İçel Sanat Kulübü ’Çocuk Korosu’ kuruyor


Mersin’de çocuklar, İçel Sanat Kulübünün kuracağı ’Şemsa Pozcu Çok Sesli Çocuk Korosu’ ile sanata ’Merhaba’ diyecek. Mersin’de çocuklar, İçel Sanat Kulübünün kuracağı "Şemsa Pozcu Çok Sesli Çocuk Korosu"yla sanata merhaba diyecek.İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Baskın, oluşturulacakları koroya 12 Eylül’e kadar 8-13 yaşındaki çocukların başvurabileceğini söyledi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2021 Salı 15:38

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin'de çocuklar, İçel Sanat Kulübünün kuracağı 'Şemsa Pozcu Çok Sesli Çocuk Korosu' ile sanata 'Merhaba' diyecek.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçel Sanat Kulübü Başkanı Mecit Baskın, "89 yılından beri kültüre ve sanata Mersin’de ev sahipliği yapan kulübümüz, tarihinde ilk kez bir çocuk korosu projesiyle karşınıza çıkıyor. Çocuk koromuzu tercih etmemizin sebebi tamamen geleceğimize yatırımdır. Çocuklarımıza ve geleceğimize yatırımdır çocuk korosu. Biz koro değerlerinin çocukların gelişimine çok faydası olacağına inanıyoruz. Süreç içerisinde çocuklar müthiş kazanımlar elde edeceklerdir. Hayata başlarken, sonraki dönemde alacakları eğitimlere başlarken sosyal hayatlarında, akademik hayatlarında bunlardan oldukça fazla yararlanacaklar. Koro şefimiz Rana Ünlü olacaktır, Rana hanım uzun yıllar konservatuar eğitimi aldı ve uzun yıllar çok sesli müzikle uğraştı. Yaklaşık 8-10 yıldır da koro şefliği yapıyor. Onun deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Adana’da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası çok sesli korosunu çalıştırıyor hali hazırda. Oldukça deneyimli, bizim bu projemizde, kuracağımız yeni koroda Rana Hanım’ın çok iyi bir başlangıç yapacağını, çocuklara doğru eğitimli, iyi bir gelecek, müzik geleceği ve kişisel geleceği hazırlayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


BAŞVURULAR BAŞLADI


Başvuruların 20 Ağustos itibariyle başladığını ve 20 Ağustos 12 Eylül 2021 tarihleri arasında devam edeceğini ifade eden Baskın, "Sosyal medya hesapları üzerinden de her türlü başvuru alınacaktır. Sosyal medya hesaplarından koroyla ilgili bilgilere ulaşılabildiği gibi, www.isk.org.tr adresinden de çok daha detaylı bilgiye sahip olunabilmektedir. Eve beylerin  koroyla ilgili akıllarına takılan bütün sorularına dair açıklamalara ve bilgilendirmelere ulaşabilirler. Bu bilgilerin hemen altında da başvuru linkinden başvuru formunu kolayca doldurabilirler. Biz daha sonra onlarla iletişime geçiyoruz.  15 Eylül’de hazırlık kursumuz olacaktır. Aileler çocuklarını genelde çok yetenekli sanıyorlar ya da çok yetenekliler de aileleri fark edemiyor. Bizim bunu sınav sırasında beş dakika da hemen anlama şansımız olmuyor. Çünkü çocuk kendini kapatabilir, hazır olmuyor, strese girmiş olabiliyor, belki ilk sınav deneyimi olabiliyor. Bizim sınavımız yazılı değil, performansa dair bir sınav, çocuk kendini kasıyor olabilir ve bizde bu yüzden bir kurs yapmaya karar verdik. Bizde çocukları daha iyi tanımış olacağız böylece.  Okulların açılıp tekrar tatile girmesi süreciyle tabi tuttuk. 9 aylık bir süreç olacaktır bu. Başlangıcı ekim ayı olacaktır. Ekim ayında başlayıp şubat ayında bitecek okullarla birlikte. Diğer süreç ise şubat ayında başlayıp haziran ayının içerisinde aynen okulların takvimi şeklinde çalışılacaktır. Okul çıkışında çocukların buraya gelebilmelerini sağlayacak şekilde süreç işleyecektir. Çocukların okul saatleriyle çakışmayacaktır. Ona göre bizde çalışma saatlerini düzenliyoruz" şeklinde konuştu. 


ÜNLÜ: "8 YILDIR ÇOCUK KOROSUNUN ŞEFLİĞİNİ YAPIYORUM"


Koro Şefi Rana Sıdıka Ünlü ise, "Benimde çocukluğum Mersin Operası’nın çocuk korosu ile başladı. Çocuk korosunun müzisyen olacak insanlar için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü o çocuk korosuyla başlamasaydın bu işe, eminim belki bende müzisyen olmayacaktım. Çok sesli koroda bende şarkı söyledim. Okulu bitirdikten sonra öğrenciyken, yine Çukurova’nın minikler korosunu çalıştırarak başladım bende koro şefliği tecrübesine. Daha sonra Mersin’de korolar çalıştırdım. Tekrar 8 yıldır çocuk korosunun şefliğini yapıyorum. Çocuklar açısından hepsi müzisyen olmuyor belki ama yaşamlarında çok büyük yollar kat ettiğini yıllar içerisinde gözlemliyoruz. Müzisyen olacaksa çocuk korosunda ortaya çıkıyor ve tercih ediyor, o artık ailelerin bakış açısına kalıyor. Koroyla başlayan ve o işte devam etmek isteyen çocuklar artık hayatlarının her alanında çocuk korosu ile karşılaşabiliyorlar. Çoksesli Koro çalışmaları, çocuklarımıza bütün bu kazanımlara erişebilecekleri ortamı sağlayabileceği gibi akademik ve profesyonel yaşamda sıklıkla başvurulan özgeçmiş dosyaları için de çok değerli bir referans kaynağı olabilecektir. Bu eğitimleri aldıklarında gelişim saflarında çok mümtaz bir yer edinmiş olacak, koro eğitimi bir ekip eğitimi, bir dayanışma eğitimi olduğu için. Çünkü çocuklar seslerini üretiyorlar ama çevrelerindeki diğer ses grubu arkadaşlarıyla seslerini birleştiriyorlar ve siz karşıdan tek bir sesmiş gibi görüyorsunuz. Renkli, birbirinden farklı parçalar söyleyen çok renkli bir müzik duyuyorsunuz, zengin bir müzik duyuyorsunuz ve başkalarına saygı duymayı öğreniyorlar. Hocaya saygı, hocanın giriş çıkışlarına uyup, itibar ediyorlar" ifadelerini kullandı.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA