Fırtına sera örtülerini uçurdu


Mersin’in Tarsus ilçesinde sera naylonları aşırı rüzgar ve fırtına nedeniyle yerlerinden söküldü. Yeşiltepe mahallesindeki arazisine 400 adet sera kuran ve bunlardan 250 tanesinin fırtına nedeniyle zarar gördüğünü belirten çiftçi Uğur Gökmen, "Fırtına 400 seramızdan 250 tanesi uçtu. Allahın takdiri yapacak bir şey yok. Şuan 250 sera kullanılmaz hale geldi. Naylonun kilosunu biliyorsunuz baya para dünden beri fırtınadan dolayı zararımız 100 bin TL yi buldu" dedi.

 

Tarih : 12 Mart 2021 Cuma 16:10

İlçeye balı Yeşiltepe mahallesinde tarım işi ile uğraşan çiftçiler iki gündür devam eden fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle zor günler geçiriyorlar. Sera içerisinde yetiştirdikleri Kabak, Biber ve Karpuz gibi ürünlerin soğuk ve don nedeniyle zarar görmemesi için uçan sera örtülerini gece gündüz demeden tekrar örtmeye çalışan çiftçiler, adeta rüzgarla imtihan oluyorlar.


"ZARARIM 100 BİN TL"


Yeşiltepe mahallesindeki arazisine 400 adet sera kuran ve bunlardan 250 tanesinin fırtına nedeniyle zarar gördüğünü belirten çiftçi Uğur Gökmen,  “Fırtına 400 seramızdan 250 tanesi uçtu. Allahın takdiri yapacak bir şey yok. Şuan 250 sera kullanılmaz hale geldi. Naylonun kilosunu biliyorsunuz baya para dünden beri fırtınadan dolayı zararımız 100 bin TL yi buldu. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun. Hasar bayağı ağır. Yapacak bir şey yok. Şuan da serada kabak karpuz ve biber var. Zararı olur bu fırtınanın. Malımızı soğuktan yani aynı don vurur gibi. Şuan da vuruyor" dedi. Çiftçi, Emrah Dağ ise,  “Gördüğünüz gibi mağduruz. Rüzgardan zarar gördük. Dün geceden beri seraların üstünü örtüyoruz. Don beklentiside var Mallarda satılmıyor mağduruz zaten, Allah yardımcımız olsun. Bin tane seram var 150’si uçtu. Dn geceden beri uyumuyor onarım yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA