Müzik Festivali başlıyor


Geçen yıl korona virüs salgını nedeniyle iptal edilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl 8 etkinlikle dev sanatçıları Mersin’de buluşturacak. Dünyaca ünlü Goran Bregoviç’ten Ezginin Günlüğü’ne, Hüsnü Şenlendirici’den Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Mersin’in yetiştirdiği opera sanatçısı Bülent Bezdüz’e kadar birçok sanatçı, sanatseverleri müziğe doyuracak.

 

Tarih : 24 Ağustos 2021 Salı 14:35


Necdet TAŞ


Mersin’in sesini uluslararası alanda duyuran Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), bir yıl aranın ardından perdelerini yeniden açıyor. Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’den dünyaca ünlü solist ve müzik topluluklarını Mersinli sanatseverlerle buluşturacak olan festival, bu yıl pandemi nedeniyle sınırlı etkinliklerle 22 gün boyunca müzik dolu günler yaşatacak. Bu yılki festivalin önemli bir değişikliği de pandemiden bunalan insanları biraz rahatlatmak adına 8 etkinlikten 7’sinin halka açık ve ücretsiz düzenlenecek olması. Ayrıca, etkinliklerin biri dışında tamamı açık alanlarda gerçekleştirilecek. Festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi sahil etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesislerinde pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılacak.


PROGRAM KISALTILDI


Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu, düzenlediği basın toplantısında festivalin ayrıntılarını paylaştı. Mersin Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivalin 19 yıldır sürdürüldüğünü, 2007’de Avrupa Festivaller Birliğine kabul edildiğini söyledi. Bu festivalin Mersin’in olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Yağcı, “Festival, parmağı dokunan herkes için bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu pandemi maalesef hepimizi çok zorladı ama programımızdan ve çalışmaktan asla vazgeçmedik.  Bu yıl programı biraz azalttık ancak her biri ayrı ayrı çok güzel. Sanat iyileştirir, müzik iyileştirir. Biz, ülke olarak da kent olarak da çok kötü günler yaşadık. Büyük yangınlar, sel felaketleri, depremler. Birçok insan evinden, eşinden, kardeşinden oldu, canları yandı, içleri acıdı ve hala acıyor. Müzik iyileştirir ve bu konuda katkıda bulunmak için bu yılki festivalimizden vazgeçmedik. Bir değişiklik yaptık; gelsinler, buluşsunlar, belki acıları biraz hafifler diye düşünerek bir etkinliğin dışında tüm etkinlikleri halkımıza açık yaptık” diye konuştu.


DEV SANATÇILAR MERSİN’DE BULUŞACAK


Festivalin Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ise 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivalinin programını ayrıntılarıyla anlattı. Bir etkinliğin dışında tüm etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olacağını dile getiren Şanal, yine bir etkinlik dışında bütün etkinliklerin açık alanlarda olacağını söyledi. Açılış konserinin, 11 Eylül’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosunda son yıllarda yetişen inanılmaz keman sanatçısı Ceyla Ganiyeva’nın, Azerbaycanlı Şef Rustam Rahmedov yönetiminde vereceği konserle başlayacağını kaydeden Şanal, pek çok dilden seslendirdiği şarkılarıyla ünlenen Barbaros ve konuk sanatçı Efruze’nin ise 14 Eylül’de Mersin Millet Bahçesi sahil etabında ücretsiz konser vereceğini söyledi. 


FARKLI ÜLKELERDEN FARKLI EZGİLER


Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Sırbistan, Azerbaycan ve ülkemizden, farklı müzik türlerinden sanatçıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle misafir edecek olan Festival, Özbek Şef Rustam Rahmedov yönetiminde klasik müziğin yükselen yıldızı Ceyla Ganiyeva (Keman) ile perdelerini açıyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak. Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlardır; başarılarıyla son dönem adından sıkça söz ettiren Barbaros ve konuk solist Efruze, Ezginin Günlüğü, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Damask Vocal Quartet, Şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuv. Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ve Hüsnü Şenlendirici, operanın dünyaca ünlü sesi Bülent Bezdüz ile birlikte aynı sahnede yer alacak olan Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano), Davide Vendramin (Bandoneon), Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç. 10. Beste Yarışması ve 21. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, pandemi nedeniyle gelecek yıla ertelenirken toplamda sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Merfest, Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödül de dağıtacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA