Yeter artık geçinemiyoruz!


Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşanan ekonomik kriz ve zamlar sonrası basın açıklaması yaparak, ‘Yeter artık geçinemiyoruz’ deyip zamlara tepki gösterdi. Yarenlik Alanında gerçekleştirilen eylemde konuşan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, “Yaşanan bu ekonomik iflas dikkate alınarak 2022 bütçesi halktan ve emekçilerden yana bir bütçe olarak hazırlanmalıdır. Ülkemizi bir günde dolara ve uluslararası sermayeye karşı bu kadar yoksullaştıranlar ve sosyal, ekonomik olarak iflasa götürenler istifa etmeli, hukuk önünde hesap vermelidir. Bir kez daha sesleniyoruz. Gelin bu kötülüğü hep birlikte yenelim. Krizi biz yaratmadık, Gelin krizin ağır faturasını bu memleketin emekçileri, kadınları, gençleri olarak bir kez daha biz ödemeyelim” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2021 Pazar 08:10

Hüseyin KIRKGÖZ

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, yaşanan ekonomik kriz ve zamlar sonrası basın açıklaması yaparak, ‘Yeter artık geçinemiyoruz’ deyip zamlara tepki gösterdi. Yarenlik Alanında gerçekleşen eyleme, Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat kulesi önünde gerçekleşen eylemde bir açıklama yapan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, “Tek adam rejiminin ülkemizi taşıdığı nokta açlık, yoksulluk, işsizlik ve sefaletten başka bir şey değildir.  Döviz kurlarındaki artış, emekçilerin hayatına zam olup yağmaya, yüksek enflasyon, gelirlerde düşüş ve işsizlik olarak yansımaya başlamıştır. Market raflarında kota uygulanmakta, en temel gıda ürünlerine ulaşım zorlaşmakta, yoksulluk giderek derinleşmektedir. Kara kış kapıdadır. İktidar ülkenin yeraltı ve yerüstü tüm kaynaklarını, dağını, deresini, toprağını, kamu kaynaklarını, çok uluslu şirketlere, bir avuç sermayaye yerli  ve milli hamasetiyle peşkeş çekmeye devam ediyor” dedi.

“PANDEMİNİN AĞIR YÜKÜNÜ ÇEKİYORUZ”

“İktidarla çıkar birliği içindeki bir avuç yandaş ve işbirlikçinin kasaları şişerken, geniş emekçi kesimleri her gün daha fazla borçlanmaya, ihtiyaçlarından daha fazla kısmaya zorlanmaktadır.  Bu düzen bir avuç haraminin kazandığı; geniş halk kesimlerinin yoksullaştığı kötülük düzeninden başka bir şey değildir. Bu düzen halkın emeğini yağmalayanların zenginleştiği, hesabını gençlerin, kadınların, işçilerin ödediği saltanat düzenidir! Bu düzen saray bahçelerinde “gerekirse kuru soğan yeriz” diyenlerin, halka “porsiyonları küçültün” diyerek şatafat ve lüks içinde sefa sürenlerin düzenidir. Döviz ve faiz kıskacında paranın değerinin her geçen gün erimesi halk için mutlak yoksulluğa, açlığa sürüklenmek anlamına gelirken, başta yandaşlar olmak üzere büyük sermaye için spekülasyon, rant ve vurgunun büyümesi demektir” ifadelerini kullanan Yücel, “Milyonlarca insanımız, halkımız adına haykırıyoruz. Ekonomik krizin ve pandeminin ağır yükünü biz taşıyoruz. Bu memleketin kadınları, gençleri, tüm emekçileri taşıyor. Her sabah yeni zamlara uyanıyor, her gün yoksullaşıyoruz. Bugün döviz kurları yükselirken servetlerine servet katanlar, "dövizden size ne” diyor. Bizim aklımızla dalga geçmeyin. Bizim cebimizden aldıklarınızı bir avuç yandaş müteahhide “faiz” olarak aktarmaktan vazgeçin. Bizim cebimizden aldıklarınızı yandaş vakıflara, tarikatlara, cemaatlere aktarmaktan vazgeçin. Bizim cebimizden aldıklarınızla yaşadığınız şatafat düzenden artık vazgeçin” şeklinde konuştu.

ARTIK YETER!

“Artık Yeter, bugün burada yükselttiğimiz sesi, bu kentin her yerinde büyüteceğiz. Bu yolsuzluk ve yoksulluk düzenine teslim olmayacağız. Bizler gayet iyi biliyoruz, bu memleketin kaynakları, bu kaynaklar üzerinden bir avuç sermayedar elini çektiğinde tüm halka yeter! Bizlerin sırtına yüklediğiniz borç yüküne karşı, dayattığınız yoksulluk düzenine karşı, zulmünüze karşı, insanca bir yaşam ve insanca bir düzen için sesimizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuşan Yücel, “Ve buradan diyoruz ki: Ağustos ayında Memur-Sen ile yapılan, milyonlarca kamu emekçisini, işçisini, emeklisini ilgilendiren satış sözleşmesi iptal edilmeli, yeni ekonomik duruma göre kamu emekçilerinin ve emeklilerinin iki yıllık ekonomik ve sosyal hakları, tüm kamu emekçileri sendikalarıyla birlikte yeniden belirlenmelidir.  Emeği ile geçinen tüm halk kesimlerini açlığa yoksulluğa mahkum eden tüm zamlar geri alınmalıdır.  Kamu emekçilerine, asgari ücretlilere, emeklilere yoksulluk sınırının üzerinde zam yapılmalıdır.  Yaşanan bu ekonomik iflas dikkate alınarak 2022 bütçesi halktan ve emekçilerden yana bir bütçe olarak hazırlanmalıdır. Ülkemizi bir günde dolara ve uluslararası sermayeye karşı bu kadar yoksullaştıranlar ve sosyal, ekonomik olarak iflasa götürenler istifa etmeli, hukuk önünde hesap vermelidir.  Bir kez daha sesleniyoruz. Gelin bu kötülüğü hep birlikte yenelim. Krizi biz yaratmadık, Gelin krizin ağır faturasını bu memleketin emekçileri, kadınları, gençleri olarak bir kez daha biz ödemeyelim. Gelin bizlere işsizlikten, açlıktan, yoksulluktan başka bir şey vadetmeyen bu düzene karşı hep birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA