Toros Üniversitesi YETAM’a AB fonlarından destek


Toros Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (YETAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Kemal Havare, Toros Üniversitesi yerleşkesinin enerji verimlilik potansiyel haritasının çıkarılmasını sağlayacak projenin Avrupa Birliği’nden (AB) destek almaya hak kazandığını açıkladı.

 

Tarih : 28 Haziran 2021 Pazartesi 11:58

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesiyle (YEVDES) Toros Üniversitesinin yerleşkesinin yenilenebilir enerji fizibilite raporu, teknik şartname, piyasa araştırması ve karşılaştırma tabloları bu sayede hazırlanacağını belirten Havare “YEVDES'in temel amacı, belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyerek bu kurumlara ait tesislerde, binalarda ve kampüslerde, enerji verimli teknolojilerin gelişimi ve yenilebilir enerji üretiminin artırılmasına katkı sağlamaktır. Belediyelerde ve üniversitelerde yeşil enerji yatırımlarının artmasının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularına ilişkin kamuda farkındalığın artırılmasına öncülük etmesi hedeflenmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından AB finansmanıyla YEVDES kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda onaylanan proje, uzman desteği alacak 40 projeden birisi olmuştur” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA