Üreticilerin don korkusu


Mersin’in Anamur İlçesi’nde Torosların yamaçlarında muz seralarının üzerine kadar inen kar, üretici tedirgin ediyor. Dün öğleden sonra başlayan yağmur, akşamdan sonra Toros Dağlarının zirvesinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar, gecenin ilerleyen saatlerinde yaklaşık 400 metreye kadar inince muz ve çilek üreticisi don ihtimaline karşı tedirgin olmaya başladı. Meteoroloji verilerine göre en düşük sıcaklık 4 derece civarında olsa da üretici rüzgarın kuzeyden gelmesi nedeni ile lokal olarak endişe duyuyor.

 

Tarih : 17 Şubat 2021 Çarşamba 13:11

“UYKUSUZ BİR GECE OLACAK”

Mersin’in Anamur İlçesi’nde Torosların yamaçlarında muz seralarının üzerine kadar inen kar, üretici tedirgin ediyor. Yağan karların çiftçiler için kötü olduğunu söyleyen muz serası sahibi Sami Öztürk, “Görüldüğü gibi Torosların eteklerine kadar karlar aşağılara inmiş. Muz ve çilek üreticilerimizin bu gece dikkat etmeleri gerekiyor. Sera üzerindeki yağmurlamalarını çalıştırmaları kendileri açısından iyi olur. Üreticilerimiz için bu gece uykusuz gecelerinden biri olacak. Allah kolaylık versin bütün üreticilerimize” şeklinde konuştu. 

METEOROLOJİ UYARDI

Çilek üreticisi Adnan-Hatice Şimşek çifti de don yağan karların ardından don endişesi yaşadıklarını dile getirdiler.  Adnan Şimşek, “Havalar soğudu. Mahsuller hep çürüyor. Nemden, soğuktan, dondan. Söyleyecek bir şey yok. Her şey ortada” ifadelerini kullanarak, endişelerini dile getirdi. Dağların eteklerine yağan karın kendilerini endişelendirdiğini kaydeden Hatice Şimşek ise “Dondan etkilenmesin diye ürünleri topluyoruz” dedi.  Meteoroloji verilerine göre en düşük sıcaklık 4 derece civarında olsa da üretici rüzgarın kuzeyden gelmesi nedeni ile lokal olarak endişe duyuyor. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA