

 

Tarih : 1 Aralık 2021 Çarşamba 10:34

Aradan geçen 6 ayda yurt içinde özellikle kurutulmuş meyve cipslerinde önemli bir pazar payı elde eden firma, satış hacmini artırmak üzere online pazarlama yatırımlarına yoğunlaştı. Senesens, FlavorCo ve Heybemkuru olmak üzere 3 markayla üretim yaptıklarını belirten MUTKUR Gıda Genel Müdürü Merve Kılınç, 2500 metrekare kapalı alanda aralıksız üretim yaptıklarını ifade etti. Sözleşmeli tarım ile tedarik ettikleri meyve ve sebzelerin yıkama, ayıklama, kabuk soyma, doğrama ve çekirdek çıkarma gibi ön işlemlerden geçirdikten sonra buhar eşanjörlü sıcak hava fırınlarında kuruttuklarını söyleyen Kılınç, “Sahip olduğumuz makine altyapısı sayesinde her türlü meyveyi ve sebzeyi kurutabiliyoruz. En çok talep gören ürünlerimiz kavun, kivi, limon, portakal, çilek, ananas, cennet meyvesi ve karpuz kurusudur. Aynı zamanda küp şeklinde doğranmış havuç kurusu, kereviz sapı kurusu, soğan& sarımsak kurusu, pancar kurusu gibi çeşitlerimiz de restoranlar tarafından tercih edilmektedir. Çok yakında online satış kanalları üzerinden ‘fabrikadan kapınıza’ anlayışıyla direkt olarak son tüketiciye ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

“DOĞAL ÜRÜNLER KURUTULUYOR”

Doğal olarak yetiştirilen meyve ve sebzeleri Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tüm hijyen standartlarına uygun olarak işlediklerini ifade eden Merve Kılıç, TSE FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi, TSE 9000 Kalite Yönetim Sistemi ve Helal Belgelerine sahip olduklarını aktardı. Kılınç, ayrıca sahip oldukları üretim teknolojisi ve prosesleriyle yaş meyve ve sebzeyi ürünlerin doğal kimyasını bozmadan kuruttuklarını belirtti. İlk ihracatlarını Kasım ayı içerisinde Dubai’ye gerçekleştirdiklerini belirten Merve Kılınç, Çin, Almanya, Hollanda, İngiltere ve Amerika pazarlarına ürün göndermek üzere iş görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

“MÜŞTERİ TALEPLERİNE HIZLI YANIT”

Yurt dışı pazarında oluşan müşteri taleplerine daha hızlı yanıt verip ürün kalitesini artırmak adına Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Kılınç, “Ar-Ge çalışmaları ile ürünlerin istenilen nem oranına daha hızlı gelebilmesi adına makine ve otomasyon revizyonları yapıyoruz. Eş zamanlı olarak farklı kurutma teknolojileri üzerine deneme üretimlerimiz devam ediyor” diye konuştu. Sürdürülebilir ve yüksek kalitede üretim için hammadde tedarikinde sözleşmeli tarım yöntemini kullandıklarını ifade eden MUTKUR Gıda Genel Müdürü Merve Kılınç, şunları söyledi: “Alım garantisi ile üreticilerimizi destekleyerek bir sonraki sezonda yine aynı kalitede tedarik zinciri oluşturmak istiyoruz. Yaşanabilir bir dünya için hem tarımsal üretimde hem de tesisimizde çevreye duyarlı üretim proseslerini kullanıyoruz. Ambalajlarımızı sınıflandırıyor, atık yönetimi ile karbon salınım oranlarımızı olabilecek en minimum seviyeye düşürmeye çabalıyoruz.  2022 yılındaki en önemli hedefimiz; yaşadığımız coğrafyaya değer katarak bölge istihdamını artırıp, çiftçilerimizden daha çok ürün tedarik etmektir. Bunun için hem iç hem de dış pazarımızda tanıtımı çalışmalarına ağırlık vermeyi planlıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA