MEÜ’de kadavralara ‘Teşekkür’ töreni


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, 24-31 Ekim tarihleri arasındaki ‘Beden Bağışı Farkındalık Haftası’’ kapsamında, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonu’nda “Kadavralara Teşekkür Töreni” gerçekleştirildi.

 

Tarih : 27 Ekim 2021 Çarşamba 09:44

Törene, MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Seyran Bozkurt Babuş, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs ile Tıp Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

“KADAVRALARAMIZA MİNNET BORÇLUYUZ”

Burada konuşan Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, bedenleriyle sağlık ve eğitime katkı sağlayan tüm bireylere; akademisyenler, öğrenciler ve kadavralar sayesinde daha iyi yetişmiş hekimlerden sağlık hizmeti alan vatandaşlar adına teşekkürlerini ifade ederek, ülkemizde, beden bağışı konusunda farkındalığın artmakta olduğunu ancak yine de toplumun bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığını, bilgi edinmek isteyenler için Anatomi Anabilim Dalı internet sayfasına bilgilendirme metni yerleştirildiğini belirtti. Kadavrasız eğitimin; eğitim kalitesini azalttığını belirten Prof. Dr. Örs, gerek kimsesiz gerekse bağış kadavralara minnet borçlu olduklarını ifade etti.Tıp eğitimi için kadavranın büyük bir gereklilik olduğunu, eğitim kalitesinin, ancak kadavra destekli eğitimle arttırılabileceğini belirten Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise; MEÜ Tıp Fakültesi’nin akredite bir fakülte olduğunu ve ülkemizdeki birçok üniversiteye kıyasla, iyi sayıda kadavraları olduğunu belirterek, bu anlamda kaliteli bir eğitim kalitesi sunduklarını ifade etti. Tıp Fakültesi dönem II öğrencisi Efrin Başak Emer ise, kendileri için eğitimde kadavranın öneminden bahsettiği konuşmasında, pandemi koşullarında yaşadıkları uzaktan eğitim döneminde kadavra ve maket görmeden aldıkları eğitimin kendilerini zorladığını ancak bu dönem yüz yüze eğitime geçilmesi ve bağış kadavraların da kendilerine gelmesiyle daha iyi bir eğitim alacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA