KIRBIYIK TAKIMI SABOTE ETTİ


TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tarsus İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Ergün Penbe’nin gönderilmesi süreci tam bir skandala dönüştü. Konuyla ilgili konuşan Ergün Penbe, Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı ŞahinKırbıyık’ın Ispartaspor’a 1-0 yenilen maç öncesi takımın kaldığı otele gelerek, futbolcuların önünde, "Sen benim hocam değilsin, sen belediye başkanının adamısın paranı o versin" ifadelerini kullandığını söyledi. Diyalogun geçtiği videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Penbe, Kırbıyık’ın Isparta maçı öncesi takımı sabote ettiğini söyledi.

 

Tarih : 2 Ekim 2021 Cumartesi 16:31

Necdet TAŞ


TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tarsus İdman Yurdu'nda geçtiğimiz Isparta deplasmanında alınan 1-0'lık yenilginin ardından Teknik Direktör Ergün Penbe ile yolları ayırma kararı almış ve yerine Hüseyin Kalpar'ı getirmişti. Maçtan önce takımın kaldığı otele giden Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık, alacaklarını alamadığından dert yanan Ergün Penbe'ye yönelik skandal ifadeler kullanarak, "Hocam sen benim adamım değilsin, sen belediye başkanının adamısın, Git paranı ondan al" şeklinde konuşmuştu. 


"BAŞKAN ISPARTA MAÇI ÖNCESİ TAKIMI SABOTE ETTİ"


Görevden alma sürecini anlatan Ergün Penbe, "Mevcut yönetim zaten beni istemiyordu. Zaten eğer görevden alınmamış olsaydım Isparta maçından 4 saat önce yaşananlardan dolayı Isparta ve Akhisar maçlarından sonra istifa edecektim. O şartlarda durmam zaten yakışık olmazdı. Başkanın Isparta'ya kadar gelip maçtan 4 saat önce yaptığı konuşmayla takımı sabote etmesi bardağı taşıran son damla oldu. Maç önce resmen takımı sabote etti, benim ve futbolcularımın moralini çok kötü bozdu. Ondan sonra zaten kalmam doğru olmazdı. Çünkü zaten beni göndermeyi kafalarına koymuşlardı. O maçı kazansaydık bile beni göndereceklerdir. Sezon başından beri beni istemiyorlardı. Aslında biz başkanla yüz yüze görüştüğümüz de bu konuyu aşmıştık ve başkanı bana doğru döndürmüştük ancak beni istemeyen bir kesim vardı ve başkan da bunların söyledikleri yalanlara inandı ve daha ilk maçta aldığımız beraberlikten sonra bir yöneticiyi arayarak, "Hocayı göndereceğim bana bir hoca bulun" demiş. Ya ne oluyoruz. Daha 1 maç oynamışız ve yeni takımız. Bu takımın bile kaynaşması ve uyum süresi 4-5 hafta sürer. Dolayısıyla hep istim üzerindeydik. Dediğim gibi görevden almasalardı Akhisar maçından sonra kendim istifa edecektim" ifadelerini kullandı. 


"SEN BENİM HOCAM DEĞİLSİN, GİT PARANI BELEDİYE BAŞKANI VERSİN"


Yeni bir takım kurdukları için zamana ihtiyaçları olduğunu sezon başında defalarca dile getirdiğinin altını çizen Ergün Penbe, "Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık, Isparta maçı öncesi otele gelip futbolcuların önünde, 'Sen benim hocam değilsin, ben senin paranı ödemem. Senin paranı Tarsus Belediye Başkanı ödesin' derse düştüğünüz durumu bir düşünün. Maçta önce böyle bir şey olduğun da maça nasıl konstantre olup, futbolcularla sağlıklı bir ilişki kurarsınız. Isparta maçı aslından kazanmamız gereken bir maçtı. Ancak başkan takımı sabote etti. Böyle bir mağlubiyetten sonra beni gönderebilirsiniz, benimle çalışmak istemeyebilirsiniz ancak bu böyle olmamalıydı. Şahin Kırbıyık, başkan olmadan önce kendisiyle görüştük ve ben kendisine, 'Başkanım belki çalışmak istediğiniz başka hoca vardır, benimle çalışmak istemezseniz ben bunu anlarım ve buna saygı gösteririm' dedim. Ama siz hem benimle çalışmak istediğinizi belirtip, hem de lig başlamadan beni gönderme planları yaparsanız bu etik olmaz. Benim kızdığım nokta bu" dedi. 


"TAKIMIN YEMEK PARASINI KENDİ CEBİMDEN ÖDEDİM"


Tarsus İdman Yurdu için 2 yıl emek verdiğini ifade eden Ergün Penbe, "Burada 14 ay para alamadığım zamanlar oldu. Takım olarak deplasmanlarda yemeğe gittiğimiz de paranın bir kısmı yetmediğin de ben kendi cebimden ödüyordum. Bunu bilen yönetici ağabeylerimiz var. Mevcut yönetimde yer alan Salih Erdoğan bunu çok iyi biliyor. Sen bunu bile bile beni göndermek için başkanı dolduruyorsan bu etik değil. Başkan yanlış yönlendirildi. Şuana kadar Tarsus'ta en çok kalmış hocayım ve öyle ya da böyle bu kente 2 yıl hizmet vermiş biriyim. En azından bir çağırıp teşekkür ederek, bir plaket verip uğurlayabilirlerdi. Ancak kimse gelmedi. Sadece Salih Erdoğan gelip, "Yönetim kurulu olarak karar aldık, biz seninle çalışmak istemiyoruz" dedi. Ben de 'Tamam' dedim. Zaten istenmediğim ortamda durmam doğru olmazdı" diye konuştu. 


"BENİ GÖNDERMEK İÇİN TÜRLÜ OYUNLAR KURDULAR"


Kulüp Başkanı Şahin Kırbıyık'ın en ufak bir sorunda 'İstifa ediyorum' açıklamalarının takım üzerinde ve özellikle yeni alınan futbolcular üzerinde olumsuz etki bıraktığına dikkat çeken Teknik Direktör Ergün Penbe, "Başkan, güvenliğe sinirleniyor istifa ediyor, yöneticiye kızıyor istifa ediyor, bir yoruma sinirlenip istifa ediyor. Bu sefer de futbolcuların kafasında, 'Başkan bu kadar para harcadı bize verdi, peki ya başkan giderse geri kalan paramızı nasıl alacağız?' diye soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu sefer ben devreye girmeye başladım ve futbolculara gidip, 'Merak etmeyin başkan sezon sonuna kadar bizimle bir yere gitmeyecek' şeklinde onları motive etmeye çalıştım. Ben bu şekilde takımı motive etmekle uğraşırken, bazı yöneticiler de beni göndermenin planlarını yapıyorlardı. Takımda kaos çıkması için ellerinden geleni yaptılar. Beni göndermek için türlü oyunların içerisine girdiler. Tarsus halkının gerçekleri bilmesi gerekir" şeklinde konuştu. 


"BU KAPI BANA TEKRAR AÇILACAK"


Tarsus İdman Yurdu'nun ilk defa şampiyon olabileceğini ancak bunun engellenmeye çalışıldığını ifade eden Ergün Penbe, değerlendirmelerine şöyle devam etti: "98 yıllık bir kulüp ilk defa şampiyon olma şansı yakalamış ancak içeride bulunan hainler bunu yok etmeye çalıştı. Biz takımı ve kenti kenetlemeye çalışırken, onlar kenetleme zincirlerini koparmaya çalıştı. En doğru karar bırakmaktı zaten. Çünkü artık futbolculara yansımaya başlamıştı. Gece futbolcuların odalarını gezdiğim de hepsinin tedirgin olduğunu görebiliyordum. Benim 1 maç kaybediltikten sonra gönderileceğimi herkes biliyordu. Bu tedirginlik futbolcularda da vardı. Bunu bir türlü çözemedik ve çözemezdik de. Başkanı da inanılmaz şekilde doldurdular. Bana iftira bile attılar. Buradaki dostlarımdan ayrılacağım için üzgünüm. Ama bu yönetimle ve bu başkanla benim kalmam gerçekten sağlıklı değildi. İleride belki tekrar geleceğim bu şehre. Bu kapı tekrar açılacak bana. Buna inanıyorum çünkü ben burada iyi şeyler yaptığıma inanıyorum. 2 yıl burada ekmek yedim. Asla kulübün kurumsal kimliğine saygısızlığım yok ve olmaz da."


KIRBIYIK: "KONUŞURSAM TARSUS'TA DURAMAZSIN"


Ergün Penbe'nin iddialarına yanıt veren Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı H. Şahin Kırbıyık ise, "Ergün Penbe hocam televizyona geçip yalan yanlış konuşmak niye anlamadim Salih Erdoğanla ne meselen var anlamıs değilim. Lütfen elinde belge varsa açıkla. Kimseye iftira atma. Kaldı ki ben şahsım olarak Salih Erdoğan'dan memnunum keşke siz de bu şahsın hizmet ettiği kadar hizmet edebilseydiniz. Çalışan arkadaşları keşke 11 ay maaş alamadığında da savunabilseydiniz. Siz çalışan arkadaşlar ve futbolcuları savunuyorsunuz ya o futbolcuların  alacaklari konusunda neden hiç müdahale etmediniz. Gecen yıldan başarılı kaç kardeşimi özellikle kaçırttınız.  Alacakları konusunda hep para işine ben karışmam diyordunuz. Şimdi mahalle arasında çekirdek citleten kadınlar gibi asılsız asılsız dedikodu yapmanın  hiç gereği yok. Konusursam Tarsus'ta duramazsınız" ifadelerini kullandı.               

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA